Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
9. 5. 2016,
10.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Celje NK Zavrč NK Koper NK Krka NK Krško NK Gorica NK Rudar NK Domžale

Ponedeljek, 9. 5. 2016, 10.35

6 let, 6 mesecev

Maribor razbija zidove, tudi ko mu ne gre vse po načrtih (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

V 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije, v katerem so gostitelji ostali brez zmage, je bil največje pozornosti deležen večni derbi med Olimpijo in Mariborom. Vijolice so po dramatičnem preobratu po točkah ujele zeleno-bele in napovedale napeto končnico prvenstva.  

Olimpija : Maribor 1:2

Rekordno število gledalcev na tekmi 1. SNL je spremljalo različna polčasa. V prvem je bila podjetnejša Olimpija, v drugem pa napadalni Maribor. "V drugi polčas smo krenili z dogovorom, da igramo enako kot v prvem delu, a je Maribor začel pritiskati in postajal vedno nevarnejši. To je nogomet. Gremo dalje. Pred nami so še tri tekme. Če vse zmagamo, bomo prvaki," je po šokantnem porazu dejal Dejan Kopasič, pomočnik trenerja Olimpije Rodolfa Vanolija, ki se je v drugem delu odločil za obrambno taktiko.

Mariborčani so v zadnjih desetih minutah dosegli dva zadetka in si priigrali dragoceno zmago, s katero so po točkah ujeli Olimpijo, ki pa je še vedno v prednosti, saj ima boljše razmerje medsebojnih srečanj (3:0, 2:2, 0:0, 1:2) v tej sezoni. "Neverjetno je, kako smo lahko imeli v drugem polčasu toliko energije in želje, da bi preobrnili tekmo. Res smo igrali dobro. Nogomet se igra 90 minut ali več. V prvem polčasu smo res bili pasivni, preslabi v pretoku žoge. Imeli smo drugačen načrt, ki pa je padel v vodo, saj nas je nasprotnik s svojo agresijo spravljal v velike težave. V drugem polčasu smo z rošadami in spremembo načina igre dosegli namen. Zgodil se je tudi fizični padec tekmecev, mi pa smo z dominacijo prišli do zmage. Veliko pomeni, da smo verjeli, da zmoremo igrati boljše. In smo igrali ... Igro pa kronali z dvema zadetkoma," je po dvoboju ponosno odvrnil trener Maribora Darko Milanič, ki je v karieri že velikokrat osvojil Stožice.

Sledi sreda in nov krog. Olimpija bo gostovala v Celju, Maribor pa v Ljudskem vrtu pričakal Rudar. "To prednost moramo izkoristiti na prvi in preostalih tekmah. Še naprej je treba zmagovati, tega se zavedamo. Toda govoril bi samo o tej prvi tekmi, ki sledi. Časa ni veliko, fantje so po takšnem derbiju, razumljivo, fizično in čustveno iztrošeni, a moramo izhajati iz spoznanja, da smo izničili veliko prednost tekmecev. In da so fantje pokazali, da s to neizmerno energijo, voljo lahko uspemo in razbijemo nek zid, ki nastane, tudi če kaj vmes ne gre po načrtih. Na tem bomo gradili," je napovedal trofejni strateg Maribora.

Gorica : Domžale 0:2

Derbi za tretje mesto je pripadel gostom iz Domžal. Goste je v vodstvo popeljal reprezentant Matic Črnic, v 69. minuti pa je Domžalčane z že 11. zadetkom v tej sezoni razveselil mladi Hrvat Antonio Mance. "Slabo smo odigrali tekmo," je bil odkrit po porazu, s katerim so Novogoričani najverjetneje zapravili še zadnjo priložnost za naskok na tretje mesto, trener vrtnic Miran Srebrnič.

"Fantje so odigrali zelo inteligentno, dobro in potrpežljivo čakali na trenutke, ko smo odvzeli žoge in bili nevarni. To me veseli," je bil na drugi strani vesel najmlajši strateg v 1. SNL, ki ga od dokončnega preboja v Evropo ločijo le še milimetri.

Zavrč : Celje 0:1

Haložani so že v petek ostali brez domačih točk proti Celju in si otežili nadaljevanje sezone, saj so se znašli med morebitnimi kandidati za izpad. Zmagoviti zadetek za goste je dosegel izkušeni branilec Damir Hadžić, ki je bil najbolj priseben v gneči pred vrati Zavrča. Celjani tako ostajajo neporaženi pod vodstvom Roberta Pevnika, s katerim so se prebili tudi v finale pokalnega tekmovanja.  

Rudar Velenje : Luka Koper 0:2

Obalni prvoligaš je v Velenju osvojil pomembne točke v boju za obstanek. "Kanarčki", ki se od letos v klubskem grbu izpostavljajo s kozličkom, so oba zadetka dosegli v prvem polčasu. Gostitelji so v drugem delu zaman naskakovali izenačenje. Zatresla se je prečka koprskih vrat, a je ostalo pri zmagi Primorcev z 2:0. "Prvi zadetek po naši napaki nas je presekal. Nismo se mogli pobrati. Oba zadetka smo prejeli prelahko," je poudaril trener Rudarja Jernej Javornik, srbski strokovnjak na klopi Kopra Milan Obradović pa ni skrival veselja. "Fantje so izjemna skupina igralcev, pokazali so izjemno borbenost. V sredo nas čaka nova zelo pomembna tekma proti Gorici."

Krka : Krško 0:0

Lokalni derbi v Novem mestu, na katerem je Krka iskala pot do zmage, se je v nalivu in slabem vremenu končal brez zadetkov. Krčani so s tem zadržali veliko prednost pred tekmeci, ki jim preti izpad. "Hoteli smo poln izkupiček, a brez zadetkov ni zmage," je dejal trener zadnjeuvrščene Krke Miloš Kostić. Tudi njegov stanovski kolega je izpostavil nepredvidljivo vreme, ki je spremenilo ritem igre. "Vesel sem, da smo vsi ostali zdravi. Zadovoljen sem s točko," je izpolnil cilj Tomaž Petrovič.

Ne spreglejte