Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2007,
9.06

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 9.06

8 let, 5 mesecev

Zmaga Gorice proti brezvoljnemu Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V 20. krogu PrveLige Telekom Slovenije je Maribor doma izgubil visoko z 0:3 (0:1) proti moštvu HiT Gorica.

Nogometaši Maribora so pred domačim občinstvom odigrali zadnjo tekmo na travnati površini, ki je zdržala kar 53 let, a so se od nje in od spomladanskega dela prvenstva poslovili z grenkim priokusom. Gosti iz Nove Gorice so bili namreč celo tekmo nevarnejši tekmec. Mariborčani, ki spet niso znali izkoristiti prednost domačega igrišča (zadnjič so doma zmagali 11. avgusta), so bili vseh 90 minut povsem brez volje, o njihovi brezvoljnosti pa zgovorno priča tudi podatek, da si na tekmi niso prislužili niti enega kartona.

Že v 12. minuti je imel Ekpoki kar dve priložnosti. Najprej je stekel sam proti vratom, a je njegov strel Ranilovič odbil v kot. Pri izvajanju kota je bil Ekpoki tudi najvišji v skoku, žogo po njegovem strel z glavo pa je Brulc izbil z golove črte. Po minutah izenačene igre so gostje v končnici prvega polčasa povedli. Predložek z desne strani je poslal Šuler, v kazenskem prostoru domačih pa je bil Ekpoki višji od Džiniča. Strelec prvega gola bi lahko zadel tudi v 52. minuti, a je žoga po njegovem strelu z desetih metrov zadela prečko.

Mihelič zadel vratnico

V 56. minuti je okrog 3000 gledalcev vendarle videlo priložnost za domače nogometaše. Mihelič je z 18 metrov izvajal prosti strel, vendar je zadel vratnico. V 68. minuti je sledila mojstrovina Osterca. Po akciji Kovačeviča in Demirovića se je nekdanji slovenski reprezentant s približno 25 metrov odločil za strel in natančno zadel levi spodnji kot Ranilovičevih vrat.

Vsi poskusi Mariborčanov so bili tudi v nadaljevanju neuspešni, medtem ko so bili gostje tudi v sklepnih minutah nevarnejši. V 76. minuti je Demirović z desne strani s približno 16 metrov zadel stičišče vratnice in prečke, tretji zadetek pa so Novogoričani dosegli v sodnikovem podaljšku po izvajanju prostega strela z desne strani. Demirović je lepo podal, Ekpoki pa je bil spet najvišji v skoku.

Ne spreglejte