Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2010,
12.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 2. 2010, 12.36

7 let, 12 mesecev

Horoskop: Petra Majdič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dobra pripravljenost, dnevna forma, sreča … Vse to pogosto ni dovolj. Kaj "pravijo" zvezde?

Osebnost

Petra je ujela zadnjo stopinjo Sončevega znamenja v Strelcu, ki se že nagiba k znamenju Kozoroga, v katerem leži tudi njen podznak. Sproščenost in zadržanost pri njej hodita z roko v roki, oboje pa zna povezati v organizirano vztrajnost. Strelčevski vpliv se zagotovo pozna tudi pri večnem optimizmu, h kateremu se Petra zateče tudi v najbolj kritičnih trenutkih. Ko ji drugi začnejo govoriti, naj vstane in gre naprej, ona že leti. Poleg Strelca in Kozoroga zares močno na njeno osebnost vpilva tudi odlično in množično zastopano znamenje Device, v njem se nahajajo Mars, Jupiter in Saturn, ki poudarjajo odgovornost, analitičnega duha in izjemno disciplino. Povezanost Marsa in Jupitra kaže na vrhunskega športnega duha, pri katerem prevladujejo deloholične poteze, nepopustljivost, marljivost, natančnost in energičnost, potrebne, da doseže svoje cilje. Nič ji ni podarjeno, vse si prigara s trdim delom, vendar svojega dela ne jemlje zgolj kot garanja, ampak tudi kot zabavo, način življenja. Ko je potrebno, zna brez slabe vesti tudi lenariti.

Všeč ji je, kadar je sama gospodar svojega življenja, zato ni verjetno, da bi kdaj delala za kogarkoli drugega kot zase. Pripravljena je sodelovati, sicer z Merkurjem v Strelcu na svoj svoboden način, a pravila so vsakič zelo jasna. Kdor jo poskuša omejevati ali ji vsiljevati svoje mnenje, hitro izkusi njeno neposrednost. Ve se, kdo je glavni. Merkur in Neptun v skupnem objemu kažeta na to, da zna razmišljati preko vsakdanjih meja, lahko bi rekli vizionarsko, kar ji včasih lahko daje občutek osamljenosti. Na ljudi zna narediti vtis s svojo duhovitostjo, ki včasih meji na sarkazem, a tudi na svoj račun, toplino in človečnostjo. Najboljše rezultate dosega, ko je popolnoma predana eni sami stvari, kar še ne pomeni, da bo za zmeraj vztrajala na smučeh- sprememba karierne poti je vsekakor še pred njo, izkušnje, ki si jih nabira danes, bo uporabila že jutri.

Kljub temu da se njena kariera odvija na očeh javnosti in da je njena služba pogosto njena družba, Petra ni osebnost, ki bi dolgo zdržala pritisk radovednosti, svojo zasebnost rada varuje, čeprav ji družabna plat njenega značaja preprečuje, da bi ostala neopažena. Tudi Venera ji daje poseben čar, s katerim preseneča izven belih smučin, v navezi z Luno v znamenju Vodnarja deluje očarljivo in sramežljivo hkrati, predvsem pa daje občutek, da jo je težko ujeti. Res ljubi svojo neodvisnost in se hitro naveliča vsakogar, ki bi ji lahko solil pamet, ne verjame v klišeje, čeprav spoštuje tradicijo, je svobodoljubnega in tolerantnega duha, zato je za marsikoga lahko nenavadna, vendar ji tega spričo mešanice strelčevskih in vodnarskih vplivov ne gre zameriti. Pravzaprav je veliko bolj občutljiva, na trenutke čisto praktično preračunljiva, ko je govora v ljubezni. Potrebuje partnerja širokih nazorov, neodvisnega, odgovornega, ki jo mora zelo privlačiti. Brez ljubezenske kemije se ne spušča v odnose na dolge proge, preveč pa je zahtevna, da bi se zadovoljila s površnimi čustvi.

Olimpijske igre in leto 2010

Začetek olimpijskih iger v Vancouvru je slovenski olimpijki zvezdno zelo naklonjen, pozornost javnosti bo izjemna, pritiski in pričakovanja veliki, čustveno pospremljeni. Pozitivne vibracije se bodo obdržale skozi ves čas olimpijskih iger, ki tokrat resnično minevajo v nekoliko drugačnem duhu, s poudarjeno humano naravnanostjo. Dan tekmovanja prinaša adrenalin, ki ga bo sproščal vpliv Lune, stres in napetost bosta na trenutke težko obvladljiva, vendar ne bi smela zasenčiti truda, ki ga Petra ves čas nadvse neumorno in uspešno vlaga v svoje delo. Nekaj pozornosti velja nameniti sotekmovalkam, s katerimi ima neporavnane račune, ohranitti mirno kri in zbranost, potrebno za odlično uvrstitev. V zvezdah jo lahko vidimo, kaj pa na televiziji?

Poslovno leto bo delovno, obeta se nekaj sprememb v sodelovanju, notranja pozornost pa bo v veliki meri usmerjena tudi v ljubezensko življenje, kjer vse le ne bo odvisno samo od njenih čustev. Lahko samo še dodamo, da bo zelo zanimivo, konec leta prinaša nepričakovan, a lep preobrat.

Ne spreglejte