Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 8. 2012,
10.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andy Murray Roger Federer finale London

Ponedeljek, 6. 8. 2012, 10.17

8 let

Federer: Murray reagiral kot šampion

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Andy Murray je v nedeljskem finalu olimpijskega moškega teniškega turnirja na osrednjem igrišču Wimbledona dobesedno odpihnil z igrišča prvega igralca sveta Rogerja Federerja.

Britanec je na istem prizorišču, na katerem mu je Švicar pred mesecem dni v finalu Wimbledona prizadejal boleč poraz, slavil kar s 6:2, 6:1 in 6:4. Po štirih porazih v finalih turnirjev za grand slam, na katerih še vedno ostaja brez zmage, tokrat ni pokleknil. "Osvojil sem olimpijsko zlato medaljo. Nisem še osvojil grand slama. Doživel sem nekaj mučnih porazov, kar je zelo bolelo. Mislim, da je tenis na olimpijskih igrah vse boljši, kajti tu so prisotni vsi najboljši igralci. Zame je to največja zmaga v moji karieri," je po prvi osvojeni zlati medalji, nato je v konkurenci mešanih parov osvojil še drugo, žarel od veselja Andy Murray.

V težkih situacijah se zdaj bolje znajde

Škotski teniški zvezdnik, ki velja za enega izmed najbolj nadarjenih igralcev v karavani, je v zadnjem času slovel tudi po tem, da nikakor ni mogel premagati katerega izmed najboljših igralcev na najpomembnejših prizoriščih.

Čeprav je velikokrat okusil slast zmage proti Federerju, Srbu Novaku Đokoviću in Špancu Rafaelu Nadalu, slednjega tokrat v London zaradi poškodbe kolena ni bilo, je bila velika trojica na turnirjih za grand slam vedno uspešnejša od 25-letnega Škota. "Mislim, da se v težko situacijah zdaj bolje znajdem. Na igrišču sem se počutil odlično. Tudi občinstvo mi je pomagalo servirati nekaj milj hitreje. Zadel sem nekaj odličnih servisov v najbolj pomembnih trenutkih," je dodal Murray, ki je na začetku leta začel sodelovati z Ivanom Lendlom. Legendarni češki igralec je imel tudi sam na začetku kariere težave v finalih turnirjev za grand slam, nato pa je našel uspešen recept, kako dobivati najbolj pomembne dvoboje. Očitno je del svojega znanja že prenesel na Murrayja, ki je v polfinalu v dveh nizih izločil drugega igralca sveta Đokovića.

Srebro dobil in ne izgubil

Na drugi strani Federer, ki se je v finale uvrstil, potem ko je v polfinalu šele po petih urah strl odpor Argentinca Juan Martina del Potra, odločilni tretji niz se je končal z rezultatom 19:17, ni bil pretirano razočaran nad porazom.

"Mislim, da je to največ, kar sem lahko storil na tem turnirju. Andy je bil precej boljši v vseh pogledih. Bil sem dvakrat na robu izpada. Takrat sem imel solze v očeh. Na novinarski konferenci sem se skoraj zlomil. Mislim, da sem srebro dobil in ne izgubil. Sem zelo zadovoljen," je dejal Roger Federer in dodal, da je bil v finalu emocionalno nekoliko izpraznjen, kar mu je morda preprečilo, da bi odigral svoj najboljši tenis.

Švicarski teniški zvezdnik je o Murrayju, ki ga je premagal v treh finalih turnirjev za grand slam, a proti njemu že devetkrat izgubil, govoril v presežnikih. "Izvrsten igralec je. Mislim, da je igral zelo dobro že v Wimbledonu. Vesel sem, da ni padel po porazu v Wimbledonu. Kaj lahko bi se pripetilo, da bi tukaj, ko se igralo na dva dobljena niza, izgubil denimo v drugem ali tretjem krogu. Ampak ni. Prišel je in osvojil zlato medaljo. Mislim, da tako reagirajo šampioni," je bil kot vedno diplomatski 30-letni Švicar.

Ne spreglejte