Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 6. 2009,
17.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 26. 6. 2009, 17.13

7 let, 12 mesecev

Rok Satler ostaja doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rok Satler, odlični organizator igre, bo zaradi poškodbe hrbta moral izpustiti nastop na sredozemskih igrah, na katere bo slovenska moška odbojkarska reprezentanca odpotovala danes zvečer.

Namesto Satlerja bo v Pescaro odpotoval Gregor Ropret. Slovenske odbojkarje prva tekma čaka v ponedeljek, ko se bodo pomerili z Italijani.

Satler: Res sem si želel v Pescaro

Številnim igralcem slovenske moške odbojkarske reprezentace, ki imajo težave s poškodbami, se je pridružil tudi Rok Satler. "Težave s hrbtom sem imel že v preteklosti, pred časom pa so se znova pojavile hude bolečine. Nekaj dni počitka mi je sicer koristilo, toda že takoj, ko sem se znova pridružil reprezentanci na treningih, so se bolečine spet pojavile. V prihodnjih dneh me čaka magnetna resonanca in upam, da se bodo stvari lahko čim prej uredile," je povedal Satler, ki mu je zelo žal, da ne bo mogel nastopiti na sredozemskih igrah: "Res sem si želel v Pescaro, saj ne vem, kdaj se mi lahko znova ponudi priložnost igrati na takem tekmovanju. Dodaten čar temu tekmovanju daje tudi to, da se na enem mestu srečajo tekmovalci v različnih športih in česa takega ne doživiš vsak dan."

Pomlajena slovenska vrsta

Namesto Roka Satlerja bo v Pescaro odpotoval mladi Gregor Ropret, mesto prvega organizatorja igre pa pripada Dejanu Vinčiču. Poleg njiju bodo v ekipi še: sprejemalci Andrej Flajs, Tine Urnaut, Jan Planinc in Vid Jakopin, blokerji Alen Pajenk, Damir Šabec in Matej Vidič, korektorja Alen Šket in Klemen Čebulj ter libero Miha Plot.

Povprečna starost ekipe se je tako še znižala, tako da bo Slovenija v Pescari nastopila v res pomlajeni sestavi. "Ne bomo pa edini, ki bomo na sredozemske igre prišli pomlajeni. V popolni postavi naj bi bili le Španci, Črnogorci in Maročani," pravi selekor Gregor Hribar, ki upa, da bo v Italiji imel čim manj težav s poškodbami.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki je zaključne priprave opravila v Mariboru, bo prvo tekmo na sredozemskih igrah odigrala v ponedeljek, ko se bo v svoji skupini pomerila z Italijo. V torek naše čaka srečanje z Grki, dan kasneje z Maročani, po dnevu premora pa še obračun s Francozi. Cilj reprezentance je uvrstitev med prvih pet ekip na turnirju.

Ne spreglejte