Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 10. 2018,
16.06

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Calcit Volley Gregor Hribar

Ponedeljek, 15. 10. 2018, 16.06

5 let, 6 mesecev

predstavitev ekip calcita

Kamničani odgovorili ACH-jevcem: vsaj enega bomo osvojili mi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
ACH Volley Calcit Volley | Pri Calcitu so odločeno, da osvojijo vsaj en naslov. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Pri Calcitu so odločeno, da osvojijo vsaj en naslov.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

V Ljubljani so se danes predstavile odbojkarske ekipe Calcita Volleyja. Ta ima letos v elitnih ligah kar tri predstavnike, najbolj ambiciozna pa je po besedah direktorja kluba Gregorja Hribarja moška ekipa, ki se ne strinja z optimizmom ACH Volleyja in napoveduje, da mu bo vzela vsaj eno izmed treh možnih domačih lovorik.

Jan Brulec
Sportal Derbi kroga pripadel aktualnim pravkom

"Mislim, da smo močnejši kot lani, na vseh igralnih mestih. S prihodom Matije Jereba smo boljši na mestu organizatorja igre, s prihodom Mihe Bregarja na blokerskem, s prihodom Dmitrija Babkova pa tudi na mestu sprejemalca. Letos naši igralci z izjemo mladega Jureta Okrogliča niso krepili ACH Volley, ampak smo se mi okrepili z njihovim igralcem, upam, da je to tudi napoved, da se bo letos obrnilo tudi v smislu rezultatov. Videl sem, da ACH napoveduje tri naslove, sam pa sem prepričan, da bomo vsaj enega osvojili mi," je optimist Hribar, alfa in omega kamniških ekip.

Dobro zapolnjeni, tudi rezerve so kakovostne

Moška ekipa je v pripravljalnem delu ACH Volley premagala na turnirju v Novem Sadu, a tam moštvi nista bili v popolni postavi. Kot pravi Hribar, bodo odločilne tekme ob koncu sezone, takrat bo pomembno, v kakšni formi bo kdo. ACH Volley je napovedal okrepitve med sezono, Kamničani pa sprememb ne načrtujejo.

"Imamo, kar imamo, mislim, da kakšnih okrepitev niti ne potrebujemo. Verjamemo v to ekipo, dobro smo popolnjeni, imamo tudi kakovostne rezerve. Seveda pa bi se vse spremenilo, če bi prišlo do kakšnih poškodb. Upam pa, da se to ne bo zgodilo," direktor kluba Hribar ne načrtuje sprememb v moški ekipi.

"Videl sem, da ACH napoveduje tri naslove, sam pa sem prepričan, da bomo vsaj enega osvojili mi," je optimist Hribar. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Videl sem, da ACH napoveduje tri naslove, sam pa sem prepričan, da bomo vsaj enega osvojili mi," je optimist Hribar. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vrača se Kanadčanka

Prav poškodba pa ga je prisilila, da je moral novo igralko iskati pri prvi ženski ekipi. Poškodovala se je namreč blokerka Katja Mihevc, za katero je sezona izgubljena, namesto nje pa se bo v Kamnik vrnila nekdanja kanadska reprezentantka Lucy Charuk, ki je za Calcit že igrala v sezoni 2013/14.

"S Katjo je bila ekipa v pripravljalnem obdobju videti zelo dobro, a po njeni poškodbi se nam je marsikaj podrlo. Začeli smo iskati zamenjavo, Lucy še ni imela kluba, v Kamnik je bila pripravljena priti," je dejal Hribar, ki se zaveda, da po odhodu nekaterih reprezentantk ekipa ni več tako dobra, kot je bila v prejšnjih letih.

"Po imenih skupaj s Formisom spadamo na tretje, četrto mesto v ligi, za GEN-I Volleyjem in Novo KBM Branikom. Neuvrstitev v finale na koncu ne bo pomenilo nobene katastrofe." | Foto: Klemen Brumec "Po imenih skupaj s Formisom spadamo na tretje, četrto mesto v ligi, za GEN-I Volleyjem in Novo KBM Branikom. Neuvrstitev v finale na koncu ne bo pomenilo nobene katastrofe." Foto: Klemen Brumec

Neuvrstitev v finale ne bi bila katastrofa

"Po imenih skupaj s Formisom spadamo na tretje, četrto mesto v ligi, za GEN-I Volleyjem in Novo KBM Branikom. Neuvrstitev v finale na koncu ne bo pomenilo nobene katastrofe, zadovoljni bomo, če bodo punce dobro igrale, zavzeto trenirale in se borile po najboljših močeh," pred žensko ekipo ne postavlja imperativa rezultata Hribar, ki je ponosen, da se je prvič v zgodovini zgodilo, da ima klub v elitni konkurenci tri svoje ekipe.

"S tem že imamo izkušnje. Ko smo bili ženski klub s sedežem v Ljubljani in z imenom Calcit Ljubljana smo tudi imeli dve ekipi in finančno smo ekipi zmogli pokriti. Takrat je bil finančni zalogaj celo višji, v Kamniku pridemo skozi sezono z nižjimi stroški. V Ljubljani sicer dobiš več denarja od občine, a ni sponzorjev. V Ljubljani smo sicer imeli dolgoročne cilje, a smo jih opustili zaradi nekaj nedorečenosti in interesov nekaterih. Vedeli pa smo, da bomo tam pustili pogorišče, ki bo potrebovalo kar nekaj časa, da se očisti," je zaključil Hribar.

Preberite še:

Slobodan Kovač
Sportal FIVB spet razjezila Slovence
GEN-I Volley
Sportal GEN-I Volley upravičil pričakovanja in začel z zmago

 

 

Ne spreglejte