Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 3. 2020,
21.45

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
1 DOL OK Merkur Maribor Salonit Anhovo Panvita Pomgrad MOK Krka

Natisni članek

Sobota, 7. 3. 2020, 21.45

4 leta, 4 mesece

1. DOL, moški, drugi del, 8. krog

Mariborčani še šestič boljši od Krke, Salonitu prednost domačega igrišča, Šoštanj se poslavlja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
ACH Volley OK Merkur Maribor | Mariborčani so dobili vse tekme modre skupine, a bodo vseeno zasedli tretje mesto, saj ne gre verjeti, da bi lahko Panvita v naslednjem krogu premagala Kamnik. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Mariborčani so dobili vse tekme modre skupine, a bodo vseeno zasedli tretje mesto, saj ne gre verjeti, da bi lahko Panvita v naslednjem krogu premagala Kamnik.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V modri skupini 1. DOL za moške so danes odigrali dve tekmi. Vodilna ACH Volley in Calcit Volley, ki sta med tednom igrala na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, sta počivala, derbi za četrto mesto pa so odigrali v Murski Soboti, kjer je Salonit Panvito Pomgrad premagal s 3:1 in si s tem v četrtfinalu priboril prednost domačega terena. V Novem mestu smo videli zmago Maribora, ki je še šestič v tej sezoni premagal Krko.

Salonit je očitno premagal zdravstvene težave, ki so ga pestile skozi tekmovanje modre skupine, in se Prekmurcem oddolžil za poraz v Kanalu. To je bilo sicer že četrto medsebojno prvenstveno srečanje teh dveh ekip, izid medsebojnih tekem pa je zdaj izenačen na 2:2.

Mariborčani so Krki hitro pokazali, da ne mislijo Krki omogočiti prvo zmago v modri skupini. Takoj so zagospodarili na igrišču in gladko dobili prvi niz. V drugem so imeli težje delo, z vodstvom 9:6 so prisilili gostujočega trenerja Sebastijana Škorca, da je vzel odmor. Njegovi nasveti so zalegli, ekipa je po dobrem servisu Roka Možiča na 16. točki tekmece ujela, pred končnico pa so že imeli tri točke prednosti. Domači so se približali na eno, več pa jim predvsem zaradi dobre igre Možiča ni uspelo. Na začetku drugega niza je bil zaradi protestov pri sodnikih izključen David Kumer, v domačih vrstah je zavladala nervoza, kar so Štajerci izkoristili. Priigrali so si zanesljivo prednost, Škorc je ob koncu lahko ponudil priložnost tudi nekaterim igralcem s klopi.

Planinšič: Prišli smo po zmago

"Mi smo danes v Novo mesto prišli po zmago, čeprav že imamo zagotovljeno tretje mesto. Krkaši so v velikem pričakovanju morda nekoliko pregoreli. Mogoče so s servisom poskušali preveč stisniti, kar je pripeljalo do večjega števila napak. To je nam potem omogočilo, da smo na njihove lažje servise bili bolj prodorni v napadu in tako lažje kot oni osvajali točke," je po tekmi dejal organizator igre Maribora Uroš Planinšič.

ACH Volley in Calcit Volley sta svojo tekmo odigrala že v okviru srednjeevropske lige, njun prvi obračun so povsem začetku sezone presenetljivo dobili Kamničani.

V zeleni skupini je že nekaj časa jasno, da sta si nastop v četrtfinalu priigrala Hiša na kolesih Triglav in Hoče. V medsebojni tekmi so bili tokrat prepričljivo boljši Hočani, ki so se po gladki zmagi s Kranjčani izenačili na lestvici. V drugi tekmi so Črnuče gladko ugnale Šoštanj Topolšico, ki se tako seli v drugo ligo.

1. DOL, moški, drugi del, 8. krog:

Modra skupina:

Sobota, 7. marec:
Krka : Merkur Maribor 0:3 (-21, -23, -21)
Panvita Pomgrad : Salonit Anhovo 1:3 (-21, 22, -17, -16)

Lestvica:
ACH Volley 8 tekem - 33 točk
Calcit Volley 9 - 32
Merkur Maribor  9 - 30
Salonit Anhovo  8 - 15
Panvita Pomgrad 8 - 7
Krka  8 - 6

Zelena skupina:

Sobota, 7. marec:
Hoče : Hiša na kolesih Triglav 3:0 (19, 15, 21)
Šoštanj Topolšica : Črnuče 0:3 (-15, -19, -17)

Lestvica:
1. Hiša na kolesih 11 tekem - 23 točk
2. Hoče 11 - 23
3. Črnuče 11 - 14
4. Šoštanj Topolšica 11 - 6

Ne spreglejte