Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 10. 2021,
19.49

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

SIP Šempeter Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Nedelja, 10. 10. 2021, 19.49

2 leti, 6 mesecev

1. DOL, ženske, 3. krog

Ponovitev finala brez izgubljenega niza pripadla državnim prvakinjam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Calcit Volley - Nova KBM Branik | Kamničanke so prepričljivo slavile na derbiju. | Foto Klemen Brumec

Kamničanke so prepričljivo slavile na derbiju.

Foto: Klemen Brumec

V zadnji tekmi tretjega kroga državnega prvenstva v odbojki so v obračunu najboljših dveh ženskih kolektivov zadnjih let prvakinje iz Kamnika v treh nizih premagala Mariborčanke. Tekma je štela dvojno, tudi za srednjeevropsko ligo. 

Calcit Volley Nova KBM Branik
Sportal Mariborčanke do zanesljive zmage na Obali

Odbojkarice Calcita Volleyja so upravičile status favoritinj in gladko premagale večne tekmice iz Maribora. Gostje, ki jih letos vnovič vodi prekaljena dvojka Bruno Najdič/Matjaž Hafner in ki na začetku sezone računajo le na domače, mlade sile, so bile enakovredne le v drugem nizu. In še to po prepričljivem vodstvu Kamničank, ki so se očitno prehitro zadovoljile z visoko prednostjo.

Tekmice so jih v končnici ujele, imele tudi zaključno žogo za zmago, niso je izkoristile, kar so izkušenejše gostiteljice znale kaznovati. Ko je bilo najbolj potrebno, sta odgovornost prevzeli Olivera Kostić in Lucy Charuk, bili sta najbolj zaslužni, da se tekma ni podaljšala. Po porazu v drugem nizu so nato Štajerke povsem popustile, tako da je lahko domači trener Gregor Rozman ponudil priložnost za igro tudi mlajšim igralkam.

Calcit Volley - Nova KBM Branik | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec Trener domačih poudaril, da so Mariborčanke vedno nevarne

"Mariborčankam preprosto ne smeš pustiti dihati, o čemer smo se lahko prepričali v drugem nizu. Ko nam je samo nekoliko popustila zbranost, ko nismo šli dovolj agresivno v napadu na žogo, so nas ulovile. Na koncu je bilo nekaj bravuroznih poteh z naše strani, ki so prevesile ta niz v našo korist in da smo lahko tretjega mirno pripeljali do konca. Pomembno je tudi, da smo s tem nekoliko prihranili moči za sredino tekmo proti Prometeju. Vsekakor je bila to dobra popotnica za to tekmo. Sicer še nismo tam, kjer bi želeli biti, smo pa vse bližje," je dejal trener Calcita Rozman.

Najdič priznal, da je bil Calcit boljši

Bruno Najdič ponovno vodi "bankirke". | Foto: Urban Urbanc/Sportida Bruno Najdič ponovno vodi "bankirke". Foto: Urban Urbanc/Sportida "Po dobri igri v drugem nizu, ko smo bili do zadnjega v igri, sem pričakoval, da bomo podobno začeli tudi tretjega. Žal smo se že v začetku niza predali. Zdaj, ali je to odraz naše neizkušenosti, težko rečem, v glavnem pa nismo imeli dovolj znanja, da bi proti tej odlični ekipi Calcit Volleyja iztržili kaj več. Skozi vso tekmo smo bili premalo dobri v napadu, da bi se lahko nadejali česa več, hkrati pa so Kamničanke dokazale, zakaj se zdaj borijo za igranje v ligi prvakinj. V tem trenutku so premočne za nas, nam pa ne preostane drugega, kot da se osredotočimo na slovensko prvenstvo, skušamo tam dvigovati svojo formo, predvsem pa veliko trenirati," pa je odkrito priznal Najdič.

Tri tekme že v soboto

Tretji krog slovenskega odbojkarskega prvenstva za ženske se je sicer začel s tremi sobotnimi tekmami. Šempetranke so doma z 2:3 izgubile z Ankaranom. Novogoričanke še naprej ostajajo brez točke, tokrat so doma izgubile s Krimom (1:3), Grosupeljčanke pa so kot edine v soboto zabeležile domačo zmago, po tem ko so s 3:1 ugnale Koprčanke.

Ankaran je sicer na srečanju v Šempetru zaostajal že z 0:2, a po zaslugi razpoloženih Dajane Smolnik, Sare Valenčič in Maje Forštnarič so gostje prišle do preobrata. Kljub porazu so Šempetranke trenutno na prvem mestu prvenstvene lestvice. 

1. DOL za ženske, 3. krog

Sobota, 9. oktober
GEN-I Volley : OD Krim 1:3 (-23, 20, -12, -22)   
SIP Šempeter : Ankaran 2:3 (22, 20, -16, -14, -13)  
ATK Grosuplje : Luka Koper 3:1 (-26, 20, 18, 19)

Nedelja, 10. oktober
Calcit Volley : Nova KBM Branik 3:0 (17, 27, 13) 

Lestvica:
1. Calcit Volley      2 tekmi - 6 točk
2. Sip Šempeter          3  - 6 
3. Krim                        3 - 6
4. Nova KBM Branik    3 - 5
5. Ankaran                   3 - 5
6. ATK Grosuplje         3 - 5
7. GEN-I Volley            2 - 0
8. Luka Koper              3 - 0

Calcit Volley Krim
Sportal Kamničanke za dobro predstavo niso bile nagrajene
Calcit Volley Krim
Sportal Branilke naslova sezono edine začele brez izgubljenega niza
Ne spreglejte