Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 8. 2012,
8.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Novak Đoković Kim Clijsters

Četrtek, 2. 8. 2012, 8.33

8 let

Đoković stežka ukrotil 'kenguruja'

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Srbski teniški as Novak Đoković je Avstralcu Lleytonu Hewittu z velikimi napori preprečil uvrstitev v četrtfinale olimpijskega turnirja, medtem ko Belgijka Kim Clijsters tiho koraka proti cilju.

Đoković si je pred dvobojem za olimpijski četrtfinale morda mislil, da Hewitt ne more ponoviti senzacionalne predstave, ki jo je v preteklem krogu pokazal proti Hrvatu Marinu Ćiliću, a bi se mu skoraj zalomilo. Prerojeni Avstralec, nekdanja številka ena, je spomnil na stare čase in z izjemno igro na svoj začetni udarec osvojil prvi niz (6:4), tako da je moral Srb v nadaljevanju iskati bolj učinkovite rešitve.

"Skušal sem se osredotočiti na svojo igro in videti, kaj lahko storim proti njegovemu začetnemu udarcu. Serviral je zares dobro in učinkovito," je dejal 'Nole, ki je stežka dobil drugi niz (7:5), nato pa pričakovano le dvignil raven igre in v odločilnem nizu končno zlomil odpor žilavega 'kenguruja'. "Mislim, da najbolje igra prav na travi. Zelo ga spoštujem, znova je dokazal, da je igralec za velike tekme, še posebej rad pa nastopa za svojo državo. Vsi vemo, koliko je v avstralskem dresu dal od sebe v Davisovem pokalu," je nasprotnika hvalil Đoković, pa tudi Hewitt ni bil preveč razočaran. "Odlično sem se pripravil in ne bi mogel prositi za več. V Wimbledonu sem spet izgubil proti kakovostnemu igralcu."

Hewitt je pač imel smolo, da je naletel ravno na favoriziranega Đokovića, ob ugodnejšem žrebu pa bi lahko v Londonu odigral še kakšen krog.

Poslavlja se, a ne razmišlja o koncu

Zato pa je bila na ženskem turnirju bolj prepričljiva Kim Clijsters, ki je v sedmih medsebojnih dvobojih že sedmič odpravila Srbkinjo Ano Ivanović (6:3, 6:4).

"Ni bilo lahko. Na tej stopnji turnirja se moraš boriti in igrati svoj najboljši tenis, kar mi je tudi uspelo. Dobro mi je šlo, v odločilnih trenutkih pa sem malce bolje servirala, tako da sem zelo zadovoljna s prikazanim," je dejala Belgijka po gladki zmagi, s katero je naredila nov korak proti olimpijskemu odličju.

Ko se je leta 2009 po prekinitvi kariere vrnila na teniška igrišča, je namreč dejala, da je olimpijski London njen glavni cilj. V zadnjem letu se je otepala z različnimi poškodbami, zaradi česar je trenutno uvrščena na zanjo le 36. mesto WTA lestvice, vseeno pa je proti enajstopostavljeni Ivanovićevi dokazala, da je tudi najboljše tekmice ne smejo podcenjevati.

Poleg tega je turnir za Kim predzadnji v karieri, poslovila se bo na odprtem prvenstvu ZDA, a se s tem ne obremenjuje preveč. "Tukaj sem, da igram tenis in na to se skušam osredotočiti. Ne razmišljam o tem, da bo kmalu konec. Zadnjih sedemnajst ali osemnajst let sem se tega navadila in tako bo do mojega zadnjega dvoboja. Ko stopim na igrišče, sta rutina in ritem avtomatizem," je dodala Clijstersova, ki bi z olimpijskim uspehom primerno kronala izjemno teniško kariero.

Ne spreglejte