Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 8. 2017,
13.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica NK Triglav NK Rudar NK Krško NK Domžale NK Celje NK Ankaran NK Aluminij naj gol Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 8. 8. 2017, 13.43

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Trenerski lisjak pri Ankaranu ima težave, a noče napadati fantov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

V četrtem krogu Prve lige Telekom Slovenije so bili najbolj zadovoljni Mariborčani. Z najvišjo zmago kroga so se povzpeli na vrh razpredelnice, Ankaran pa pahnili na dno. Trener prvoligaških novincev Vlado Badžim ne skriva, da ima kot strateg primorskega kluba, ki trenira v Kozini, domače tekme pa igra na Koroškem, veliko težav.

Ankaran-Hrvatini : Maribor 1:5

Najvišjo zmago četrtega kroga je dosegel Maribor. Primorskim brezdomcem je napolnil mrežo v Dravogradu in nadaljeval sezono, v kateri mu gre kot po maslu tako doma kot v Evropi. "Odlično smo odprli tekmo. Ko je pristop takšen, kot mora biti, se ti tekma ne more ponesrečiti. Tekmec ni imel nobene možnosti," je poudaril Darko Milanič, ki bo z vijolicami v Evropi vztrajal vsaj do decembra.

Če v taboru vijolic prevladuje veliko zadovoljstvo, pa je drugače v Ankaranu. Prvoligaški novinec je po visokem porazu padel na zadnje mseto. "Imamo zelo velike težave. Na zadeve v slačilnici moram gledati bolj optimistično. Fante ne smemo preveč napadati, gremo naprej," sporoča Vlado Badžim, ki med tednom vodi treninge v Kozini, ko pa napoči čas za "domačo" tekmo, se Ankarančani odpravijo na dolgo pot na drugo stran Slovenije.

Po besedah predsednika Sebastjana Dvojmoča bo tako ostalo še nekaj časa. "Avgusta bomo trenirali na igrišču kozinskega Jadrana v Krvavem potoku. V Ankaranu, kjer je klub deloval 50 let, kjer smo mi delali zadnje desetletje, nam namreč ne pustijo trenirati. V Dravogradu so nas sprejeli kot domačine. Dokler se kaj ne spremeni, bo ostalo tako," je pred tedni dejal Dvojmoč.

Triglav : Olimpija 0:0

Edina tekma, ki se je v četrtem krogu končala brez zadetkov, je potekala v Kranju. Drugoligaški prvak Triglav je v veliki vročini prekrižale načrte favorizirani Olimpiji. "Zadovoljni smo, saj smo igrali z Olimpijo. Napredovali smo od tekme z Mariborom. Ekipa raste, postali smo bolj samozavestni," je pojasnil Anton Žlogar.

Strateg Olimpije Igor Bišćan se je po treh zaporednih zmagah moral zadovoljiti le s točko, s katero je izgubil vodilni položaj v ligi. "Srečanje smo imeli pod nadzorom, imeli smo dovolj priložnosti za zmago, a ne moreš zmagati, če ne dosežeš zadetka. Nismo osvojili tistega, kar smo si zaslužili," je nekdanji hrvaški reprezentant priznal, da je šepala učinkovitost v napadu.

Rudar : Krško 0:1

Krčani so v gosteh v zagato spravili Velenjčane, ki jim je trener prvič v tej sezoni dal negativno oceno. "Žal tokrat nismo bili dovolj dobri. Opazna je bila velika razlika glede na prejšnje tri tekme. Že drugič zapored nismo zadeli, premalo je bilo sodelovanja v konici napada," je bil razočaran Marijan Pušnik.

Njegov stanovski kolega Stipe Balajić je pohvalil vratarja Marka Zalokarja in priznal, da so bile zadnje minute na štadionu Ob jezeru stresne, saj je Rudar pritiskal na vse pretege. "Dobro smo vstopili v tekmo. Čakali smo pravi protinapad in ga dočakali," je bil vesel nove zmage.

Domžale : Gorica 1:1

Zadnja tekma četrtega kroga se je končala brez zmagovalca, Gorica pa je po prvi točki zapustila zadnje mesto in prehitela Ankaran. Domžalčani so se le tri dni po zgodovinski zmagi nad Freiburgom lotili Novogoričanov z zelo spremenjeno zasedbo. Strateg Simon Rožman se je odločil za mlajše kandidate, ki so bili stoodstotno zdravi in pripravljeni.

"Drugi niso bili pripravljeni na vnovične napore. Evropski ritem pušča posledice. Korektno smo igrali proti podprvaku. Veliko stvari je bilo dobrih, nekaj pa jih je seveda treba popraviti," je dejal najmlajši trener v 1. SNL.

"Imeli smo več priložnosti. Dobro smo ustavili njihovo igro. Zadovoljen sem s pristopom. Fantje si zaslužijo pohvale, zdaj bo treba delati naprej," je zaupal dolgoletni trener Gorice Miran Srebrnič.

Aluminij : Celje 2:2

Zelo dinamična in nepredvidljiva tekma v Kidričevem se je končala z remijem. Občinstvo je videlo štiri zadetke. "To je bila nenavadna tekma z različnima polčasoma. Pogoji niso bili dobri za nogomet. Ponosen sem na fante, da so osvojili točko. To ni naključno," je bil Slobodan Grubor vesel, da je Aluminij ostal neporažen, čeprav je dvoboj končal le z devetimi igralci. Celjani so zastreljali tudi enajstmetrovko.

Trener Celjanov je iz rok izpustil lepo priložnost za drugo zaporedno zmago v 1. SNL. "Najprej bi čestital Mariboru in Domžalam za fantastične evropske uspehe. Premalo jih cenimo. To so presežki, ki dvigujejo rating slovenskemu nogometu, športu in državi," je Tomaž Petrovič poslal čestitke v tabor državnih prvakov in pokalnih zmagovalcev. Dvoboj v Kidričevem je ocenil kot zanimivega, rezultat 2:2 pa ocenil kot realen.

Pet najlepših zadetkov četrtega kroga:

 

 

 

 

Ne spreglejte