Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 4. 2016,
12.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

Natisni članek

NK Krško NK Krka NK Koper NK Celje NK Rudar NK Zavrč NK Gorica NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 7. 4. 2016, 12.30

6 let, 6 mesecev

Evrogol Dalmatinca, kakršnega Slovenija ni videla že dolgo (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

V 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije je bilo doseženih 11 zadetkov, od tega več kot polovica na srečanju v Novem mestu, kjer je Rudar s 5:1 razbil Krko. Na tej tekmi je napadalec Velenjčanov Mate Eterović poskrbel za atraktivno potezo, ki je postala spletna uspešnica.

Krka : Rudar 1:5 (0:4)

V sredo so na slovenskih prvoligaških prizoriščih blesteli gostje. Najvišjo zmago so v derbiju začelja dosegli nogometaši Rudarja. Že po prvem polčasu so v dolenjski prestolnici vodili s 4:0, na koncu pa Krko nadigrali s 5:1. Za potezo kroga je poskrbel Mate Eterović. Izkušeni hrvaški napadalec je dosegel dva zadetka, zablestel pa s prekrasnim strelom z razdalje, ko je mrežo Krke zatresel skoraj s polovice igrišča. Dalmatinec, pred leti prvi strelec 1. SNL, je v zadnjih tednih v odlični strelski formi.

V Novem mestu so padali všečni zadetki, padel pa je tudi domači trener, saj se je Andrej Kastrevec umaknil z odgovornega položaja. "V prvem polčasu smo padli v čisto črno luknjo. Spotznal sem, da nimam več energije. To se morda pozna tudi na ekipi, tako da končujem delo prvega trenerja. Začutil sem, da tako ne gre naprej," je Dolenjec, ki s Krko v različnih vlogah sodeluje že tri desetletja, sporočil, da je napočil čas za spremembe. Vlogo trenerja Krke je opravljal poleg redne službe, kar mu je vzelo preveč energije. 

Knapi so si zagotovili pomembne točke v boju za obstanek. "Prišli smo z namenom, da končno zmagamo na Portovalu, kjer smo v preteklosti večkrat remizirali. Vse se nam je izšlo. Dobro smo vstopili v tekmo, hitro zadeli ... Čestitke fantom, a tekme je že konec, tako da se obračamo proti naslednji," sporoča Jernej Javornik, ki je z dvema zaporednima zmagama ušel dnu razpredelnice.

Zavrč : Maribor 0:0

Vijolice niso izkoristile poklona Olimpije, ki je tik pred začetkom srečanja v Halozah remizirala z Gorico. Točko je osvojil tudi Maribor in s tem poskrbel, da prednost vodilnih zmajev osem krogov pred koncem Prve lige Telekom Slovenije še naprej znaša štiri točke. Dvoboj v Zavrču, ki je v tej sezoni nerešljiva uganka za branilce naslova, se je razpletel brez zadetkov. Maribor je v tej sezoni trikrat remiziral z Zavrčem, jeseni pa še izgubil. Tudi takrat je Haložane vodil Slavko Matić, ki se je po ponesrečeni selitvi v Koper vrnil v majhen zaselek ob slovensko-hrvaški meji. Z Zavrčem sploh še ni izgubil, čeprav ga je vodil na osmih tekmah.

"Proti Mariboru vedno igramo dobro. Ponesla nas je energija, ki jo je dal nov trener. Zasluženo smo osvojili točko," je povedal mladi nogometaš Zavrča Aleks Pihler, občasnemu reprezentantu Željku Filipoviću pa po remiju, s katerim so zamudili priložnost, da se Olimpiji približajo na le dve točki zaostanka, ni bilo ne do smeha ne do besed. "Kaj naj rečem? Ni nam šlo. To je bila z naše strani slaba tekma. Ne moremo doseči zadetka. Trudimo se, mučimo se, a ne gre," je Ljubljančan skomignil z rameni.

Gorica : Olimpija 1:1 (0:1)

Vrtnice so pokvarile načrte vodilnemu prvoligašu in mu odščipnile dve točki. Olimpija je imela vse v svojih rokah. Vodila je skoraj do konca tekme, nato pa je dobrih deset minut pred iztekom rednega dela s prvoligaškim prvencem izenačil Andrej Kotnik. "Nastopili smo drugače kot na zadnji tekmi z Mariborom. Igrali smo s tremi v obrambi in bolje prijeli njihove bočne igralce, kar se nam je obrestovalo. Imeli smo nekaj težav zaradi kakovosti Radovića in Zajca, ki sta nam povzročala težave, tekma je bila na visoki ravni. Pohvale mladim fantom. Kotnik je zabil gol. To je pomembno zanj, ker je prišel iz tretje lige in dobil samozavest. Čaka ga še veliko dela, da se bo razvil v pravega igralca," je dejal Miran Srebrnič, ki je v začetno enajsterico uvrstil 11 slovenskih igralcev, po remiju z Olimpijo pa presodil, da je projekt Gorice na pravi poti.

V taboru Olimpije so računali na novo zmago, pomembno v boju za naslov prvaka, a je niso dočakali. "Ni bilo tako slabo, kot je morda delovalo. Imeli smo precej strelov proti vratom tekmeca, a tudi precej napak ob koncu akcij. Bili smo tudi nekoliko nervozni. Manjkalo je nekaj tiste zmagovalne miselnosti, da bi tekmo mirno pripeljali do konca. Še vedno imamo prednost na lestvici," je dejal trener Ljubljančanov Marko Nikolić ter dodal, da je pogrešal obolelega Nejca Vidmarja in poškodovanega Juliusa Wobaya

Domžale : Luka Koper 1:1 (0:0)

Dvoboj v Domžalah se je končal brez zmagovalca, oba zadetka pa sta padla v drugem polčasu, ko so imeli gostje še nekaj priložnosti, da bi odnesli celoten paket treh točk, a niso bili dovolj natančni.

"Na koncu bi lahko tudi izgubili," je priznal domači strateg Luka Elsner in izpostavil težave, zaradi katerih so Koprčanom omogočili lažjo vrnitev v igro. "V igri smo bili dominantni, v drugem polčasu na silo dali gol, ki bi moral biti odrešilni, a smo se znašli v psihološko nestabilnem položaju. Nimamo toliko samozavesti, tako da nam vsaka situacija v zadnji liniji predstavlja težavo," je ponazoril najmlajši trener v 1. SNL.

Gostje so pod vodstvom novega trenerja Milana Obradovića tudi v drugo ostali nepremagani. "Odigrali smo dobro tekmo. Zadovoljen sem, da smo se dvignili po zaostanku in imeli še lepo priložnost za zmago. V ekipi je veliko prostora za napredek, pa tudi za kritiko, saj se igralci niso držali nekaterih dogovorov, ki smo jih sklenili pred tekmo," je opozoril srbski strateg.

Celje : Krško 0:1 (0:1)

Krčani so še drugič zapored na gostovanjih prišli do polnega plena in razveselili zveste navijače, ki so se v Celje odpravili v velikem številu. "To je zelo pomembna zmaga. Čestitke igralcem in zahvala navijačem, ki so dali kanček dodatne energije. To je bila specifična tekma, tipična za sredin popoldanski termin, v katerem je svoje naredilo tudi sonce. Čestital bi svojim izbrancem za zrelost," ni skrival zadovoljstva Tomaž Petrovič.

Tri točke je Krškemu zagotovil Enis Đurković, ki je del kariere prebil tudi v Celju. Izkoristil je lepo podajo Dina Hotića, ki se je sprehodil mimo celjske obrambe. 

Boleč poraz je v celjskem klubu prinesel spremembo, saj je dan po tekmi sledila menjava na trenerskem položaju. Iztok Kapušin se je poslovil, neposredno po porazu s Posavci pa dejal: "V nasprotju s prejšnjima dvema krogoma, ko smo bili dominantni in igrali dobro, a kljub temu izgubili, smo bili danes slabši. Odgovornost moram prevzeti nase. Nekateri igralci, ki sem jih postavil v prvo moštvo, niso bili pripravljeni za igro. Naredil sem napako," je dejal Brežičan. Celjane prihodnji teden čaka že prva polfinalna pokalna tekma z Domžalami.

Ne spreglejte