SiolNET. Sportal Olimpizem
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spoznajte maskote

2

termometer

Olimpijske igre v Vancouvru bodo krasile tri maskote. Quatchi, Miga in Sumi.

Maskote so deloma oblikovane po pravih živalih, značilnih za Vancouver in provinco Britanska Kolumbija, kjer bodo igre, deloma pa so narejene po mitoloških bitjih prvotnih naseljencev Zahodne Kanade. Tako je Quatchi mladi pripadnik skrivnostnega divjega moža (Sasquatch) iz prostranih kanadskih gozdov; njegova podoba z brado in modrimi naušniki pa je simpatično dobrodušna. Miga je mlad severni medved, v katerega so oblikovalci vpletli značilnosti vrste, ki živi samo v okolici Vancouvra. Sumi je bitje s krili, ki v mitologiji staroselcev predstavlja dobrega duha iz gora. Vsakemu od trojice so oblikovalci dodali tudi karakterni pridih; tako je Quatchi kljub velikosti nežen in plašen, Miga je majhen, a nagajiv in sproščen, medtem ko je Sumi voditelj, ki ima nalogo varovati okolje.

Miga je medved, ki je doma na obali vancouverskih otokov. Njegovi hobiji so deskanje na snegu in morju ter zabava. Njegova priljubljena hrana je losos, barva zelena, njegov cilj pa je, da bo v snežnem žlebu zmožen obrata za 720 stopinj.

Quachi živi v gozdu, rad potuje, fotografira, zaljubljen je v hokej, sanja pa, da bo nekoč najboljši hokejski vratar na svetu. Pri hrani ni izbirčen, obožuje modro barvo.

Sumi prihaja iz Whistlerja. Je zaprisežen alpski smučar, ker ima krila, rad leti nad gorami. Je ljubitelj vroče čokolade, zelo družaben in bi svoj dom rade volje delil z vsakim, ki bi to hotel. Je pa tudi paznik narave, ki ima rad zeleno barvo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin