Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
18. 4. 2016,
12.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Gorica NK Zavrč NK Rudar NK Krka NK Krško NK Koper NK Celje

Ponedeljek, 18. 4. 2016, 12.48

6 let, 7 mesecev

Milanič presrečen: To želijo NK Maribor in navijači (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

V 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije je bilo doseženih 11 zadetkov. Najvišjo zmago so dosegli Celjani, vodilni dvojec pa nadaljuje mrtvi tek. Olimpija je v gosteh premagala Domžale, Maribor pa Krško. Velenjski Rudar je zmagal že četrtič zapored.

Krško : Maribor 1:3

Branilci naslova so prispeli v Krško še pod vtisom nedavne afere med Zlatkom Zahovićem in nič več suspendiranim Agimom Ibraimijem, pa tudi pokalnega poraza v Zavrču (1:2). Vijolice so bile kos nalogi. S 3:1 so odpravile Krško, ki ni moglo računati na nekaj posojenih igralcev Maribora. Pred polnimi tribunami so v pravem nogometnem prazniku osvojile tri točke, čeprav so kar uro igrale brez izključenega Marcosa Tavaresa. Izstopala sta Milivoje Novaković, ki je prispeval gol in dve podaji, ter dvakratni strelec Jean-Philippe Mendy.

"Odigrali smo dobro tekmo, tehtnico pa so na stran gostov prevesile izkušnje in individualna kakovost njihovih napadalcev. Maribor je zasluženo zmagal. Bili smo blizu, a vseeno predaleč," je dejal trener Krškega Tomaž Petrovič, ki je na dan srečanja praznoval rojstni dan.

Strateg 13-kratnih državnih prvakov je bil zelo zadovoljen. "Fantje si zaslužijo čestitke. Odigrali so točno tako, kot želijo NK Maribor in navijači. Garali so do zadnje minute," je dejal Darko Milanič, ki ga je navdušila predstava v drugem polčasu. Vijolice so ga na štadionu Matije Gubca dobile z 2:0.

Zavrč : Rudar 0:2

V Halozah je niz nepremagljivosti končal Slavko Matić. Srbski trener je prvič, odkar vodi Zavrč v 1. SNL, ostal brez točk. Krajšo je potegnil proti Velenjčanom, ki so na krilih Mateja Eterovića in Amerja Krcića zmagali že četrtič zapored in točkovno ujeli Zavrčane. 

"Čestitke Rudarju za zmago. Morali smo malce menjati ekipo. Želeli smo se prepričati, ali zmorejo. Spremljali smo dva različna polčasa. V prvem smo zapravili nekaj priložnosti, v drugem pa prejeli prvi gol po hudi napaki obrambe. Potem je šlo vse navzdol," je dejal Srb Matić, ki ga v sredo čaka povratna polfinalna pokalna tekma z Mariborom.

"Zavrču se je poznalo, da je z mislimi že na sredinem pokalu," je na to opomnil Jernej Javornik, ki je knape popeljal do nove zmage. "Veliko tekem smo že odigrali tukaj, a se nam ni izšlo. Danes se nam je. Odigrali smo dobro tekmo. Pohvalil bi igralce, saj smo blizu obstanku. To me zelo veseli," je nekdanji napadalec Rudarja vesel, da je vse bliže uresničitev glavnega cilja, obstanka med najboljšimi.

Gorica : Krka 1:0

Gorica je v soboto dosegla pomembno zmago v boju za Evropo. Z zadetkom v izdihljajih srečanja je v slabo voljo spravila Krko (1:0), ki je pod vodstvom novega trenerja Miloša Kostića doživela prvi poraz in ostaja prikovana na zadnje mesto. Junak tekme je postal mladi Nigerijec Osuji, ki je zadel v polno z glavo in globoko v sodnikovem podaljšku približal vrtnice tretjemu mestu. Domžale imajo le še točko prednosti.

"To je zelo sladka zmaga. Velikokrat se je zgodilo, da smo dobili gol v zadnjih sekundah, tokrat pa se nam je povrnilo. Ni bilo preprosto prebiti obrambe Krke. Vesel sem, da imamo že 45 točk. Za nami je zelo dobra sezona. Upam, da bomo postavili še piko na i in mogoče dočakali čudež, končno tretje mesto," si želi, da bi si zagotovili evropsko vstopnico.

Strateg Dolenjcev Kostić je po porazu čestital izbrancem za disciplinirano igro. "Žal smo dobili zadetek po izteku treh minut sodnikovega podaljška. Težko je, a moramo iti dalje. V nedeljo je nova tekma," gleda proti novim izzivom, na katerih bo iskal potrebne točke za zagotovitev obstanka.

Domžale : Olimpija 0:1

Zmaji so v derbiju kroga odpravili sosede iz Domžal. Zmagoviti zadetek je sredi drugega polčasa dosegel Rok Kronaveter, ki je v tej sezoni s 14 zadetki drugi strelec vodilne Olimpije. Ljubljančane je na papirju vodil Radoje Smiljanić, saj je prvi trener Marko Nikolić pred kratkim prejel prepoved vodenja Olimpije na sedmih tekmah.

Trener Domžal Luka Elsner je priznal, da je sredina pokalna tekma v Celju pustila posledice, saj je bilo pri gostiteljih premalo energije, opozoril pa je tudi na še en prejet zadetek iz prekinitve, ki je uničil vse dobro, kar so do takrat njegovi izbranci naredili na igrišču.

Celje : Luka Koper 3:0

Celjani pod vodstvom Roberta Pevnika nizajo uspehe. V pokalu so si odprli vrata preboja v veliki finale, v prvenstvu pa v neposrednem obračunu za osmo mesto visoko premagali Koprčane. Gostiteljem je delo olajšala izključitev v vrstah Kopra, ki je več kot uro vztrajal z le desetimi igralci. Med strelce se je pri Celjanih vpisal tudi mladinec Janez Pišek.

"Veliko priložnosti smo si ustvariti. Morali bi doseči še več zadetkov. Dvoboj smo nadzorovali vseh 90 minut, tako da si fantje zaslužijo čestitke," je povedal Pevnik, njegov stanovski kolega Milan Obradović, ki je s Koprom padel v rezultatsko krizo, pa je priznal, da je njegovo moštvo po izključitvi precej padlo. "Po zaostanku z 0:2 smo veliko tvegali in dali vse sile v napad, Celje pa je dobro izkoristilo svoje najmočnejše orožje, protinapad," je dejal trener Kopra, nekdanji pomočnik Matića pri Zavrču in Kopru.

Ne spreglejte