Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
9. 5. 2016,
20.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Calcit Ljubljana Nova KBM Branik 1 DOL odbojka

Ponedeljek, 9. 5. 2016, 20.57

6 let, 6 mesecev

Gašper Ribič: Hvaležen sem puncam, da so zdržale

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Odbojkarice Calcita so upravičile vlogo favoritinj in ubranile državni naslov. Odločila je šele peta tekma, na kateri so gladko, s 3:0 v nizih, premagale Novo KBM Branik.

V izjemno zanimivi in izenačeni finalni seriji, saj je o prvaku odločala šele peta tekma, so se svojega tretjega naslova veselile Calcitovke, prvega kot Ljubljančanke. Nekdanje Kamničanke so se v prestolnico preselile ravno pred to sezono.

"Vse tekme v finalu so krasili vzponi in padci, na tej odločilni tekmi smo premestili vse in ven prišli kot zmagovalci. Izjemno pomemben je bil prvi niz, saj nam je bilo potem v nadaljevanju lažje. V drugem nizu smo bili prepričljivo boljši, v tretjem pa smo videli, da ko ni zares konec, ni konec. Kljub naši prednosti se Maribor ni predal in grizel do konca. Na koncu nam je le uspelo ubraniti vse napade in hvaležen sem dekletom, da so zdržala in zmagala," se je po tekmi smejalo trenerju Calcita Gašperju Ribiču.

Izkazalo se  je, da je o zmagovalki odločal domač teren. "Da, celotno serijo je bilo tako. Mi smo tukaj odlično igrali, v Mariboru pa so boljše predstave kazale bankirke. Domača dvorana je, lahko rečem, odločila o prvaku," priznava ljubljanski strateg, ki se mu je takoj zavrtel film.

Calcitovke so si ravno z zmago v polfinalu lige MEVZA nad Mariborčankami zagotovile prvo mesto v modri skupini in prednost domačega terena. "Naš cilj je bil, da ujamemo Štajerke v modri skupini, in to nam je s tisto zmago v Mariboru tudi uspelo. Takrat smo si priigrali najboljši izhodiščni položaj, ki ga do konca nismo več izpustili iz rok," je sklenil Ribič.

Bruno Najdič je tako kot lani tudi v tej sezoni po petih tekmah v DP moral priznati premoč Calcitu, ki ostaja na vrhu. | Foto: Bruno Najdič je tako kot lani tudi v tej sezoni po petih tekmah v DP moral priznati premoč Calcitu, ki ostaja na vrhu.
 

Premalo za to ekipo Calcita

Z Ribičem se je strinjal tudi Bruno Najdič, ki je bankirke vodil v drugi polovici sezone. Prvič prav na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, ko je zamenjal obolelega trenerja Sebastijana Škorca. "Če na hitro pokomentiram, lahko vsi vidimo, da je bila zelo pomembno, kje se je igra. V Tivoliju so kraljevale Ljubljančanke, v Mariboru mi. Na zadnji tekmi nam ni uspelo prikazati tistega, kar sem si želel. Žal mi je tistega prvega niza, ki smo ga res dobro začeli. Dobro smo igrali v obrambi, dobro stali v bloku, imeli pa smo katastrofalen protinapad. Dve, tri žoge več in bi morda prvi niz lahko osvojili tudi mi," je začel Najdič, ki je na koncu priznal, da bi danes težko preskočili odlični Calcit.


"Vso tekmo nismo imeli dobrega ritma, ves čas smo se lovili. Tudi sprejem ni bil tak, kot smo ga sposobni. Lahko rečemo, da je zmagala bolj kakovostna ekipa, a tudi mi smo v tej seriji pokazali kar nekaj odličnih iger, tako ne moremo reči, da je bilo vse slabo, a vseeno premalo za to ekipo Calcita," je dodal selektor ženske slovenske reprezentance, ki je z današnjim dnem končal delo pri Novi KBM.

Ne spreglejte