Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 10. 2018,
22.32

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

italijansko prvenstvo serie A Juventus Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jasmin Kurtić Vid Belec Josip Iličić Rok Vodišek Leo Štulac Boštjan Cesar Valter Birsa Miha Zajc

Ponedeljek, 29. 10. 2018, 22.32

3 leta, 5 mesecev

Italijansko prvenstvo, 10. krog

Handanović ubranil vse, Inter v derbiju povozil Lazio

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Lazio Inter | Z derbijem med Laziem in Interjem se je končal deseti krog italijanskega prvenstva, zmage s 3:0 pa so se veselili Milančani. | Foto Reuters

Z derbijem med Laziem in Interjem se je končal deseti krog italijanskega prvenstva, zmage s 3:0 pa so se veselili Milančani.

Foto: Reuters

Deseti krog italijanskega prvenstva se je zaključi z derbijem med Laziem in Interjem Samirja Handanovića. Slovenski vratar je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, Inter pa ostaja pri vsega šestih prejetih zadetkih v tej sezoni serie A, kar daleč najmanj med vsemi italijanskimi klubi. Z novimi tremi točkami Milančani ostajajo blizu vodilnemu Juventusu.

Samir Handanović je na derbiju z Laziem štirikrat odlično posredoval in s tem poskrbel, da Inter ni prejel gola. Ljubljančanovi soigralci pri milanskem klubu so zabili tri gole in se veselili zmage, ki jih je obdržala na drugem mestu prvenstvene lestvice. 

Iličić se je izkazal s podajo, Ronaldo zabijal

V nedeljo smo od slovenskih legionarjev na delu v prvi italijanski ligi videli le dva nastopa, oba pri Chievu, ki je doživel nov poraz. Boštjan Cesar je odigral vso tekmo, medtem ko je Valter Birsa na igrišče prišel v 64. minuti. V drugem derbiju kroga se je Napoli pred domačimi navijači pred porazom proti Romi rešil z golom v zadnji minuti in remiziral z 1:1.

V soboto se je Josip Iličić izkazal s podajo pri zmagi Atalante nad Parmo, za katero je igral Leo Štulac. Miha Zajc je z Empolijem izgubil proti Juventusu Cristiana Ronalda, ki se je izkazal z dvema zadetkoma.

Mojstrski gol Cristiana Ronalda:

Sportal Mevlja v Rusiji še naprej ne igra, kaj bo z edinim Slovencem v ligi MLS?

V nedeljo je bilo na delu še nekaj klubov slovenskih legionarjev. Jasmin Kurtić je poškodovan, zato ni igral pri hudem porazu Spala, ki je doma z 0:3 izgubil s Frosinonejem. Pri tem je vso tekmo na klopi presedel Luka Krajnc. Podobno velja za Roka Vodiška pri Genoi, ki je doma z 2:2 remizirala proti Udineseju. Sampdoria Vida Belca je z 2:3 izgubila proti Milanu. Vratar, ki je v odsotnosti Jana Oblaka na zadnjih tekmah branil vrata Slovenije, je tudi tokrat sedel na klopi in ni dobil priložnosti za igro.

Najboljši strelci:

9 - Piatek (Genoa)
7 - Ronaldo (Juventus)
6 - Immobile (Lazio), Insigne (Napoli), Icardi (Inter)
5 - Defrel (Sampdoria), Pavoletti (Cagliari), De Paul (Udinese), Higuain (Milan)
...
3 - Iličić (Atalanta), ...
2 - Valter Birsa (Chievo), ...
1 - Zajc (Empoli), ...

Ne spreglejte