Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 4. 2012,
20.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

stavka NK Maribor NK Maribor

Torek, 17. 4. 2012, 20.01

7 let, 12 mesecev

Vsi Mariborčani proti stavki, SPINS odgovarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V začetku aprila so na Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije zagrozili s stavko, a so pri državnem prvaku zatrdili, da so v njihovih vrstah vsi igralci proti stavki.

Predsednik SPINS Dejan Stefanović je pred dvema tednoma trdil, da naj bi pismo o nameri podpisalo kar 211 od 225 poklicnih nogometašev v Sloveniji. Nogometaši naj bi stavkali v prihodnjem, 31. krogu slovenskega prvenstva. Zdaj so se javili pri najbolj uspešnem slovenskem prvoligašu Mariboru, ki je tudi v tej sezoni vodilni v prvenstvu in je tik pred osvojitvijo jubilejnega desetega naslova državnega prvaka. V Ljudskem vrtu so v javnost poslali sporočilo, v katerem so zapisali, da v njihovih vrstah ni niti enega posameznika, ki bi se strinjal s stavko. V dokaz so poslali tudi podpise vseh igralcev, ki so prisotni na treningih v tem tednu.

Sindikat SPINS je imel v ponedeljek razširjeno sejo upravnega odbora v povezavi z napovedanimi ukrepi zoper Nogometno zvezo Slovenije, ki so ji prisostvovali delegati osmih prvoligaških klubov. ''Opravičeno so izostali le predstavniki nogometašev Kopra (preiskava), nogometašem Maribora pa udeležbe ni dovolil trener, po njegovih besedah zaradi izjemno pomembnega tedna za NK Maribor,'' je zapisalo vodstvo SPINS-a in opozorilo, da je bil sestanek namenjen odlčitvi članov SPINS-a o ukrepih, ki so vključevali tudi možnost napovedi stavke, nikakor pa ne dejansko napoved stavke, kot so njihov dopis razumeli nekateri mediji. ''Vsekakor pa velja, da je stavka še vedno možna, čeprav naj bi se igralci NK Maribor odločili zoper to, kar je pripisati predvsem zmotnim predstavam zaradi neudeležbe na skupnem sestanku. Zmotno nekaterim zapisom v medijih, je NK Maribor v tej odločitvi popolnoma osamljen. Vsi ostali nogometaši v 1. SNL še vedno izkazujejo solidarnost s svojimi kolegi, ki v klubih nimajo urejenih razmer. V sindikatu SPINS izražamo obžalovanje nad priporom predsednika ZNPL in podpredsednika NZS Branka Florjaniča, saj bo Slovenija verjetno edina članica EU, ki v Bruslju, ta četrtek, na strani delodajalcev ne bo imela svojega predstavnika,'' je dodalo vodstvo.

Ne spreglejte