Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 9. 2017,
11.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Natisni članek

naj gol NK Maribor NK Maribor NK Triglav NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Krško ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Ankaran NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 18. 9. 2017, 11.45

6 let, 7 mesecev

Videovrhunci tekem 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Domžalčane razburil sodnik Perić: To nas zelo žalosti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Vodilna Olimpija je v derbiju 9. kroga doma premagala Domžale z 1:0, gostje pa so bili nezadovoljni s sojenjem Dragoslava Perića. "Morali bi biti boljši za 40 odstotkov, če bi hoteli zmagati," je dejal trener Domžal Simon Rožman. V nedeljskem obračunu je evropski Maribor s 3:0 ugnal Gorico, ki so jo zmotile nekatere odločitve glavnega delivca pravice Damirja Skomine.

Gorica : Maribor 0:3

Slovenski prvak Maribor je po remiju z moskovskim Spartakom (1:1) v gosteh odpravil vrtnice. ''To je bila z naše strani izredno dobra tekma. Zelo sem zadovoljen s tako fantastičnim odzivov po sredini tekmi. Zmagali smo s 3:0, brez tega, da bi bil tekmec pretirano nevaren,'' je bil dobre volje Darko Milanič, trener Gorice Miran Srebrnič pa je pojasnil: ''Odlično smo začeli tekmo, a je nato avtogol psihološko obrnil stvar v korist Maribora. Tudi po zaostanku z 0:2 smo skušali napadati,'' je dejal trener Gorice.

Občinstvo v Novi Gorici ni bilo zadovoljno z nekaterimi odločitvami sodnika Damirja Skomine. V prvem polčasu je pričakovalo, da bo v 41. minuti pokazal na belo točko, dve minuti pozneje pa sodil prekršek nad Miho Gregoričem. Njegova piščalka je ostala nema, vijolice pa so v protinapadu povišale prednost na 2:0.

Olimpija : Domžale 1:0

Sosedski derbi v Stožicah je bil odločen v 61. minuti, ko je v polno zadel kapetan zeleno-belih Branko Ilić. ''To je bila težka tekma. Tako smo tudi predvidevali. Ni bilo velike razlike med tekmecema. Oni so bili nevarni po prekinitvah, mi pa smo čakali svojo priložnost, jo dočakali, zabili gol, nato pa obdržali prednost in osvojili tri pomembne točke,'' je sporočil hrvaški strateg zmajev Igor Bišćan.

V taboru Domžal niso bili zadovoljni z nekaterimi sodniškimi odločitvami Dragoslava Perića. Prepričani so, da bi moral v korist gostov vsaj dvakrat pokazati na belo točko. ''Imeli smo dominanco v celotnem srečanju, izrazite priložnosti. A če jih ne izkoristiš, težko dobiš tekmo. Zadovoljen sem, da smo si priigrali tako veliko priložnosti v gosteh pri vodilni ekipi. To je prava stvar. Čestitke Olimpiji za zmago, gremo naprej,'' je dejal trener Domžal Simon Rožman, ki po tekmi v Stožicah ni želel komentirati sojenja.

Pozneje je Rožman za klubsko stran povedal, da so tekmo obeležile nekatere situacije, ki so močno vplivale na potek srečanja. ''Na določene vidike žal nimamo vpliva, a je dejstvo, da se te stvari ponavljajo znova in znova, kar nas zelo žalosti. Proti Olimpiji bi morali biti denimo boljši za več kot 40 odstotkov, če bi želeli slaviti, a je to izredno težko doseči proti tako kakovostni zasedbi,'' je poudaril strokovnjak iz Štor.

Triglav : Rudar Velenje 1:2

Velenjčani so v deževni soboti premagali Kranjčane z 2:1. ''Igrali smo v zelo težkih pogojih. V prvi polovici prvega polčasa in v drugem delu smo bili absolutno boljši tekmec. Igrali smo na en gol, si priigrali nekaj situacij, v katerih bi lahko zadeli, a bili dvakrat kaznovani. Poraz je nezaslužen,'' je prepričan Anton Žlogar.

Po dvoboju je za zmago čestital starejšemu stanovskemu kolegu Marijanu Pušniku, ki je čestital izbrancem za borbeno in srčno igro. ''Pokazali so srce in veliko znanja. Nismo umirali v lepoti, ampak dokaj preskakovali igro in kontrolirali potek srečanja. Smo se pa po 2:0 prehitro povlekli nazaj, tako da smo trpeli do samega konca,'' je priznal, da so s težavo zadržali prednost do konca.

Aluminij : Ankaran 1:1

Srečanjem v Kidričevem se je končalo brez zmagovalca. ''Imeli smo igro, iniciativo, priložnosti, prednost po prvem polčasu, v nadaljevanju pa nove priložnosti. Fantje so dali vse od sebe, manjkal je le drugi gol. To je bila težka tekma, saj se je Ankaran branil 90 minut,'' je ocenil trener Kidričanov Slobodan Grubor.

Goste je namesto kaznovanega Vlada Badžima vodil pomočnik Alfred Jermaniš. ''Zadovoljni smo s točko. Presekalo nas je, ker smo ves teden trenirali na umetni travi. Nismo navajeni na dež, saj smo vendarle Primorci,'' je dejal nekdanji slovenski reprezentant.

Celje : Krško 0:0

Edina tekma, ki se je končala brez zadetkov, je potekala v Celju. ''Krško je za Celje že po tradiciji neugoden tekmec. Zavedali smo se te nevarnosti. Imajo zelo dobre napadalce, hiter prehod po odvzeti žogi. To smo nevtralizirali, si pripravili dve, tri lepe priložnosti, a če jih ne izkoristiš, gre tekma težko v želeno smer. Čaka nas še veliko dela,'' je dejal Dušan Kosić, ki je tako še v drugi tekmi na celjski klopi remiziral z 0:0.

Trener Krškega Stipe Balajić je ocenil, da je remi realen rezultat. ''Imeli smo polpriložnosti, imeli so jih tudi Celjani,'' je povedal Hrvat, ki se je bal srečanja v knežjem mestu, saj so njegovi izbranci na zadnji tekmi v drugem polčasu proti Olimpiji prejeli tri gole in izgubili. Tokrat so zadržali mrežo nedotaknjeno.


Pet najlepših zadetkov 9. kroga:

 

Ne spreglejte