Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
11. 2. 2014,
21.07

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

olimpijske igre Soči 2014 smučarski skoki Maja Vtič Špela Rogelj Katja Požun Eva Logar

Torek, 11. 2. 2014, 21.07

2 leti, 2 meseca

Led je prebit. Čez štiri leta po odličje?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Maja Vtič, največje slovensko upanje za kolajno ob premierni tekmi smučarskih skakalk na olimpijskih igrah, bo verjetno še dolgo sanjala o doskokih.

Ko je pred leti postalo jasno, da se bodo na olimpijskih igrah v Sočiju za odličja merile tudi skakalke, so si slovenski športni navdušenci zadovoljno meli roke. Slovenske skakalke so namreč blestele v celinskem pokalu, ki je tedaj veljal za najvišji tekmovalni razred. Ob uvedbi svetovnega pokala in ob približevanju olimpijskim igram pa se je tuja konkurenca začela nevarno vzpenjati, tako da slovenski optimizem ni bil več tako upravičen.

Maja Vtič, s 26 leti najstarejša v ženski skakalni reprezentanci, ki se je tik pred odhodom v Rusijo zavihtela na tretje mesto tekme svetovnega pokala v Hinzenbachu, je vendarle vlila nekaj upanja za s kolajno proslavljeni olimpijski krst in za še lepši konec že tako sanjskega torka v Sočiju. Najbrž bi se tudi sama znašla v družbi tekačice Vesne Fabjan in biatlonke Teje Gregorin, če ne bi obeh skokov končala z neprepričljivim doskokom in posledično usodnim odbitkom točk.

Sodniška kazen

"V športu si enkrat na zmagoviti strani in drugič spet ne. V svojih skokih sem bila sicer konkurenčna, a žal se mi je predvsem v prvi seriji pripetila napaka, ki me je stala lepo število točk. V drugo je bil doskok boljši, a ne brez napak. Na napake tekmic nisem mogla računati. Vseeno je to lep rezultat in v skladu z mojimi dosežki v dosedanjem delu sezone. Tekmice so bile pač boljše. Konkurenca je izjemna. Vsaka napaka se pozna," je z rameni skomignila Vtičeva, ki se ni mogla znebiti občutka o tem, da so bili sodniki pri njenem točkovanju še posebej strogi.

"Tudi preostale punce niso bile tako prepričljive, a jih ni doletela podobna kazen."

"Planiško vzdušje je boljše."

V senci Vtičeve je zelo dober skok uspel tudi Katji Požun, kar je zadostovalo za 11. mesto, slabše pa sta se odrezali Špela Rogelj (26.) in Eva Logar (27). Vseeno dekleta izgovorov niso želela iskati v bremenu olimpijskega nastopa. Priznale so lastne napake, izrazile navdušenje nad olimpijskim utripom, a vseeno odkrito priznale, da se vzdušje ne more meriti s tistim, ki so ga pred kratkim doživele v Planici. Pod Ponce se bodo sicer letos še vrnile, večje vprašanje pa je, kakšna bo njihova nadaljnja štiriletna pot. Ob vprašanju o tem, ali se vidijo na prihodnjih olimpijskih igrah, prav nobena ni odločno prikimala. "Če bom zdrava in bom dobro skakala, bom vztrajala," se je glasil skoraj enoten odgovor veh.

Pričakovati je mogoče, da bo vsaj mlajši del vztrajal in ob ustreznem strokovnem nadzoru tudi napredoval. Ne smemo pa pozabiti, da se bo v novem olimpijskem ciklu rojakinjam pridružila tudi sila obetavna, komaj 15-letna Ema Klinec, ki je morala Soči izpustiti zaradi poškodbe.

Ne spreglejte