Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2019,
23.25

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Calcit Volley GEN-I Volley Liga MEVZA Nova KBM Branik

Nedelja, 20. 10. 2019, 23.25

4 leta, 5 mesecev

Liga Mevza, ženske, 2. krog

V Kamniku padle še Goričanke, bankirke uspešne v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Calcit Volley - GenI Volley | Kamničanke so po bankirkah strle še goriške strele. | Foto Calcit Volley

Kamničanke so po bankirkah strle še goriške strele.

Foto: Calcit Volley

V 2. krogu lige MEVZA so odbojkarice Calcita Volleyja s 3:1 (10, 23, -23, 18) premagale GEN-I Volley, ki je pred sezono močno premešal svojo zasedbo. Tekma je štela tudi za državno prvenstvo. Slovenski prvak, Nova KBM Branik, je po uvodnem porazu proti Kamničankam v nedeljo s 3:1 v nizih slavil v Zagrebu.

Kamniške odbojkarice so v soboto dobile še drugi slovenski derbi srednjeevropske lige. Potem ko so prejšnji teden premagale državne prvakinje, igralke Nove KBM Branika,so tokrat v kamniški dvorani padle še podprvakinje iz Nove Gorice, ki jo vodi nekdanji selektor Slovenije Tilen Kozamernik. Goričanke imajo letos oslabljeno ekipo, a so se z izjemo prvega niza favoritinjam vseeno dobro upirale.

Calcit Volley: Zbičajnik 1, Mihevc. P, Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 9, Vovk 10, Brulec Kostić 27, Zatković 2, Janežič, Charuk 12, Jerala, Kaker 7

GEN-I Volley: Sillah, Ferlinc 2, Goršek 1, Velikonja Grbac 9, Spanou 11, Forštnarič 2, P. Blažič 4, Mikl, Kovač 20, T. Blažič, Leban, Jovanović 4, Žigon.

"Prvi niz smo odigrali na zelo visoki ravni in ni bil realni pokazatelj moči na igrišču. Vedeli smo, da v nadaljevanju težje, vesel pa sem, da so dekleta v drugem nizu izkoristila že prvo zaključno žogo, kar nam je omogočilo vodstvo z 2:0 v nizih. V nadaljevanju smo preizkusili še nekatere druge taktične zamisli in glede na prikazano ter videno lahko s pozitivno oceno ocenimo današnjo tekmo. Najbolj pomembno je, da smo prišli do druge zmage v nizu, pred nami pa so že nove preizkušnje," je dejal domači trener Gregor Rozman.

Calcit Volley - GenI Volley | Foto: Calcit Volley Foto: Calcit Volley

"Za nas je bila to prva tekma v sezoni, ki smo jo odigrali pod pritiskom. Dejansko smo čakali to tekmo, da bi videli, kako bodo dekleta reagirale in v tej situaciji so se pokazale pomanjkljivosti, na katerih smo sicer največ delali. Veliko je stvari, ki jih še moramo popraviti, glede na to, da so spremembe na vseh igralnih mestih, je prehitro pričakovati, da se to proti tako močnim nasprotnicam ne bi poznalo v igri. To je šele začetek sezone, mislim pa, da smo na pravi poti," pa je po tekmi povedal Tilen Kozamernik.

Anita Sobočan je bila najboljša bankirka. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Anita Sobočan je bila najboljša bankirka. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V nedeljo so do prve zmage v ligi MEVZA prišle tudi Mariborčanke, ki so s 3:1 v nizih premagale zagrebško Mladost. Z 18 točkami je navdušila nova kapetanka Anita Sobočan, 13 pa jih je dodala še Lorena Lorber Fijok

Liga MEVZA, ženske, 2. krog:

Lestvica:

Ne spreglejte