Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 4. 2018,
12.07

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Red Bull Salzburg Liga Europa Koke Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Arsenal Marseille

Petek, 13. 4. 2018, 12.07

6 let

Žreb polfinalnih parov lige Europa

Jan Oblak odhaja v London!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Koke Atletico Sporting | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak se bo z Atleticom v polfinalu lige Europa pomeril z Arsenalom. Prva tekma bo 26. aprila v Londonu, povratna tekma pa teden dni pozneje v Madridu. V drugem polfinalnem paru se bosta udarila Marseille in Red Bull Salzburg. Finale bo 16. maja v Lyonu.

Polfinalna para lige Europa:

Marseille (Fra) - Red Bull Salzburg (Avt)
Arsenal London (Ang) - Atletico Madrid (Špa)

Polfinalne tekme bodo odigrane 26. aprila in 3. maja, finale pa bo v sredo, 16. maja v Lyonu.

V boju za evropsko lovoriko, ki je vsako leto v veliki medijski senci lige prvakov, ostajajo klubi iz Španije, Francije, Anglije in presenetljivo Avstrije. Javnost največ možnosti za skupno zmago pripisuje Atleticu iz Madrida. Španski velikan je lani igral v polfinalu lige prvakov, letos pa se je med najboljše zavihtel v ligi Europa.

Arsenal se zanima za Oblaka, ki prihaja na Emirates

Arsene Wenger je od evropske lovorike oddaljen le še dva koraka. V polfinalu ga čaka španski velikan. | Foto: Reuters Arsene Wenger je od evropske lovorike oddaljen le še dva koraka. V polfinalu ga čaka španski velikan. Foto: Reuters Rdeče-beli se bodo v polfinalu pomerili z londonskim Arsenalom. Topničarjem ne gre najbolje v angleškem prvenstvu, kjer zasedajo šesto mesto, ki ob koncu sezone ne bo zadoščalo za nastop v ligi prvakov. Arsenal bi vseeno lahko zaigral med elito, a bi moral nujno osvojiti evropsko ligo. V polfinalu ga čaka zahtevna ovira, saj se bo pomeril z Oblakovim Atleticom.

"Vsi govorijo o Atleticu, ki je najmočnejša ekipa na papirju. Ko pa vidiš, kakšne rezultate sta dosegla Salzburg (domača zmaga s 4:1 proti Laziu, op. p.) in Marseille (5:2 proti RB Leipzigu, op. p.), veš, da bi bilo zahtevno tudi proti njima. Nimam nobene posebne želje," je pred plesom kroglic v Nyonu razmišljal Arsene Wenger.

Zanimivo je, da se Oblak v zadnjih mesecih pojavlja v vse številčnejših govoricah o poletnem nakupu Arsenala, ki išče zamenjavo za češkega veterana Petra Čecha. Wenger se bo lahko tako kmalu dvakrat na lastne oči prepričal o tem, kakšno vratarsko znanje poseduje 25-letni Slovenec.

Simeone: Liga Europa je naša realnost

Jan Oblak je leta 2014 že branil v finalu evropske lige. Takrat je nosil barve Benfice. | Foto: Reuters Jan Oblak je leta 2014 že branil v finalu evropske lige. Takrat je nosil barve Benfice. Foto: Reuters V četrtek je na Portugalskem naletel na veliko težav, a na koncu le ubranil prednost dveh zadetkov iz Madrida (2:0). Prejel je le en zadetek, preostale pa je z izjemnimi posredovanji preprečil Jan Oblak. Slovenski vratar je tako navdušil privržence Atletica, da se je po dvoboju naposlušal pohval.

"Če bi jaz vodil Atletico, bi Janu Oblaku za podaljšanje pogodbe ponudil ček, na katerega lahko napiše znesek po lastni želji," je dejal njegov soigralec Koke, ki bi želel tudi v prihodnjih sezonah sodelovati s Škofjeločanom. Zato bi mu ponudil bianco ček, ček brez vpisanega zneska, ki bi ga izbral kar Oblak!

"Za navijače Atletica je velika čast, da smo v polfinalu lige Europa. Ponosen sem, da smo med najboljšimi v Evropi. Lani smo bili v polfinalu lige prvakov, tokrat smo v polfinalu lige Europa. Živimo v realnosti. To je za nas liga Europa. Igramo jo z užitkom in navdušenjem," sporoča trener Diego Simeone, ki je pred petimi leti z Atleticom že osvojil omenjeno tekmovanje, nato pa dvakrat zaigral v finalu lige prvakov.

Izjemne obrambe Jana Oblaka na tekmi v Lizboni:

Izločili Domžale, zdaj jih čaka avstrijski prvak

Avstrijski prvak Salzburg je največje presenečenje sezone v ligi Europa. Lani je poleti izpadel v kvalifikacijah za ligo prvakov proti Kekovi Rijeki, nato pa začel pohod v evropski ligi. S Slovenci je imel na poti do polfinala opravka tudi njegov tekmec v polfinalu, Marseille.

Marseille je v zadnjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo izločil Domžale. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Marseille je v zadnjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo izločil Domžale. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Edini polfinalist evropske lige, ki ima v vitrinah tudi naslov najboljšega v Evropi (leta 1993 je osvojil ligo prvakov), je v play-offu kvalifikacij izločil Domžale. Rumenim je tako lahko v uteho podatek, da so priznali premoč resničnemu velikanu, ki je v četrtfinalu pokvaril načrte bogatemu delodajalcu Kevina Kampla. Marseille čakata v polfinalu dvoboja proti Salzburgu. Če se bo uvrstil v finale, se bo za lovoriko potegoval na domačih francoskih tleh, saj bo finale 16. maja v Lyonu.

Ne spreglejte