Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 2. 2018,
16.05

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,94

1

Natisni članek

Zlatko Zahović zimski prestopni rok NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Alexandru Cretu Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 15. 2. 2018, 16.05

6 let, 2 meseca

Zlatko Zahović in Alexandre Cretu

Zahović je imel prav, Olimpija okrepila sovražnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,94

1

Zlatko Zahović | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Registracijska komisija NZS potrdila prestop Alexandruja Cretuja iz Olimpije v Maribor, kar pomeni, da je Romun zdaj tudi uradno član slovenskih prvakov. Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović že prej ni imel nobenih pomislekov. ''Pravna služba je pregledala dokument. Ni nobenih zadržkov,'' je pred dnevi dejal.

Le dva dni pred koncem zimskega prestopnega roka je Mariboru uspel posel, ki je močno odjeknil na sončni strani Alp. Ne zgodi se vsak dan, da eden od večnih tekmecev v svoje vrste pripelje nogometaša iz osovraženega tabora. Vijolicam je to uspelo.

Ne razume, zakaj ni igral pri Olimpiji

Alexandre Cretu je sklenil pogodbo z Mariborom do leta 2021. | Foto: NK Maribor Alexandre Cretu je sklenil pogodbo z Mariborom do leta 2021. Foto: NK Maribor V Ljudski vrt je prišel 25-letni Alexandre Cretu, ki se v jesenskem delu v zeleno-belem dresu ni naigral. "O jesenskem delu nočem govoriti. Pravzaprav sploh ne razumem, kaj se je dogajalo pri Olimpiji," Romun še danes ne ve prav dobro, zakaj pri trenerju Igorju Bišćanu ni dobival priložnosti. Prepričan je, da lahko s prestopom, ki dviga ogromno prahu, napreduje v karieri.

"Maribor je velik klub v Sloveniji in Evropi. Rad bi se mu zahvalil za podporo. Vesel sem, da sem tukaj. Upam, da bomo osvojili prvenstvo in da bom dobro treniral," se novopečeni 25-letni nogometaš Maribora veseli sodelovanja. Soigralcem se bo prvič v vijoličasti opremi predstavil jutri v Moravskih Toplicah.

Zahović je imel prav

Milan Mandarić je bil prepričan, da Cretu ne bi smel podpisati pogodbe z vijolicami. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Milan Mandarić je bil prepričan, da Cretu ne bi smel podpisati pogodbe z vijolicami. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Športni direktor Zlatko Zahović je bil že pred dnevi prepričan, da bo Cretu v spomladanskem delu branil barve Maribora. Očitke, ki prihajajo iz Ljubljane in v katerih Olimpija opozarja, da igralcev ne prodaja konkurentom, je v popolnosti zavračal.

"Igralec nam je bil ponujen. Pravna služba je pogledala, ali je dokument uraden. Če bi na papirju pisalo, da lahko prestopi le v tujino, bi to morali upoštevati. Tako pa je dokument pregledala naša pravna služba in ugotovila, da ni nobenih zadržkov. Maribor ima eno boljših pravnih služb v Evropi. V tem prestopu ne vidim nobenih težav," je na novinarski konferenci, prvi po vrnitvi iz Turčije, pojasnil prvi kadrovnik slovenskega prvaka.

Dokument, ki ga je zastopniku Romuna izročila Olimpija:

dokument | Foto: Facebook Foto: Facebook

Pravna služba je prižgala zeleno luč

Minili so časi, ko se je Cretu dokazoval pri Olimpiji. | Foto: Vid Ponikvar Minili so časi, ko se je Cretu dokazoval pri Olimpiji. Foto: Vid Ponikvar Dodal je, da se je prestop Cretuja zgodil zelo nepričakovano. "Igralec nam je bil ponujen proti plačilu odškodnine. To nas je presenetilo, saj smo ga imeli na radarju kot mogočo okrepitev Maribora, če bi prišlo do sporazuma med Olimpijo in igralcem. Ko je do njega res prišlo, smo dobili papir in ga z veseljem vzeli," se je razveselil zimske okrepitve, ki je še v nedeljo igrala za Olimpijo proti Dinamu Minsk v Turčiji, zdaj pa jo čaka finale priprav za spomladanski del z Mariborom, večnim tekmecem zmajev.

S predstavniki Olimpije po tem, ko je bila sklenjena pogodba, ni bil v stiku, je pa dejal, da je zazvonil telefon v Ljudskem vrtu. "Olimpija je klicala v klub, da to ne velja. Sam bi komentiral le resne stvari. Mi smo od Olimpije prejeli uraden dokument, ki ga je podpisal direktor kluba. Naša pravna služba ga je pogledala, stvari so jasne," je ponovil, da je Cretu po novem 100-odstotno nogometaš Maribora, s katerim ima sklenjeno pogodbo do leta 2021.

Viole niso proti prihodu Cretuja

Viole pričakujejo, da bo Maribor ubranil naslov državnega prvaka. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Viole pričakujejo, da bo Maribor ubranil naslov državnega prvaka. Foto: Urban Urbanc/Sportida Najboljši strelec slovenske izbrane vrste je potrdil, da je Maribor za prvega Romuna v klubski zgodovini plačal odkupno klavzulo. Znašala je sto tisoč evrov.

Ne skrbi ga niti morebitno nezadovoljstvo navijačev Maribora. "Viole so bile proti temu, da bi v Maribor prihajali igralci iz Olimpije. A tu moram nekaj dodati. Bile so proti temu, če to ne bo potrebno za klub. Zdaj se s tem strinjajo," je zagotovil, da prihod donedavnega zmaja na tribunah ne bo poskrbel za negativno energijo.

Maribor nima dedka Mraza kot ...

Trener Darko Milanič bo lahko spomladi računal tudi na romunskega legionarja Cretuja. | Foto: Grega Valančič/Sportida Trener Darko Milanič bo lahko spomladi računal tudi na romunskega legionarja Cretuja. Foto: Grega Valančič/Sportida Maribor je tako tik pred koncem prestopnega roka okrepil svoje vrste z igralcem, ki najraje igra na položaju zadnjega zveznega igralca. Tam, kjer je v jesenskem delu blestel Izraelec Marwan Kabha, ki se je pozimi poslovil in vrnil v domovino. "Prestopni rok je nepredvidljiv. Pustimo najprej, da se konča," Zahović ni potrdil tega, da je zdaj resnično konec z zimsko tržnico. To je napovedal že po prihodu Jana Mlakarja, ko še ni slutil, da se bo mariborskemu klubu odprla možnost, da kupi Cretuja.

Ne želijo provocirati Olimpije

Je pa Zahović pojasnil, da Maribor ni kupil Romuna zato, ker bi s tem hotel namerno škodovati Olimpiji in ji hoditi v zelje.

Zlatko Zahović ob prihodu Romuna, ki je lani poskrbel, da je Maribor v polfinalu pokala Slovenije izpadel proti Olimpiji, ni skrival dobre volje. | Foto: STA , Zlatko Zahović ob prihodu Romuna, ki je lani poskrbel, da je Maribor v polfinalu pokala Slovenije izpadel proti Olimpiji, ni skrival dobre volje. Foto: STA ,

"Moram biti iskren. Cretu je tukaj, ker je odličen igralec. Naša poteza nima nobene povezave z Olimpijo. Po naključju je bil njen član, a to še ne pomeni, da smo ga vzeli zaradi Olimpije. Mislim, da ima Olimpija odlično ekipo, a mene zanima Maribor. Na lestvici vodimo, smo boljši v medsebojnih dvobojih. Želimo okrepiti naš klub, ne pa oslabiti njih," je pojasnil ozadje posla in v svojem slogu zbodel Olimpijo: "Mi nimamo dedka Mraza kot Olimpija, ampak moramo ustvarjati svoje." Dobiček namerava ustvariti tudi s Cretujem.

Ne spreglejte