Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 5. 2016,
17.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani

Ponedeljek, 2. 5. 2016, 17.37

6 let, 6 mesecev

Odbojkarji zbrani v Kranjski Gori

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Slovenska moška odbojkarska izbrana vrsta se je zbrala v Kranjski Gori, kjer bo popoldan začela priprave na letošnjo reprezentančno sezono. Ta prinaša sploh prvi nastop Slovencev v svetovni ligi, cilj naših odbojkarjev pa je zmaga v tretji skupini in napredovanje v drugi kakovostni razred FIVB World League. 

Slovenski selektor Andrea Giani je na uvodne priprave povabil štirinajst odbojkarjev s svojega spiska, na katerem je sicer triindvajset imen. A priprave se bodo začele z le enajstimi.

Na prvih treningih namreč ne bo kapetana Tineta Urnauta, ki se je po končani sezoni v Italiji odločil, da bo zaigral še v Katarju, zato se bo ekipi priključil sredi maja. Prav tako tudi Mitja Gasparini, ki se je s svojim Paris Volleyjem uvrstil v finale francoskega prvenstva, zatem pa ga čaka še preizkušnja v Južni Koreji. Giani na uvodnih treningih ne bo mogel računati še na Klemna Čebulja, ki mu je odmeril nekaj dni dodatnega počitka. 

 

Po koncu finala 1. DOL prihajajo okrepitve


Odbojkarji ACH Volleyja Mario Koncilja, Jan Pokeršnik in Žiga Donik ter igralci kamniškega Calcit Volleyballa Jan Brulec, Tonček Štern, Žiga Štern, Sašo Štalekar in Klemen Hribar, ki igrajo v finalu državnega prvenstva, bodo Gianiju na voljo od 9. maja, če bi se prvenstvo končalo šele po petih tekmah, pa 10. maja. Prav tako tudi Dejan Vinčić, ki se je včeraj vrnil iz Libanona. 



Koncilja: Lepo je spet videti soigralce

"Lepo je bilo spet videti soigralce in skupaj z njimi malo obuditi dogajanje v lanski sezoni. Ko pogledamo nazaj, si tudi sami še vedno težko predstavljamo, kaj nam je uspelo. Tudi letos imamo jasno zastavljene cilje in zelo si želim, da bi že prvi teden priprav dobro začeli in ujeli ritem. Veselim se že priprav v Braziliji, saj sem prepričan, da bomo tam zelo napredovali," je na zbor motiviran prišel Danijel Koncilja

Alen Šket in Andrea Giani sta ostala v stiku tudi med letom, saj oba službujeta v Italiji. Šket je branil barve Latine, Giani pa je trener Verone.  | Foto: Alen Šket in Andrea Giani sta ostala v stiku tudi med letom, saj oba službujeta v Italiji. Šket je branil barve Latine, Giani pa je trener Verone.

 

Šket: Čez štirinajst dni bomo popolni


Reprezentančnega zbora se je veselil tudi Alen Šket: "Za nami je res odlična reprezentančna sezona, zato se je še toliko lepše vrniti v reprezentanco. Smo super ekipa, dobro se razumemo in vsi smo že komaj čakali, da se znova zberemo. Prav je tudi, da so z nami mladi igralci, da se čim prej vklopijo v ekipo in da spoznajo Gianijev način dela. Nekaj pa bo tudi zabave na njihov račun. Čez štirinajst dni bomo popolni. Čakata nas dva težka meseca. Vsi si zelo želimo, da bi se nam že v prvi sezoni uspelo iz tretje prebiti v drugo kakovostno skupino svetovne lige."

Selektor je osebno spoznal tudi številne novince v reprezentanci . | Foto: Selektor je osebno spoznal tudi številne novince v reprezentanci .

Bregar: Veliko mi pomeni

Pozivu slovenskega selektorja so se znova odzvali prav vsi odbojkarji, tudi najmlajši, Aleš Kök, Matic Vrtovec in Urban Toman, ki jih je italijanski strateg na širši seznam uvrstil naknadno in so vabilo v člansko izbrano vrsto prejeli prvič. Med novinci v Gianijevi izbrani vrsti je tudi Miha Bregar: "Vabila nisem pričakoval, sploh glede na letošnje rezultate v državnem prvenstvu, zato sem bil nad njim še toliko bolj navdušen. Veliko mi pomeni. Vsekakor bom zagrabil priložnost in se skušal dokazati. Pričakovanja so velika, saj si želim napredovati, veselim pa se tudi, da bom videl, kako je trenirati na tako visoki ravni pod vodstvom tako priznanega trenerja. Imam pa tudi nekaj treme."

Na priprave tudi v Brazilijo

 

Reprezentanca se bo v Kranjski Gori pripravljala do 14. maja, po dveh prostih dnevih pa bodo odbojkarji odpotovali v Montes Claros, na skupne priprave z izbrano vrsto Brazilije. Brazilski selektor Bernardo Rezende si je Slovence namreč zaželel kot trening partnerje pred domačimi olimpijskimi igrami, na katerih Brazilci merijo na sam vrh. 

Seznam igralcev na današnjem zboru:

Gregor Ropret, Aleš Kök, Matic Vrtovec, Alen Pajenk, Danijel Koncilja, Miha Bregar, Alen Šket, Jan Klobučar, Matej Kök, Jani Kovačič, Urban Toman.

 

 

Ne spreglejte