SiolNET. Sportal Nogomet
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger
tožilstvo se lahko pritoži

Zagrebško sodišče zavrnilo obtožnico proti Luki Modriću

0,75

termometer

Luka Modrić | Modrića bremenijo, da je na sojenju Mamiću junija lani v Osijeku nekoliko spremenil zgodbo, ki jo je o podpisovanju spornih aneksov na pogodbe o razdelitvi denarja z Mamićem pri prestopu v drugi klub povedal tožilcem med preiskavo leta 2015. | Foto: Getty Images
Modrića bremenijo, da je na sojenju Mamiću junija lani v Osijeku nekoliko spremenil zgodbo, ki jo je o podpisovanju spornih aneksov na pogodbe o razdelitvi denarja z Mamićem pri prestopu v drugi klub povedal tožilcem med preiskavo leta 2015. Foto: Getty Images

Zagrebško sodišče je zavrnilo obtožnico proti letos najboljšemu nogometašu na svetu in kapetanu hrvaške reprezentance Luki Modriću zaradi suma lažnega pričanja med sojenjem svetovalcu nogometnega kluba Dinamo Zdravku Mamiću, poročajo hrvaški mediji. Tožilstvo ima pravico pritožbe na odločitev prvostopenjskega sodišča.

Zagrebško sodišče je za časnik Večernji list potrdilo, da so na svoji seji prejšnji petek zavrnili obtožnico proti Modriću, a svoje odločitve niso pojasnili. Časnik na svoji spletni strani ugiba, da so obtožnico zavrnili, ker je bila vložena preden se je pravnomočno končal postopek proti Mamiću. Na to naj bi se sklicevali tudi Modrićevi odvetniki.

Za pričakovati je, da se bo tožilstvo pritožilo ter da bo o obtožnici odločalo drugostopenjsko sodišče v Zagrebu. Modrića bremenijo, da je na sojenju Mamiću junija lani v Osijeku nekoliko spremenil zgodbo, ki jo je o podpisovanju spornih aneksov na pogodbe o razdelitvi denarja z Mamićem pri prestopu v drugi klub povedal tožilcem med preiskavo leta 2015.

Mamić je bil junija letos nepravnomočno obsojen na šest let in pol zapora, a je pred objavo sodbe pobegnil v BiH, ki ga ne bo izročila Hrvaški, ker ima Mamić tudi BiH državljanstvo. Osiješko sodišče je junija odločilo, da je Zdravko Mamić z bratom Zoranom Mamićem, nekdanjim glavnim direktorjem in članom uprave Dinama Damirjem Vrbanovićem ter davkarjem Milanom Pernarjem zagrebški klub oškodoval za najmanj 15,3 milijona evrov ter da ni plačal davkov in drugih prispevkov v višini skoraj 1,6 milijona evrov.

Zdravko Mamić je bil junija letos nepravnomočno obsojen na šest let in pol zapora, a je pred objavo sodbe pobegnil v BiH, ki ga ne bo izročila Hrvaški, ker ima Mamić tudi BiH državljanstvo.  | Foto: Reuters Zdravko Mamić je bil junija letos nepravnomočno obsojen na šest let in pol zapora, a je pred objavo sodbe pobegnil v BiH, ki ga ne bo izročila Hrvaški, ker ima Mamić tudi BiH državljanstvo. Foto: Reuters

Večernji list na svoji spletni strani danes prav tako navaja, da ni možno predvidevati, kdaj bodo pravnomočno sklenili postopek proti Mamiću, a sodeč po nekaterih drugih primerih, kot je sojenje nekdanjem hrvaškem premierju in predsedniku HDZ Ivu Sanaderju, bodo lahko minila leta preden bo znana drugostopenjska odločitev.

Po Modriću tudi drugi hrvaški nogometni reprezentant in zvezdnik Liverpoola Dejan Lovren lahko pričakuje, da bo sodišče zavrnilo podobno obtožnico, ki je bila vložena prejšnji mesec proti njemu prav tako zaradi suma lažnega pričanja med sojenjem Mamiću v Osijeku septembra lani.

Preberite še:

Luka Modrić Sportal Modrić dosegel dogovor s španskim tožilstvom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin