Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 8. 2017,
13.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Slobodan Kovač Mitja Gasparini Tine Urnaut slovenska odbojkarska reprezentanca Klemen Čebulj

Sreda, 16. 8. 2017, 13.30

6 let, 6 mesecev

Poškodba prehuda: Klemen Čebulj brez EP!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Klemen Čebulj slovenska odbojkarska reprezentanca | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca na evropskem prvenstvu na Poljskem (24. avgust - 3. september 2017) ne bo mogla računati na poškodovanega (trebušna mišica) člana prve postave Klemna Čebulja, kar je velik in hud udarec za Slovenijo.

"Še vedno čutim bolečino, zato imam še do konca tedna predpisan počitek. V začetku prihodnjega tedna, ko reprezentanca potuje na evropsko prvenstvo, odhajam v Milano, kjer bom v okviru kluba opravil rehabilitacijo. Upam, da se bom lahko čim prej vrnil na igrišče," je stanje s poškodbo pojasnil Klemen Čebulj in dodal: "V teh dneh mi ni lahko razmišljati o tem, da na Poljskem ne bom mogel pomagati reprezentanci. Prepričan sem, da bodo fantje v Krakovu še enkrat dokazali, kako dobro ekipo ima Slovenija, in da še niso rekli zadnje besede. Želim jim veliko uspeha."

Prišel Jan Klobučar

Selektor Slobodan Kovač je že vpoklical novega sprejemalca Jana Klobučarja, vseeno pa bo prvi kandidat za Čebuljevo zamenjavo v udarni postavi Slovenije Alen Šket, ki bo imel končno priložnost, da se izkaže na velikem odru tudi v dresu slovenske izbrane vrste.

Bo Slovenija na EP brez Klemna Čebulja manj nevarna, kot bi bila z njim?

  • Da.
    66,83 %
    139 glasov
  • Ne.
    33,17 %
    69 glasov
Oddanih 208 glasov

Zadnja močna preizkusa v Beogradu

Mitja Gasparini se zadnjega preizkusa v Beogradu že veseli. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mitja Gasparini se zadnjega preizkusa v Beogradu že veseli. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenija je v sredo odpotovala v Beograd, kjer jo v četrtek in v petek čakata zadnja pripravljalna obračuna pred odhodom na Poljsko. Slovenski odbojkarji se bodo v srbski prestolnici dvakrat srečali z izbrano vrsto Srbije. 

"Zadnje pripravljalne tekme vedno pridejo prav, da se uigramo in da v naši igri popravimo še zadnje malenkosti. Prav tako so dobre za vzdušje v ekipi, saj je na igrišču vse skupaj bolj tekmovalno. Če so tu še gledalci, je motiv seveda še večji. Tekem v Srbiji se že vsi veselimo," je pred odhodom v Beograd dejal odlični slovenski korektor Mitja Gasparini.

Slovenci so priprave na evropsko prvenstvo začeli 13. julija, po le dveh tednih premora po zmagi v svetovni ligi in uvrstitvi na svetovno prvenstvo. V okviru priprav so najprej odpotovali na Poljsko in se trikrat srečali s tamkajšnjo izbrano vrsto. Dvakrat so bili uspešnejši Poljaki, enkrat pa naši odbojkarji. Zatem sta sledili še tekmi v Cavaleseju, kjer so Kovačevi varovanci Italijane enkrat premagali, enkrat pa so z njimi izgubili.

Slovenski odbojkarji se iz Beograda, kjer bodo v soboto in nedeljo tudi trenirali, vračajo v ponedeljek zvečer, v torek zjutraj pa bodo z letališča Jožeta Pučnika poleteli proti Poljski.

Seznam reprezentance Slovenije (14 odbojkarjev):

podajalca: Dejan Vinčić, Gregor Ropret

sprejemalci: Tine Urnaut, Alen Šket, Žiga Štern, Jan Klobučar

blokerji: Alen Pajenk, Danijel Koncilja, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar

korektorja: Mitja Gasparini, Tonček Štern 

prosta igralca: Jani Kovačič, Urban Toman 

Ne spreglejte