Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 8. 2012,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hrvaška Danska

Nedelja, 5. 8. 2012, 10.54

8 let

"Hrvati so nas ponižali in osramotili"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Hrvati niso s tega planeta. Evropske prvake so razbili, kot da bi igrali proti rokometnim amaterjem," po bolečem porazu z enajstimi zadetki razlike pišejo danski mediji.

Pred obračunom se je zdelo, da nas čaka derbi. Napeta tekma dveh najboljših iz skupine B. Izkazalo se je ravno obratno. Rokometaši Hrvaške so se z Danci, aktualnimi evropskimi prvaki igrali kot mačka z mišjo in jih na koncu premagali s kar enajstimi zadetki prednosti. Na Danskem so osramočeni, tekmo s Hrvaško, ki je s suvereno zmago napovedala pohod na vrh, so označili za najslabšo v zgodovini. "Hrvati so nas pretepli" in "Videti smo bili kot razbiti boksarji" sta le dva izmed naslovov, ki se pojavljajo v danskim medijih. Da je nad porazom šokiran, je priznal tudi danski selektor Ulrik Wilbek. "Odkar sem selektor sem doživel le dva težka poraza. Leta 2009 s Poljsko in tega s Hrvaško. Edina razlika med njima je v tem, da smo proti Poljakom igrali dobro, Hrvati pa so nas popolnoma ponižali. Fizično so tako dobro pripravljeni, da ostajam brez besed. Tako močni niso bili še nikdar. Poteptali so nas."

Hrvati, ki so z zmago in vrhunsko igro navdušili, so, razumljivo, presrečni. "Igra v obrambi je bila blizu popolnosti. V napadu imamo še prostor za napredek. Če izboljšamo še obrambo bi to moralo biti to," je bil zadovoljen hrvaški rokometni bog Ivano Balić in dodal, da mu je Mikkel Hansen, najboljši danski posameznik med tekmo dejal "Pa kaj nam to delate?" S prikazanim je bil zadovoljen tudi hrvaški kapetan Igor Vori. Kako ne bi bil. Z zmago nad Danci so si poleg velike doze samozavesti skorajda zagotovili prvo mesto v skupini B. "Nimam besed. Neverjetno. Takole razbiti Dance, resnično neverjetno. Pokazali smo da zmoremo, pokazali smo koliko smo vredni in prepričani smo v svojo kakovost. A počasi, pred nami je še veliko dela. Trenutno smo izvrstni, ne smemo se zaletavati. Vsaka ekipa, ki se bo uvrstila v četrtfinale je kakovostna. Vsaka si zasluži spoštovanje," je Vori nekoliko umiril konje.

Za južne sosede je na tribunah dvorane Copper Box pesti stiskalo precej navijačev. Tudi zelo vplivnih navijačev. Poleg moške vaterpolske in ženske košarkarske reprezentance ter bivše smučarke Ane Jelušić, so si tekmo ogledali še šef formule 1 Bernie Ecclestone z bivšo ženo Slavico, hrvaški minister za šport in izobraževanje, predsednik hrvaškega olimpijskega komiteja in predsednik tamkajšnje rokometne zveze.

Hrvaško v ponedeljek v zadnjem krogu skupinskega dela čaka obračun s Španijo, medtem ko se bodo Danci pomerili z Južno Korejo. Hrvati, Španci in Danci so si nastop v četrtfinalu že zagotovili, zadnjega četrtfinalnega potnika iz skupine B pa bo določil obračun med Madžarsko in Srbijo.

Ne spreglejte