Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 10. 2018,
21.06

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

1 DOL Calcit Volley ACH Volley Panvita Pomgrad Salonit Anhovo

Nedelja, 14. 10. 2018, 21.06

5 let, 6 mesecev

1. DOL, moški, 1. krog

Derbi kroga pripadel aktualnim pravkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Jan Brulec | Odbojkarji ACH Volleyja so pričakovano zmagali. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Odbojkarji ACH Volleyja so pričakovano zmagali.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Odbojkarji Calcita Volley so na prvi tekmi nove sezone 1. DOL v Kranju razbili Hišo na kolesih (nekdanji Triglav). Podobno velja za Maribor, ki je doma prav tako s 3:0 v nizih odpihnil Panvito. Brez izgubljenega niza je v Hočah slavila tudi Šoštanj Topolščica, Krka pa je bila s 3.1 boljša od Črnuč. Aktualni prvak, ACH Volley, je v nedeljo v obračunu kroga s 3:1 premagal Salonit iz Anhovega.

ACH Volley, prvi in edini favorit državnega odbojkarskega prvenstva, je sezono začel s pričakovano zmago. V Tivoliju je v dvoboju najuspešnejših ekip v samostojni Sloveniji premagal Salonit Anhovo s 3:1.

Varovanci novega trenerja Andreja Urnauta, še lani stratega Salonita, ki so igrali brez Jana Pokeršnika, so zanesljivo dobili prva dva niza, nato pa se ustavili. V tretjem so bili povsem nemočni, v drugem delu četrtega niza pa so spet našli ritem in brez težav prišli do zmage. Posebno prepričljive igre pa niso pokazali, vidi se, da še niso v pravi formi. Manjkal je pritisk s servisom, dobra ni bila niti igra v napadu.

Prav v vseh nizih so imeli kamniški odbojkarji niti v svojih rokah, vodili od začetka do konca, Kranjčani so bili še najbolj enakovredni v tretjem nizu, ko so tekmecu ves čas dihali za ovratnik. Dvoboj ni bil na posebej visoki kakovostni ravni, vidi se, da je začetek sezone in da ekipi še nista najbolj uigrani, obema ekipama je šepala predvsem igra v napadu.

V Mariboru je gostovala Panvita Pomgrad, dvoboj ekip, ki naj bi bile kandidatinji za tretje mesto, pa ni bil prav nič izenačen. Gostitelji so ga dobili več kot prepričljivo, že na začetku nizov so prišli do prednosti, ki so jo držali do konca. Boljši so bili v vseh elementih, najučinkovitejša igralca pa sta bila povratnik v mariborski klub Žiga Donik s 16 in nadarjeni Rok Možič s 15 točkami. V gostujočih vrstah je bil nerazpoložen korektor Aljoša Bogožalec, kar je tudi eden od razlogov, da so točke ostale doma.

Fujs: Nadigrali so nas v vseh elementih igre

Trener Panvite Dejan Fujs ni bil zadovoljen s prikazanim. | Foto: Vid Ponikvar Trener Panvite Dejan Fujs ni bil zadovoljen s prikazanim. Foto: Vid Ponikvar "Lahko rečem samo čestitke ekipi, ki je odigrala prečudovito, srčno in raznovrstno tekmo. Steklo nam je v vseh elementih igre. Imamo mlado ekipo, vemo, da bodo nihanja, ampak vemo tudi, da smo na pravi poti," je dejal domači strateg Sebastjan Škorc, povratnik na soboško klop Dejan Fujs je bil seveda slabše volje: "Moram čestitati ekipi Maribora za prepričljivo zmago s 3:0. Prikazali so res dobro igro, nas nadigrali v vseh elementih igre."

Dolenjci porazili Brumnovo četo

Okrepljena Krka je proti oslabljenim Črnučam gladko dobila prva niza, nato izgubila tretjega, v četrtem pa postavila stvari na svoje mesto. Že na začetku je ušla, varovanci Marka Brumna so jo nato na 13. točki ujeli, nato pa je tekmo dokončno odločila serija šestih zaporednih točk Dolenjcev, pri kateri je bil s 16 točkami najučinkovitejši igralec David Kumer, še lani korektor Črnuč.

Mario Koncilja se je iz Posojilnice Dob preselil k novomeški Krki. | Foto: CEV Mario Koncilja se je iz Posojilnice Dob preselil k novomeški Krki. Foto: CEV

Prvo zmago so zabeležili povratniki v prvo ligo in nekdanji prvaki, igralci Šoštanja Topolšice, ki so bili v gosteh boljši od Hoč. Odločilni niz je bil zagotovo drugi, v katerem so imeli domači celo dve zaključni žogi, ki ju niso izkoristili in sledila je kazen. V tretjem nizu so bili Šoštanjčani spet prepričljivo boljši, s tem so dokazali, da v elitni ligi ne mislijo plesati le eno leto.

1. DOL, moški, 1. krog:

Sobota, 13. oktober:
Maribor : Panvita Pomgrad 3:0 (21, 18, 17)
Donik 16, Možič 15, Detela 14; Rojnik 14, Bogožalec 6, Bedrač 5

Hiša na kolesih : Calcit Volley 0:3 (-18, -21, -24)
Bregant 15, Bošnjak 9; Bregar 8, Babkov 7

Krka : Črnuče 3:1 (14, 19, -21, 16)
Kumer 16, Kosmina in M. Koncilja 14; Čopi 14, Valentič in Tepić 9

Hoče : Šoštanj Topolšica 0:3 (-20, -26, -19)
Crnjanski 17, Williams, Šijanec, Franc 5; Boženk 13, Planinc 9

Nedelja, 14. oktober:
ACH Volley : Salonit Anhovo 3:1 (19, 17, -16, 18)

Preberite še:

GEN-I Volley
Sportal GEN-I Volley upravičil pričakovanja in začel z zmago
Ne spreglejte