Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
17.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 17.27

7 let, 12 mesecev

Raša Sraka Vukovič: Boli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po velikem dosežku zlate Urške Žolnir, se je kljub veliki želji Raši Sraki Vukovič v kategoriji do 70 kg olimpijska kolajna izmuznila iz rok. Končala je na sedmem mestu.

Sraka Vukovičeva je olimpijski turnir sklenila na 7. mestu, kar ni niti najmanj slab dosežek, vendar pa 32-letna Ljubljančanka z njim ni zadovoljna. Možnosti za popravni izpit namreč ne bo imela več, kajti pri svojih letih se judoistka dobro zaveda, da je ne bo med potnicami na naslednje olimpijske igre čez štirimi leti v Riu de Janeiru. “Na svojih zadnjih olimpijskih igrah sem si želela boljše olimpijske uvrstitve. V primerjavi z Atenami sem veliko bolj izkušena in sem se pripravljala tudi na takšen možen scenarij. Vseeno pa boli,” je bila razočarana članica bežigrajskega kluba, pripadnica Slovenske vojske. Dvakrat bronasta na svetovnih prvenstvih, s kopico kolajn s tekem svetovnega pokala ter evropskih prvenstev, tudi najžlahtnejša se skriva med njimi iz Düsseldorfa leta 2003, olimpijskega odličja ne bo imela. Olimpijske nastope v kategoriji do 70 kilogramov je v Londonu končala v repasažu. V borbi, ki je vodila v boj za bronasto odličje, je Ljubljančanko predčasno z iponom ugnala Kolumbijka Yuri Alvear. V borbi je slovensko tekmovalko zdelala utrujenost, saj je boj za tretje mesto začela po zelo težki četrtfinalni borbi z južnokorejsko judoistko Ye Suk Hwang, ki je Slovenko ugnala šele po dodatku. V petih minutah obračuna nobena ni osvojila niti ene točke, čeprav so sodniki Slovenki že dosodili juko, s katero bi zmagala, a so točko nato po pregledu videoposnetka izbrisali. V podaljšku sta bili tekmici enakovredni, nato pa je izkušeni borki z Daljnega vzhoda uspel met za ipon.

S sedmim mestom, svojo najboljšo uvrstitvijo na olimpijskih igrah, tako ne more biti zadovoljna: “Pa ne zato, da bi pričakovala boljši rezultat. Upala sem, da bo mogoče v tretje športna sreča na moji strani. Če ni bila v Atenah, če mi je malo zmanjkalo za Peking, sem upala, da zdaj pa bo, ampak ni bilo. Žal. V zadnji dvoboj sem prišla iz borbe, v katerem sem se predala šele v golden scoru, medtem ko je Kolumbijka svoj prejšnji obračun izgubila v 20 sekundah in je bila še polna moči. Zgodilo se je natanko to, kar sem prej napovedala. Edina stvar, ki bi me lahko zaustavila, so bila moja leta, in prav to se je zgodilo. Trenirala sem na polno, bolj kot sem bila pripravljena bi bilo težko. Kolumbijko poznam, zelo je neugodna, vendar pa je vsaka premagljiva in res sem si želela priti skozi, ampak ni bilo možnosti. Nisem našla pravega orožja proti njej. Vedno je vstopila, preden sem prišla do svojega prijema, čeprav sem natanko vedela, kje je najbolj nevarna. Ko sem jo dvignila, je nekaj časa še šlo, potem mi je enostavno zmanjkalo moči. Borba s Korejko me je kar precej izmučila. Bilo je zelo blizu lahko bi se tudi drugače obrnilo,” je razmišljala slovenska tekmovalka, ki ima za nekaj časa dosti kimona. “Težko rečem karkoli za naprej. Bom videla, kakšen bo položaj.” Trener Matej Železnikar odgovora na vprašanje, kaj natanko se je zalomilo, po koncu nastopa ni poznal: “Težko rečem, kaj je šlo narobe, mogoče jo je preveč izčrpal dvoboj s Korejko. Taktično se je borila pravilno. Očitno je bila Kolumbijka boljša. Potihoma smo upali na medaljo, vendar sem s sedmim mestom zadovoljen. Raša bo imela nekaj mesečno pavzo, potem bomo pa videli, kako bo šla naprej. Mora namreč posanirati kar nekaj poškodb.” Sraka Vukovićeva je bila sicer v prvem krogu prosta, v drugem pa je brez večjih težav na hrbet spravila Španko Cecilio Blanco.

Ne spreglejte