Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
11. 7. 2014,
14.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luis Suarez Barcelona Liverpool

Petek, 11. 7. 2014, 14.09

8 let

Zdaj tudi uradno: Luis Suarez novi zvezdnik Barcelone

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Angleški klubski velikan Liverpool je potrdil, da bo Luis Suarez nadaljeval kariero v Barceloni. Rdeči želijo Urugvajcu veliko sreče in športnih uspehov v nadaljevanju kariere.

Najboljši strelec angleškega prvenstva v sezoni 2013/14 dokončno zapušča Otok. Pridružil se bo Barceloni ter skupaj z Lionelom Messijem ter Neymarjem sestavljal atomski južnoameriški napadalni trojček, a šele konec oktobra, ko mu poteče štirimesečna prepoved nogometnih udejstvovanj. "Dosegli smo sporazum z Barcelono. Suarez je pridobil naše dovoljenje, da uskladi še zadnje podrobnosti za prestop," so dodali njegovi nekdanji delodajalci.

"Upam, da me razumete, zakaj sem sprejel takšno odločitev. Liverpool je naredil vse, kar je lahko, da bi me zadržal v klubu, a sem že od nekdaj želel igrati ter živeti v Španiji, kjer je doma moja žena. O tem sem že dolgo sanjam in verjamem, da je napočil primeren čas za odhod," je iz Urugvaja sporočil 27-letni Luis Suarez. Z Barcelono bo podpisal petletno pogodbo, opraviti mora le še zdravniški pregled.

Rodgers: Hvala za vse, kar je prispeval Liverpoolu

Ugriz na dvoboju svetovnega prvenstva proti Italiji je poskrbel, da se bo navijačem Barcelone na igrišču predstavil šele jeseni. Liverpool mu želi veliko srečnih trenutkov. "Radi bi se mu zahvalili za vse, kar je prispeval v dresu Liverpoola ter mu pomagal, da se liga prvakov vrne na Anfield. Luisu in njegovi družini želimo v prihodnje vse najboljše," sporoča angleški podprvak, ki bi se lahko v sezoni 2014/15 srečal s Suarezom, a le v primeru, če bo žreb lige prvakov povezal Barcelono in Liverpool.

"Luis je zelo nadarjen nogometaš. Hvaležen sem za vse, kar je prispeval našemu klubu v zadnjih dveh letih, odkar sem pri Liverpoolu," je pojasnil Brendan Rodgers, ki je tako pred začetkom priprav ostal brez najboljšega strelca, njegov klub pa je odprl vratu že številnim novincem.

Po poročanju BBC-ja naj bi bil prestop vreden okrog 95 milijonov evrov (75 milijonov funtov), kar ga uvršča med najdražje vseh časov. Suarez je prispel v Liverpool leta 2011, rdeči pa so Ajaxu plačali 28,5 milijona evrov.

Ne spreglejte