Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
21. 2. 2014,
9.07

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze Soči 2014 Peter Prevc Peter Prevc OKS

Petek, 21. 2. 2014, 9.07

2 leti, 2 meseca

Brez sprejema za slovenske junake iz Sočija

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski športniki in športnice, ki v Sočiju nizajo odlične rezultate in pišejo zgodovino, bodo morali na skupno slavje verjetno počakati vsaj do marca.

Olimpijski komite Slovenije ne bo sledil praksi predhodnih iger, ki so se za slovenski šport vsaj na simbolični ravni končale na skupnem sprejemu in slavju v središču Ljubljane. Kot uradni razlog za takšno odločitev navajajo zgoščene koledarje junakov iz Sočija, ki se po vrnitvi iz Rusije vračajo v karavane svetovnih pokalov. "Če nam bo finančno stanje to dovoljevalo, bomo sprejem poskušali organizirati po koncu zimske sezone, torej v marcu," pojasnjuje tiskovni predstavnik OKS Brane Dmitrovič.

Naj spomnimo, da je podoben sprejem lani organizirala Smučarska zveza Slovenije, ki je po sanjski sezoni, v kateri so kar deževale kolajne na svetovnih prvenstvih, Tina Maze pa je z rekordnim številom točk osvojila veliki kristalni globus, svoje junake pred veliko množico navijačev zbrala na Kongresnem trgu v slovenski prestolnici. Prav zaradi tega ne gre izključiti možnosti skupnega sprejema.

Sedem kolajn, a iger še ni konec

Del slovenskih športnikov je bil vseeno že deležen toplega sprejema v svojih domačih krajih. Tako je bilo denimo v četrtek zelo veselo v Dolenji vasi, kjer je doma Peter Prevc, svojo bronasto junakinjo Tejo Gregorin pa so pozdravile tudi Hotemaže.

Slovenski športniki so sicer na najuspešnejših igrah v zgodovini do zdaj osvojili že sedem kolajn, od tega dve zlati, eno srebrno in štiri bronaste, a ogenj v Sočiju še vedno gori. Pregled zadnjih nastopov slovenskih športnikov ponuja predvsem dve priložnosti za obogatitev že tako zajetne zbirke. Danes bo še zadnjič v ognju Mazejeva, to pot v slalomu, v soboto pa se bodo na progo vrnili deskarji. Žan Košir bo z reprezentančnimi sotekmovalci odličje napadal še v paralelnem slalomu.

Zlati kolajni letita v Zagreb

Slovenska uspešnost v Sočiju odmeva tudi onstran slovenskih meja. Velike pozornosti so bili deležni predvsem hokejisti, ki so se nepričakovano prebili v četrtfinale in v dvoranah Šajba in Bolšoj pustili zelo dober vtis. Na individualni ravni pa po zanimanju tuje javnosti izstopa Tina Maze. V soboto jo tako kot edino slovensko športnico na teh igrah čaka mednarodna novinarska konferenca v medijskem središču. Že dan zatem pa bo s svojo ekipo zapustila Soči, pri čemer je zanimivo, da je pot ne bo vodila neposredno v Slovenijo, temveč bo z letalom, na katerem bo tudi hrvaška reprezentanca z Ivico Kostelićem na čelu, pristala na zagrebškem letališču.

Ne spreglejte