Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2013,
15.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor Agim Ibraimi Ante Čačić

Torek, 3. 9. 2013, 15.34

8 let

Zahović prepričan, da lahko rešijo težave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ni vse zlato, kar se sveti. Čeprav je Maribor doma z naskokom prvi, v Evropi pa bo navijače razvajal vsaj do decembra, so se v vijoličasti tabor naselile težave. Zlatko Zahović ostaja optimist.

O tem, kakšne so težave, ki razjedajo slogo pri najboljšem slovenskem klubu, ni bilo govora. Je pa NK Maribor posredoval javnosti skopo izjavo Zlatka Zahovića, ki je prepričan, da lahko rešijo težave: "To so težave, ki se pojavljajo v nogometnih ekipah. V državnem prvenstvu smo na prvem mestu, uvrstili smo se v ligo Europa. Težave želimo rešiti v dobrobit kluba, trenerja in igralcev. In prepričan sem, da jih bomo. Sam ne vidim nobenega razloga, da ne bi uspešno rešili vseh zadev in da ne bi mogli mirno nadaljevati sezone," skuša privržence vijoličastih pomiriti športni direktor, ki se po vrnitvi na odgovorno mesto v mariborskem klubu ne pojavlja veliko v javnosti.

Čeprav Mariborčani s polnejšo blagajno mirno plujejo proti dvanajstemu državnemu naslovu, iz ritma pa jih nista vrgla tudi dva zaporedna poraza z Viktorio ter domači remi z Gorico, s katerim so prekinili stoodstoten izkupiček v Prvi ligi Telekom Slovenije, v Ljudskem vrtu ne poteka vse tako, kot bi pričakovali. Nastopile so težave, mnogi jih povezujejo s trenerskim statusom Anteja Čačića, ki je po silovitem začetku trčil v trden češki zid. Zagrebčan je hitro pridobil simpatije mariborskih navijačev, zato bo v prihodnosti zanimivo spremljati razplet dogajanja pod Kalvarijo, saj navzven ni bilo čutiti posebnih neprijetnosti, ki bi bremenile mariborsko ekipo. Težave, ki jih je posredno omenjal Zahović, so zadevale aktualno stanje kluba in dogajanje v slačilnici.

Ibraimi: Hvala, Zlatko Z.

Reprezentančni premor je naredil svoje, Mariborčani so ostali brez najboljših igralcev. Odšel je tudi Agim Ibraimi, ki se v tej sezoni predvidoma ne bo več vračal v Ljudski vrt. Makedonec bo kariero nadaljeval na Sardiniji, prek priljubljenega spletnega socialnega omrežja pa je Mariborčanom podal prisrčno zahvalo za dve nepozabni in uspešni sezoni. Zahvalil se je tudi soigralcem, strokovnemu vodstvu z Darkom Milaničem na čelu, vsem navijačem Maribora, da so v težkih trenutkih stali igralcem ob strani in jih bodrili, pa klubskim tajnicam, uslužbenkam, čistilkam, sekretarju Urošu Jurišiču, predstavniku za stike z javnostjo Željku Latinu, direktorju Bojanu Banu … "Na koncu pa še hvala tebi. Če ne bi bilo tebe, ne bi bil jaz, niti NK Maribor, tam, kjer sva zdaj. Hvala, Zlatko Z.," je zapisal Ibraimi, ki bo jeseni odkrival čare najmočnejše italijanske lige. In ne bo edina nekdanja vijolica, ki jo je v zadnjih sezonah pot odnesla na Apeninski polotok. Še zdaleč ne …

Ne spreglejte