Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
20.45

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

GEN-I Volley Calcit Volley 1 DOL

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 20.45

1 leto

1. DOL ZA ŽENSKE, FINALE, DRUGA TEKMA

Kamničanke po hudem boju samo še zmago oddaljene od naslova prvakinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Calcit Volley : Gen-I Volley, finale | Kamničanke so v finalu državnega prvenstva povedle z 2:0 v zmagah. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Kamničanke so v finalu državnega prvenstva povedle z 2:0 v zmagah.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Finale ženskega odbojkarskega prvenstva med kluboma Gen-I Volley in Calcit Volley se je nadaljeval v Novi Gorici. Branilke naslova iz Kamnika so znova upravičile vlogo favoritinj. A v Novi Gorici je bilo mnogo volj tesno kot na prvi tekmi. Druga se je končala z 2:3 (-19, -22, 21, 22, -17). Ob vodstvu z 2:0 v zmagah pa pomeni, da je lahko že tretja finalna tekma odločilna. Ta bo v četrtek v Kamniku. 

Calcit Volley
Sportal Kamničanke upravičile vlogo favoritinj

Kamničanke so imele na drugi tekmi veliko več težav kot na prvi v Kamniku. Novogoričanke so tokrat pokazale precej boljšo predstavo in če ne drugega dokazale, da njihova zmaga v polfinalu proti Novi KBM ni bila naključna. Že v prvih dveh nizih, ki sta ju izgubile, so bile povsem enakovredne tekmicam, nato izenačile 2:2 in bile na pragu popolnega preobrata.

V "tie breaku" so imele štiri zaključne žoge, niso jih izkoristile, nekaj več zbranosti je bilo v zaključku vendarle na strani Kamničank. Te so imele že v prvih dveh nizih kar nekaj nihanj. Tekmo so slabo začele, zaostale 1:4 in 2:5, a se hitro prebudile in s štirimi točkami prevzele vodstvo. Tega so nato postopoma višale, po točki Sare Hutinski so vodile že z 18:11. Domače so se še približale na tri točke zaostanka, vodstva tekmic pa niso ogrozile.

Zato pa so v drugem nizu bile v prednosti z 18:13, videti je bilo, da bo prišlo do izenačenja na 1:1. A branilke naslove se s tem niso strinjale, z dobrimi servisi Neje Čižman in Nine Stojiljković so prišle do preobrata, niz dobile s 25:22.

Kar gostiteljicam ni uspelo v drugem, jim je v tretjem, ko so si spet priigrale zanesljivo vodstvo, ga proti koncu začele izgubljati, toda v sami končnici so tudi Kamničanke storile nekaj napak, kar je domačim zagotovilo znižanje zaostanka na 1:2. To še ni bilo vse s strani varovank Vasje Samca Lipicerja. GEN-I Volley je zaigral še bolje, za njegove igralke ni bilo izgubljene žoge, zato pa je bil tudi nagrajen z izenačenjem na 2:2.

Odločilni niz je bil preslikava vse tekme, v njenem zaključku sta odgovornost prevzeli Maša Pucelj in Fatoumatta Sillah, ki sta svoji ekipi vendarle zagotovili težko prigarano zmago. Sillah je bila z 32 točkami najučinkovitejša igralka tekme, Andjelka Radišković jih je prispevala 19, Pucelj pa 18. Hutinski se je izkazala s šestimi bloki, isto število jih je na drugi strani vknjižila Lara Rituper, ki je sicer dosegla 17 točk. Štiri več je prispevala Silvia Pertens.

1. DOL za ženske, finale, druga tekma

Ponedeljek, 17. april

Preberite še:

Finale lige MEVZA: ACH Volley - Calcit Volley
Sportal Silovit začetek prvakov
Ne spreglejte