Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 2. 2014,
21.21

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Soči 2014 olimpijske igre slovenska hokejska reprezentanca

Ponedeljek, 17. 2. 2014, 21.21

2 leti, 3 mesece

Kanadčani ubranili naslov olimpijskih prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kanadčani so v finalu olimpijskih iger s 3:0 premagali Švede in ubranili naslov prvakov iz Vancouvra. Bron so si po zmagi nad ZDA priigrali Finci. Hrabri risi so premierne OI končali na sedmem mestu.

Javorjevi listi so po suvereni zmagi s 3:0 nad Švedi, h kateri so zadetke prispevali Jonathan Toews, Sidney Crosby in Chris Kunitz, odlični Carey Price pa je mrežo ohranil nedotaknjeno, prišli do devetega olimpijskega naslova. Kanadčani so prvič po 62 letih zlato medaljo osvojili na olimpijskih igrah, ki niso potekale v Severni Ameriki. Ob devetih zlatih medaljah so oklepniki iz zibelke hokeja osvojili še dve srebrni in štiri bronaste medalje. Po letu 1988, ko so hokejisti Sovjetske zveze ubranili naslov prvakov, je to uspelo tudi Kanadčanom.

Švedi, ki so se v finalu morali znajti brez centra Nicklasa Bäckströma, ta je s seznama odpadel tik pred tekmo, saj je bil pozitiven na testu prepovedanih substanc, se morajo še tretjič zadovoljiti z naslovom olimpijskih podprvakov.

Finci so se za bron poigrali z Američani

Finci, ki še čakajo na olimpijsko zlato, so prišli do šeste medalje na tekmovanju petih krogov, zdaj imajo dve srebrni in štiri bronaste. Za oklepnike iz dežele tisočerih jezer je bil odločilen začetek druge tretjine, ko sta v razmiku 11 sekund zadela kapetan Teemu Selänne in Jussi Jokinen. Finski pohod se je nadaljeval v 47. minuti, ko je Jonathana Quicka ugnal še Juuso Hietanen, tri minute zatem je še drugič zabil najstarejši mož z zadetkom na olimpijskih igrah Selänne, za katerega so bile to že šeste olimpijske igre in četrto olimpijsko odličje. Piko na i visoki zmagi je v 54. minuti postavil Olli Määttä.

Američanom, ki so med drugim zapravili dva kazenska strela (obakrat je Raska poskušal premagati Patrick Kane), ni uspelo prelisičiti Tuukke Raska, ki je zaradi bolezni izpustil polfinalno tekmo. Američani ostajajo pri 11 olimpijskih medaljah, dvakrat so bili prvaki, osemkrat podprvaki, enkrat pa sto stopili na najnižjo stopnico zmagovalnega odra.

Slovenska pravljica na sedmem mestu

Slovenska reprezentanca je svoje krstno olimpijsko potovanje končala na sedmem mestu, peti so Rusi, šesti Čehi, osmi pa Latvijci. Med državami, ki se niso uvrstile v četrtfinale, je najvišje Švica na devetem mestu, Avstrija je deseta, Slovaška 11., zadnja, 12., pa je Norveška.

Ne spreglejte