Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 8. 2008,
13.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 10. 8. 2008, 13.26

8 let

Čarmanova z rekordom 26.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Plavalka Anja Čarman je na Oi v Pekingu v predtekmovanju na 100 m hrbtno z novim državnim rekordom 1:02,21 potrdila dobro formo in osvojila 26. mesto.

Lasten državni rekord, dosežen pred mesecem dni v Dubrovniku, je izboljšala za 16 stotink sekunde. "Kar sem želela, sem odplavala, morda pa bi bil izid lahko še malenkost boljši, če bi se mi res lepo izšel prihod v cilj, a uvrstitve s tem ne bi bistveno spremenila. Na 100 hrbtno sem šla praktično testirat bazen in nove kopalke, ki sem jih dobila predvčerajšnjim. Oboje je uspelo, čeprav bom še enkrat premislila, ali bom v teh kopalkah sploh nastopila," je povedala Anja Čarman, ki je končno dobila tako želene kopalke proizvajalca Speedo: "Že prvi občutek je bil zelo dober, saj pride vanje še manj vode, kot sem bila vajena doslej. Sicer pa ne vem natančno. Morda sem se za te kopalke odločila tudi povsem iz psiholoških razlogov, saj jih imajo vsi najboljši in zanesljivo so zelo dobre."

Osamljena na "osmici"

Tokrat je imela Čarmanova dodatno težavo, ker je nastop odpovedala Belorusinja Svetlana Hahalova, ki bi morala plavati ob njej na sedmi progi. "Bila sem kar precej osamljena, saj sem plavala prav na 'osmici' in če bi mi manjkala plavalka na levi, bi jo imela ob sebi vsaj na desni. Malce je moteče, a sem po drugi strani kar precej navajena, da plavam sama. Tokrat to ni bilo tako pomembno. To bo pomembno 14. avgusta, ko bom plavala svojo paradno disciplino."

Že samo predtekmovanje pa je tudi na 100 m hrbtno pokazalo, kako izjemno dobro so za igre pripravljen plavalke. Kirsty Coventry iz Zimbabveja, Japonka Reiko Nakamura in Rusinja Anastazija Zujeva so vse plavale hitrejše od starega olimpijskega rekorda Američanke Natalie Coughlin (59,68), slednja pa ga je zgrešila za stotinko sekunde.

Ne spreglejte