Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
30. 6. 2018,
11.40

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

2

Natisni članek

Nardin Mulahusejnović Zlatko Zahović Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor

Sobota, 30. 6. 2018, 11.40

5 let, 9 mesecev

Nardin Mulahusejnović v Mariboru do leta 2022

Zlatko Zahović meni, da je napočil pravi čas

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

2

Zlatko Zahović | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometašem Maribora se je na pripravah na novo sezono pridružil mladi reprezentant Bosne in Hercegovine Nardin Mulahusejnović, ki je z vijolicami sklenil štiriletno pogodbo. ''Pomeni naš projekt za prihodnost,'' sporoča športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović. Mladega napadalca je spremljal v prejšnji sezoni v BiH in meni, da je napočil pravi čas za sklenitev sodelovanja.

Po mladem vratarju Kenanu Piriću je prag Ljudskega vrta prestopil še njegov rojak Nardin Mulahusejnović. Še en nogometaš Zrinjskega, ki se je odločil, da bo nove izzive v karieri poiskal na Štajerskem in se poskušal dokazati v dresu Maribora.

Olimpija prvak PLTS
Sportal Nogometna novost in pol: Olimpija, Maribor in druščina vsaj tri leta na Planet TV in Planet 2

''Mladi reprezentant Bosne in Hercegovine je že ob vstopih v igro, ko je dobil priložnost na obeh lanskih tekmah proti Zrinjskemu, pokazal nadarjenost. Spremljali smo njegov nadaljnji razvoj in se odločili, da ga pripeljemo v Maribor. Nardin ima za seboj odlično polovico sezone pri moštvu iz Gabele in pomeni naš projekt za prihodnost,'' je po sklenitvi štiriletne pogodbe z 20-letnim napadalcem iz BiH dejal športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović. Maribor je tako predstavil še drugega poletnega novinca.

Mešanović in Pirić sta mu povedala veliko lepega

Mulahusejnović je v prejšnji sezoni nabiral izkušnje kot posojen igralec Zrinjskega pri Gošku iz Gabele, za katerega je na 14 tekmah dosegel sedem zadetkov. V polno je zadel tudi proti Zrinjskemu.

''Prvi vtisi so odlični in verjamem, da bo tako tudi ostalo. Mešanović in Pirić, ki sta prišla pred menoj iz Mostarja v Maribor, sta mi povedala veliko lepega o klubu. Sam pa se z lanskega gostovanja, takrat v majici Zrinjskega, spomnim odličnega ozračja na stadionu. Vem, kaj me čaka. Odlično, ambiciozno moštvo, izjemna konkurenca v napadu. Moja naloga je, da se ob prizadevnem delu dokazujem in da poskušam pridobiti trenerjevo zaupanje ter pomagati ekipi. V prvi polovici prejšnje sezone nisem veliko igral, zato sem v dogovoru s klubom odšel v Gabelo. Redno igranje v spomladanskem delu mi je koristilo, pripeljalo do treh reprezentančnih nastopov v selekciji U-21 in zdaj tudi do prestopa v Maribor. Vesel sem, da sem tukaj. In zelo motiviran za trdo delo,'' je povedal za klubsko stran, ko se je v petek prvič pridružil treningom vijolic.

Olimpija Qarabag
Sportal Strelski festival Mure, Udinese premočan za Gorico, Izraelci za Kranjčane

Izbranci Darka Milaniča, ki jim gre v pripravljalnem obdobju zelo dobro, bodo danes na delu v Beltincih. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Izbranci Darka Milaniča, ki jim gre v pripravljalnem obdobju zelo dobro, bodo danes na delu v Beltincih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Danes bi lahko prvič zaigral v novem dresu. Maribor se bo v šesti pripravljalni tekmi pomeril s poljskim prvoligaškim klubom Cracovia Krakov. Dvoboj se bo v Beltincih začel ob 18. uri. Mariborčani bodo pred začetkom evropske sezone odigrali še dve prijateljski tekmi. Prihodnji teden se bodo pomerili proti nekdanjemu danskemu prvaku Köbenhavnu (4. julij), dva dni pozneje pa še proti srbskemu Čukaričkemu.

Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović ostaja športni direktor, predsednik NK Maribor mu ni zameril prav nič
Ne spreglejte