Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 10. 2017,
16.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Ankaran NK Celje NK Domžale NK Krško NK Rudar NK Triglav ND Gorica

Ponedeljek, 16. 10. 2017, 16.10

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci tekem 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Takšnega dvoboja med mačko in mišjo v 1. SNL pa še ne #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

V 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije je padlo kar 19 zadetkov. Največ so jih dosegli Domžalčani, ki so poskrbeli za najvišjo zmago sezone in Ankarančane pomendrali kar s 6:0. "Brez besed sem," je po najvišjem porazu priznal nogometaš Ankarana Gal Primc. Vodilna Olimpija in najbližji zasledovalec Maribor sta na zahtevnih gostovanjih zmagala z 2:1, Triglav je dočakal prvo zmago v tej sezoni!

Rudar : Maribor 1:2

Uvodno dejanje 12. kroga je pripadlo Mariborčanom. "Prvi prejeti zadetek nas je presekal. Padli smo v igri, zvezna vrsta je postala utrujena, nisem imel pravih menjav," je pojasnil Marijan Pušnik. Po prvem delu je njegov Rudar vodil proti favoritom iz Maribora, nato pa doživel poraz.

"V drugem polčasu smo bili izredno dobri. Mi smo bili tisti, ki so igrali, kombinirali in se trudili. Zadovoljen sem s preobratom," ni skrival sreče Darko Milanič, ki ga v torek čaka dvoboj z Liverpoolom.

Triglav : Krško 3:1

Kranjčani so v 12. poskusu končno občutili slast prve zmage po vrnitvi iz druge v prvo ligo. Premagali so Krško, ki mu do boljšega rezultata ni pomagalo niti hitro vodstvo na Gorenjskem. "Imeli smo igro, posest, priložnosti. Zasluženo smo zmagali,'' je ocenil Gregor Potočnik, pomočnik trenerja Triglava Siniše Brkića.

"Ves teden sem opozarjal igralce, da si Triglav ne zasluži tega mesta. Opozorila žal niso zalegla, privoščili smo si preveč napak," je potožil strateg Krškega Stipe Balajić.

Domžale : Ankaran 6:0

Pokalni zmagovalci so napolnili mrežo primorskih brezdomcem in poskrbeli za najvišjo zmago v tej sezoni. "Pričakovali smo, da se bo Ankaran zaprl in da bo do prvega prejetega gola trd oreh. Ko smo prebili led, se nismo ustavili, ampak igrali naprej svojo igro," je poudaril branilec Domžal Tilen Klemenčič.

Gostje so doživeli visok poraz, ki jih je pahnil na zadnje mesto. "Brez besed sem. Nismo vstopili stoodstotno na tekmo. Domžale so," je poudaril razočarani Gal Primc.

Gorica : Celje 2:1

V Novi Gorici so točke ostale doma. "Bila je rudarska tekma. Zmaga je vrhunska, ker smo odigrali težko tekmo," si je oddahnil Miran Srebrnič, ki je na lestvici ujel priključek z Rudarjem.

"Tekma je bila za gledalce zanimiva do zadnjega trenutka. Lahko bi iztržili kaj več, a fantom glede odnosa nimam nič zameriti," je povedal Dušan Kosić.

Aluminij : Olimpija 1:2

Vodilna Olimpija je v Kidričevem, kjer je prvič gostovala pod žarometi, uresničila cilj in zadržala prednost dveh točk pred Mariborom.  "Najprej smo prejeli evrogol po prvem udarcu na tekmi, a se nato dobro odzvali na zaostanek. To je težko gostovanje," je poudaril hrvaški strokovnjak na vročem stolčku zmajev Igor Bišćan.

Njegov rojak Slobodan Grubor je v napadu pogrešal več konkretnosti. "Velike ekipe kaznujejo napake. Potrebujemo več priložnosti za zadetek. Morali bomo še veliko delati," je napovedal trener Aluminija.

Ne spreglejte