Kauzer se je še enkrat dotaknil "kavča"

Zdaj je že nekaj časa minilo od olimpijskega nastopa Petra Kauzerja, ki se je zanj končal kot grozljivka. Peter se je ponovno oglasil.
Kauzer se je še enkrat dotaknil "kavča"

Hrastničan je šel na olimpijske igre po zlato, a ostal brez odličja. Kot pravi se ni izšlo po njegovem scenariju. Potem ko so se glave že nekoliko ohladile, se je dvakratni svetovni prvak razpisal na Facebooku, kjer je še enkrat ocenil svoj olimpijski nastop, dotaknil pa se je tudi izjave o tako imenovanem kavču, ki je dvignil kar nekaj prahu v slovenski javnosti.

Spodaj objavljamo celotni zapis Petra Kauzerja na Facebooku. Minilo je že nekaj dni od mojega nastopa, ki so ga nekateri poimenovali kar ''dan D''. In res je bil. Dan, ko sem pred tv zaslone prikoval še tiste ljudi, ki našega športa ne spremljajo ravno najpogosteje. Vsi smo, vključno z mano, bili v pričakovanju nove medalje, zlate medalje. Pa se ni izšlo ravno po mojem scenariju. ''Dramatičen začetek tekme'', ki se je (zame) žal končal kot grozljivka. Medkomentarji lahko preberem marsikaj... glavo pokonci, Rio je tvoj... 6. mesto, svetovno!...Care!... pa tudi take, zaradi katerih sem že v preteklosti, postal še močnejši! Danes, ko je glava nekoliko ohlajena, ko je olimpijski adrenalin nekoliko že popustil, lahko končno zberem nekaj misli. Vedno si govorim, da se vse naredi z razlogom. Na olimpijske igre v London sem pripotoval pripravljen, kot še v svoji športni karieri nikoli. Vse, čisto vse je bilo podrejeno samo enemu cilju- osvojitvi Olimpa. Zavedal sem se, da sem z svojimi izjavami (da me zanima samo olimpijsko zlato in nič drugega), v marsikom zbudil občutke, da so moje napovedi predrzne in ne ravno na mestu. S temi izjavami pa nikoli in nikdar nisem podcenjeval tekmecev! Vedno poudarjam, da nas je deset sposobnih zmagat in da na tekmi, kot so olimpijske igre, NI slabega tekmovalca. V London sem potoval z visokimi cilji, a sem 1. avgusta moral priznati premoč enkratnim tekmovalcem in dobrim priajteljem. Saj veste, na zmagovalnem odru je prostor samo za tri, na najvišjem samo za enega. Vse se v življenju zgodi z razlogom... verjamem, da se tudi te olimpijske igre. Pa da se na kratko dotaknem še zloglasnega ''kavča'', ki je v Sloveniji dvignil veliko nenamernega prahu. Nikomur se ne bo opravičeval, vsak ima pravico razumeti in interpretirati izrečene besede, kot si jih sam želi. Definitivno pa nisem želel užaliti ljudi, ki so navijali in držali pesti, dihali mano in me razumeli v vseh dejanjih, se veselili z mano v vseh uspehih, jih vzeli za svoje, tako kot vzamejo tudi razočaranje in solze, ko mi je najbolj težko. In če bo zdravje dopuščalo... misija Rio 2016 ne odpade. Do takrat pa me čaka še veliko zmag, ki so v življenju pomembnejše.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano