Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 1. 2013,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alexandre Pato

Sreda, 2. 1. 2013, 16.05

8 let

Vse je nared za selitev Pata v Corinthians

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vse kaže, da se bo mladi zvezdnik Milana Alexandre Pato vrnil v Brazilijo. Njegov menedžer pravi, da je vse nared za prestop 23-letnika v Corinthians.

V zadnjem času je že stalnica, da se nekateri zvezdniki z evropskih nogometnih zelenic selijo v brazilsko ligo, ki je vse močnejša. Zdaj naj bi postala bogatejša za še enega zvezdnika. Že nekaj časa se govori o selitvi Alexandreja Pata v Corinthians, vse kaže, da nas od tega prestopa zdaj ločijo le še dnevi oziroma ure.

''Prepričan sem, da bo vse skupaj kmalu zaključeno. Največ par dni in Pato bo postal nogometaš Corinthiansa, ki je pristal na vse zahteve Milana,'' je sporočil agent 23-letnega napadalca, Gilmar Veloz. Do zaključka prestopa, na račun katerega naj bi Milan zaslužil 15 milijonov evrov, nas bojda loči le še zadnji sestanek med predstavniki Corinthiansa in podpredsednikom Milana Adrianom Gallianijem.

Pato je v Milano iz Internacionala za 22 milijonov evrov prišel leta 2007, ko je bil star komajda 17 let. Veljal je za velikega upa brazilskega nogometa in to v prvih letih, ki jih je prebil na San Siru, tudi potrdil. V zadnjem času je njegova forma, tudi zavoljo številnih poškodb, strmo padla. V tej sezoni je tako v prvenstvu nastopil vsega štirikrat in še ni zabil gola. V ligi prvakov je v treh tekmah mrežo nasprotnikov zatresel dvakrat. V prvi italijanski ligi je v 117 nastopih zabil 51 golov, šest zadetkov je v 22 tekmah pristavil v ligi prvakov, tri v šestih tekmah v pokalu UEFA in tri v štirih tekmah v italijanskem pokalu.

V Brazilijo tudi Robinho?

Pato pa verjetno ne bo edini nogometaš Milana, ki se bo preselil v Brazilijo. Tja naj bi se vrnil tudi njegov rojak Robinho, ki je v Milan prišel pred dvema letoma in pol iz Manchester Cityja za 18 milijonov evrov. Pred tem je v Evropi igral še za madridski Real, ki ga je daljnega leta 2005 od Santosa kupil za 24 milijonov evrov.

Ne spreglejte