Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 2. 2020,
22.38

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
1 DOL ACH Volley OK Merkur Maribor Calcit Volley Panvita Pomgrad Salonit Anhovo MOK Krka

Natisni članek

Sobota, 29. 2. 2020, 22.38

4 leta, 6 mesecev

1. DOL, moški, drugi del, 7. krog

ACH Volley ni imel težav, Calcit in Merkur Maribor veliko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
ACH Volley OK Merkur Maribor | Mariborčani so imeli nekaj težav s Pomgrad om, a kljub temu gladko prišli do zmage. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Mariborčani so imeli nekaj težav s Pomgrad om, a kljub temu gladko prišli do zmage.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V sedmem krogu modre skupine 1. DOL za moške so favoriti upravičili svojo vlogo, a na različna načina. ACH je nalogo opravil prepričljivo, s 3:0 je zmagal v Kanalu, težave pa sta imela Calcit Volley in Merkur Maribor. Kamničani so Krki presenetljivo oddali točko, v Mariboru je bila vsaj blizu nje tudi Panvita Pomgrad, a so jo Mariborčani rešili.

ACH je v dolino Soče pripotoval brez korektorja Božidarja Vučićevića in blokerja Dika Purića, na klopi sta obsedela Matej Kök in Jan Pokeršnik, po prvem nizu je igro zapustil še prvi organizator Andrija Vilimanović, a kljub vsemu se mu prav tako oslabljeni Kanalci niso mogli resneje upirati.

Ljubljančani so bili boljši v vseh elementih, predvsem pa so uspešno igrali igro blok-obramba. V bloku je blestel Matic Videčnik, pri servisih Andrej Flajs, ki je po dolgem času odigral vso tekmo, njen večji del pa je na igrišču preživel drugi podajalec Rok Satler.

Calcit je na zadnji tekmah nakazoval, da se popravlja v formi, a je v dvoboju s Krko, ki v modri skupini še nima zmage, spet storil korak nazaj, saj je na izenačeni tekmi izgubil točko. Že prvi niz je napovedoval izenačen boj, a ko so ga Kamničani dobili in ko so povedli tudi z 2:0, najbrž nihče v dvorani ni pričakoval, da bi se lahko tekma zavlekla. Toda borbeni Novomeščani so pokazali, da imajo tudi veliko mero zbranosti v odločilnih trenutkih, dobili so dva negotova niza, izenačili na 2:2, toda popolnega presenečenja jim domači vendarle niso dopustili.

Merkur Maribor tokrat pred domačimi gledalci ni bil posebej razpoložen, a Panvita Pomgrad tega ni izkoristila, občutek je bil, da bi lahko iztržila mnogo več. V prvem nizu odbojka ni bila na najvišji ravni, a so Štajerci vendarle naredili nekaj manj napak in ga dobili. V drugem nizu so pobudo prevzeli Sobočani, a v končnici je bilo videti, da bo domačim uspel preobrat. Imeli so priložnosti, da povedejo z 2:0, toda dva servisa Jakoba Rojnika so gostom vendarle zagotovila izenačenje.

V končnici tretjega niza je bilo videti, da si bo Panvita zagotovila vsaj točko. Vodila je s 24:21, toda servisi Alana Košenine so poskrbeli, da se to ni zgodilo. Z asom Košenine so si domači priigrali prvo zaključno žogo, drugo jim je z napako pri podaji podaril Urban Drvarič, Uroš Planinšič pa je nato v bloku ujel Rojnika in Merkur Maribor je vodil z 2:1.

Prekmurci so se nato tekmecem v četrtem nizu tekmecem še upirali do izida 12:12, nato pa so začetni udarci Košenine spet napravili razliko, Maribor je dosegel sedem zaporednih točk in zmagovalec je bil znan.

1. DOL, moški, drugi del, 7. krog:

Modra skupina:

Sobota, 29. februar:

Salonit Anhovo : ACH Volley 0:3 (-17, -21, -11)
Calcit Volley : Krka 3:2 (26, 20, -25, -23, 12)
Merkur Maribor : Panvita Pomgrad 3:1 (19, -27, 25, 16)

Lestvica:

1. ACH Volley 8 tekem - 33 točk
2. Calcit Volley 9 - 32
3. Merkur Maribor 8 - 27
4. Salonit Anhovo 7 - 12
5. Panvita Pomgrad 7 - 7
6. Krka 7 - 6

Zelena skupina:

Sobota, 29. februar:
Hiša na kolesih Triglav : Črnuče 3:2 (20, 23, -8, -20, 12)
Hoče : Šoštanj Topolšica 3:0 (20, 13, 16)

Lestvica:

1. Hiša na kolesih 10 tekem - 23 točk
2. Hoče 10 - 20
3. Črnuče 10 - 11
4. Šoštanj Topolšica 10 - 6

Ne spreglejte