Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 10. 2018,
22.37

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

inter Boštjan Cesar Valter Birsa Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Juventus serie A italijansko prvenstvo

Ponedeljek, 22. 10. 2018, 22.37

3 leta, 5 mesecev

Italijansko prvenstvo, 9. krog

Nepremagani Handanović do zmage na milanskem derbiju, Belec obsedel na klopi za rezerve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Samir Handanović | Samir Handanović je na milanskem derbiju zaklenil svoja vrata in se veselil tesne zmage, do katere je Inter prišel v podaljšku.  | Foto Reuters

Samir Handanović je na milanskem derbiju zaklenil svoja vrata in se veselil tesne zmage, do katere je Inter prišel v podaljšku.

Foto: Reuters

V vrhuncu 9. krogu italijanskega prvenstva je Samir Handanović z Interjem slavil na derbiju della Madonnina. Interju je zmago nad Milanom z 1:0 v 92. minuti prinesel Mauro Icardi. Josip Iličić, Miha Zajc in Valter Birsa so se v za Slovence nori nedelji znašli med strelci.

Inter je po slabšem uvodu v sezono našel pot do četrte zaporedne zmage. Samir Handanović in soigralci, ki so bili na milanskem derbiju večji del tekme nevarnejši od Milana, so se tesne zmage razveselili šele v sodnikovem podaljšku, ko je obračun odločil Mauro Icardi. Inter je po zmagi na tretjem mestu. 

Iličić v 24 minutah do hat-tricka

Josip Iličić je v močni serii A še drugič dosegel hat-trick. | Foto: Getty Images Josip Iličić je v močni serii A še drugič dosegel hat-trick. Foto: Getty Images Popoldne je Atalanta Josipa Iličića s kar 5:1 razbila Chievo Boštjana Cesarja in Valterja Birse. Iličić je dosegel kar tri zadetek in bil glavni razlog, da Verončani ostajajo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Iličić na začetku sezone ni imel sreče z zdravjem. Do tekme s Chievom je v tej sezoni odigral let 250 minut, a že na tekmi proti Cipru se je videli, da Jojo hitro prihaja nazaj. V nedeljo se je spravil nad rojaka Birso in Cesarja, ki je bil spet le na klopi.

Jojo je v 28. minuti z izjemnim zadetkom, o katerem se govori po Italiji, vodstvo Atalante povišal na 2:0. Na začetku drugega polčasa pa je zadel še dvakrat, nato pa po uri igre ob stoječih ovacijah zapustil zelenico.

Častni zadetek za domače, ki imajo zaradi kazni še vedno -1 točko na lestvici, je z enajstmetrovke dosegel Birsa. Upokojeni slovenski reprezentant je odigral celotno srečanje.

Izjemen zadetek Josipa Iličića:

Empoli je le remiziral s Frosinonejem (3:3). Miha Zajc, ki je zadel za 1:1, je igral do 66. minute, Luka Krajnc pa pri domačih zaradi poškodbe ni kandidiral za nastop.

Parma je morala doma priznati premoč Laziu (0:2). Leo Štulac je za poražence odigral celotno srečanje.

Napoli se je približal Juventusu, nov mejnik Ronalda

Spal Jasmina Kurtića, ki še vedno okreva po zlomu roke in ga ni bilo v postavi, v gosteh presenetil Romo (2:0), Genoa Roka Vodiška, ki ni kandidiral za srečanje, je v Torinu izmaknila točko vodilnemu Juventusu (1:1), za katerega je zadel v polno Cristiano Ronaldo, Napoli pa je v gosteh nadigral Udinese (3:0) in se približal Juventusu na štiri točke zaostanka.

Cristiano Ronaldo je postal prvi, ki je dosegel 400. zadetkov petih najmočnejših evropskih ligah. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je postal prvi, ki je dosegel 400. zadetkov petih najmočnejših evropskih ligah. Foto: Reuters

Portugalec je poskrbel za nov mejnik. Prišel je do svojega 400. zadetka, s čimer je postal prvi igralec, ki se lahko pohvali s toliko zadetki v najmočnejših petih evropskih ligah (premier league, primera division, serie A, bundesliga, ligue 1).

Sampdoria Vida Belca je v ponedeljek gostila Sassuolo, tekma se je končala brez golov, slovenski reprezentančni vratar pa je obsedel na klopi za rezerve. 

Sportal Eksplozija slovenskih golov v serie A, Belec še naprej greje klop #video

Najboljši strelci:

9 - Piatek (Genoa)
6 - Immobile (Lazio), Insigne (Napoli)
5 - Ronaldo (Juventus), Defrel (Sampdoria)
4 - De Paul (Udinese), Mandžukić (Juventus),  Higuaín, Icardi (Milan)
3 - Iličić (Atalanta), ...
2 - Valter Birsa (Chievo), ...
1 - Zajc (Empoli), ...

Ne spreglejte