Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2020,
22.55

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Hiša na kolesih OK Merkur Maribor Panvita Pomgrad ACH Volley Salonit Anhovo Calcit Volley 1 DOL

Četrtek, 1. 10. 2020, 22.55

3 leta, 6 mesecev

1. DOL, moški, 3. krog

V Kamniku brez presenečenja, novo mučenje ACH-ja, prva zmaga Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Calcit Volley Salonit Anhovo | Zmaga je ostala v Kamniku. | Foto Klemen Brumec

Zmaga je ostala v Kamniku.

Foto: Klemen Brumec

V najzanimivejši obračunu 3. kroga 1. DOL so odbojkarji Calcit Volley v domači dvorani niso dovolili presenečenja in s 3:1 v nizih premagali Salonit Anhovo. ACH Volley se je v Tivoliju veselil zmage, a Hočani so spet pokazali, da slovenski prvaki niso pravi, na tretji tekmi dneva pa je Panvita ugnala Krko, ki je zabeležila še tretji zaporedni poraz. Na edinem četrtkovem srečanju je Merkur Maribor v tesnem obračunu v Kranju premagal Hišo na kolesih in prišel do prve zmage v sezoni.

Odbojkarjem Salonita Anhovo v državnem prvenstvu ni uspelo pripraviti še drugega zaporednega presenečenja v nekaj dneh. Potem ko so v soboto v svoji dvorani ugnali ACH Volley, so tokrat brez točk ostali pri Calcitu v Kamniku, kjer pa so se prav tako zelo dobro upirali favoritom.

Ne sicer v prvem nizu, ki so ga gladko izgubili, ampak v nadaljevanju. Drugega so rešili v svojo korist, odločilen pa je bil dramatičen, tretji. V njem so že zaostajali z 19:23, a štirimi zaporednimi točkami izenačili, nato ubranili še tri zaključne žoge, četrto pa so domači z asom Milosza Hebde vendarle izkoristili. Kot da bi Kanalcem to vzelo nekaj volje, v četrtem nizu niso bili več konkurenčni.

Statistično gledano so bili domači boljši v vseh elementih, v asih je bilo 9:4, v blokih 12:4, najboljši posameznik tekme pa je bil slovenski reprezentančni bloker Sašo Štalekar, ki je k zmagi prispeval 18 točk, pet z bloki, v napadu pa je bil 80 odstoten. Mitja Gasparini je dosegel štiri ase, Hebda tri, veliko težav pa je gostujočemu sprejemu povzročal tudi Jan Brulec. Pri gostih je najbolj ugajal Srb Marko Radosavljević, z 21 točkami je bil tudi najučinkovitejši igralec tekme. Odpovedal je korektor Matic Vrtovec, dobi je pet blokov, njegov napad pa je bil ob le treh točkah 21 odstoten.

Panvita Pomgrad Šoštanj Topolšica | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Panvita na vrhu s Kamnikom

Kamničani so se z zmago zavihteli na sam vrh prvenstvene razpredelnice, enako število točk pa ima tudi Panvita Pomgrad, ki je s 3:0 premagala Krko. Sam rezultat kaže na lahko delo, a to je daleč od resnice. Krka se je Sobočanom dobro upirala, vprašanje, kako bi se tekma končala, če bi Novomeščani izkoristili svoje priložnosti v prvem nizu. Vodili so že s 23:20 in 24:22, a nato so se jim zatresle roke. Nekaj napak in dva zaporedna bloka Jureta Laknerja so v prednost potisnili gostitelje, dokončno pa je bil za goste usoden blok Žana Bedrača. V drugem nizu je Krka povsem popustila, na začetku tretjega prav tako, a po zaostanku tekmecev ni več ujela.

ACH Volley je še enkrat pokazal, da še ni v formi, kot bi se od njega pričakovalo. Po porazu v Kanalu je odigral še eno neprepričljivo tekmo, ki pa jo je dobil na izkušnje. Hoče so mu bile povsem enakovredne v vseh nizih, ob enemu dobljenemu so vse izgubile v končnici. Bile so blizu, da povedejo z 2:1, v tretjem nizu so zapravile zaključno žogo. Tudi v četrtem so še vodile z 18:17, potem pa so domači na servis Jana Pokeršnika osvojili pet zaporednih točk in vendarle prišli do težko priborjene zmage. Pri slovenskih prvakih je blestel korektor Božidar Vučičević, ki je dosegel kar 28 točk. Vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi imel Srb malce slabši dan.

Rok Možič | Foto: Bojan Javornik Foto: Bojan Javornik

Mariborski odbojkarji v Kranju do prve zmage

Odbojkarji Merkur Maribora so v tretjem krogu 1. DOL za moške zabeležili prvo zmago. V Kranju so bili po izenačenem boju s 3:1 (-23, 22, 22, 23) boljši od Hiše na kolesih Triglava. Kranjčani so na prijateljskem turnirju pred začetkom sezone Mariborčane premagali, na krilih pripravljalnega uspeha pa so tudi začeli prvenstveni obračun. Napak niso delali veliko, zanesljiva igra pa je bila recept, kako se zoperstaviti kakovostno močnejšemu tekmecu.

Da bodo nudili močan odpor so Gorenjci napovedali že v prvem nizu. Njegov večji del so bili v vodstvu, a ne več kot za tri točke. Izid je bil zadnjič izenačen na 19. točki, končnica pa je vendarle pripadla Triglavu, niz je zaključil kapetan Janko Bregant.

Tudi preostali nizi so bili negotovi do konca, v drugem so Kranjčani še vodili z 20:18, a so gostje spreobrnili rezultat v svojo korist, največ zaslug za to imata bloka Jana Mulca. Tretji niz so Štajerci odprli z vodstvom 5:1, Akmed Ikhbayri je odlično serviral, nato povedli tudi za šest točk.

Triglav jih je ob koncu začel loviti, a mu je pri tem zmanjkalo časa. Prišel je do izida 21:22, nato pa je dramo preprečil as Uroša Planinšiča. Tudi v četrtem nizu so imeli gosti pobudo, toda do zmage so prišli šele po izenačenju na 23:23.

1. DOL, moški, 3. krog:

Sreda, 30. september:
Calcit Volley -:Salonit Anhovo 3:1 (11, -20, 26, 18)
Hedba in Štalekar 18 (5 blokov), Kosmina 16, Gasparini 15 (4 asi); Radosavljević 21, Peterlin 13  

Panvita Pomgrad : Krka 3:0 (28, 14, 23)
Rojnik in Ražnatović 14, Radović 12; Pulko 15, Travnik 10

ACH Volley : Hoče 3:1 (22, -19, 26, 20)
Vučičević 28, Videšnik 12, Pokeršnik 11; Crnjanski in Pesti 13

Četrtek, 1. oktober:
Hiša na kolesih : Merkur Maribor 1:3 (23, -22, -22, -23)
Mali 17, Nanut 11, Bregant 10; Ikhbayri 25, Možič 16, Kisiljuk 11

Lestvica:

1. Calcit Volely 3 tekme - 7 točk
2. Panvita Pomgrad 3 - 7
3. ACH Volley 3 - 6
4. Salonit Anhovo  3 - 5
3. Hiša na kolesih 3 - 4 
5. Merkur Maribor 3 - 4
7. Hoče 3 - 3
8. Krka 3 - 0

Ne spreglejte