Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2007,
10.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 10.01

8 let, 5 mesecev

Zmaga Nafte za slovo od jeseni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Nafte so v 20. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali Livar s 4:2 (2:0).

Slovo od uspešne jeseni so Lendavčani začinili z zmago nad Livarjem in zaokrožili prvenstveno bero točk na okroglih 30. Nastopili so brez Trenevskega ter kaznovanih Eterovića, Matjašeca in Šoštariča, kar pa jih ni zaustavilo pri nadaljevanju uspešnega niza. Gostje so že v 7. minuti napovedali, da ne bodo lahek zalogaj; strel Božičiča z roba kazenskega prostora pa je oplazil prečnik. Nafto je to predramilo in v 22. minuti so se domači veselili vodstva. Bunc je poslala idealen predložek v sredino, Jozsef Sebök pa je z 12 metrov z glavo dosegel pravi evrogol. Žoga je zadela notranji del desne vratnice in se odbila v mrežo. Le pet minut pozneje je Ošlaj rešil nevaren položaj, ko so bili gostje blizu izenačenja. V 39. minuti je Karapetrovič z več kot 30 metrov sprožil nevaren strel, vratar Kuzma pa je s težavo odbil žogo v kot. Sledila je nova mojstrovina Madžara Seböka, ko je z 20 metrov silovito streljal in zadel levi kot vratarja Savića.

Adilović osvežil igro Livarja

Tudi nadaljevanje je bilo podobno igri v prvem delu. V 51. minuti je Muminovič s prekrškom zaustavil Boruta Gerenčarja, sodnik pa je odločno pokazal na enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Sebök in dosegel "hat trick". Gostje so znižali v 68. minuti. Po tekoči in lepi akciji je Adilović silovito streljal in zadel levi zgornji kot vratarja Kuzme. Isti igralec je v 73. minuti spretno izkoristil nezbranost v domači obrambi in iz bližine porinil okroglo usnje še drugič v mrežo domačih.

Sedem minut pred koncem je z leve strani znova strel sprožil Adilović, vendar je žoga zletela prek okvirja vrat. Nato je Adilović, razpoloženi napadalec gostov, ki je bil prava osvežitev v nadaljevanju, zapravil priložnost za izenačenje. Njegov strel je zadržal prečnik, kazen pa je sledila v protinapadu, ko je Ortiz lepo podal do kapetana Gerenčerja, ta pa je rutinirano zadel mrežo za končnih 4:2.

Ne spreglejte