Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
10.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Ankaran NK Celje NK Domžale NK Krško NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor ND Gorica NK Rudar

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 10.55

6 let, 7 mesecev

Videovrhunci 10. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Izgubil z Mariborom in potožil: Tega si nismo zaslužili

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

V 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije je bilo doseženih 13 zadetkov. Največ na dramatični tekmi v Kidričevem, kjer si Maribor po mnenju trenerja Aluminija ni zaslužil zmage. Vijolice so na vrhu lestvice ujele Olimpijo, ki si po besedah Igorja Bišćana v Celju ni zaslužila več kot točke, zgodovinsko zmago pa so dosegli Ankarančani in na dno razpredelnice pahnili kranjski Triglav.

Aluminij : Maribor 2:3

Petkov uvod v 10. krog je ponudil štajersko poslastico. Aluminij je dvakrat vodil proti Mariboru, si priigral veliko priložnosti, na koncu pa kljub igralcu več na igrišču ostal brez točk (2:3).

"Izgubila je boljša ekipa. Po priložnostih in igri si tega nismo zaslužili. Smo pa vedeli, da je Maribor dobra ekipa, ki lahko iz dveh priložnosti doseže štiri gole. Tako je v nogometu," je bil Slobodan Grubor razočaran, da njegovi izbranci dobre petkove predstave na krstni večerni tekmi v Kidričevem - prvič so se prižgali reflektorji - niso kronali vsaj s točko proti prvakom.

"Nagradilo nas je, da smo bili do konca uporni in verjeli v zmago," je pojasnil Darko Milanič, ki ga v torek čaka zahtevno gostovanje v ligi prvakov pri Sevilli.

Celje : Olimpija 0:0

V knežjem mestu so se tresli okvirji vrat, zadetkov pa ni bilo. Novi trener Celja Dušan Kosić je tako še tretjič zapored v 1. SNL remiziral brez zadetkov. Tudi proti svojemu nekdanjemu klubu Olimpiji, ki je izgubila prednost pred Mariborom.

"Nisem zadovoljen, nisem pa niti razočaran. Nadzorovali smo potek igre, imeli veliko priložnosti, iz katerih bi lahko dosegli gol, ki bi zadoščal za tri točke. Nismo bili dobri v kazenskem prostoru, zato si nismo zaslužili več od točke," je priznal trener zmajev Igor Bišćan.

Celjani so bili zadovoljni s točko. "Dobra tekma, polna priložnosti na eni in drugi strani. Na koncu je remi zaslužen," je dejal branilec Tadej Vidmajer.

Domžale : Rudar 0:1

Pokalni zmagovalci so padli v rezultatsko krizo. Po izpadu iz pokalnega tekmovanja so doma ostali brez točk proti velenjskemu Rudarju.

"Težko je bilo igrati vso tekmo na en gol. Pripravili smo si sedem izrazitih priložnosti, iz katerih nismo zadeli. Če iz takšnih situacij ne daš gola, težko zmagaš," je povedal Simon Rožman. Ni bil zadovoljen z rezultatom, ga je pa v boljšo voljo spravilo spoznanje, da so bile Domžale dominantne v igri, a v soboto niso mogle prebiti organizirane obrambe Velenjčanov.

"Vesel sem, da so fantje nastopili kot ekipa. Bili so homogeni, se veliko pogovarjali in tekli. To me navdaja z optimizmom za naprej," ni skrival sreče trener Marijan Pušnik, ki ga je v Domžalah z zadetkom osrečil prvoligaški kralj strelcev v prejšnji sezoni John Mary.

Gorica : Krško 2:1

Hitro vodstvo Posavcev v Novi Gorici ni pomagalo do pozitivnega rezultata. Sledila sta preobrat in pomembna zmaga Gorice, ki se je vrnila na tretje mesto.

"Na začetku tekme nismo dobro reagirali. Potem smo to spremenili in se je obrnilo na bolje. Imamo mlado ekipo, tako da se moramo prilagoditi tekmecu, drugače težko shajamo," je poudaril trener vrtnic Miran Srebrnič.

Stanovski kolega na klopi Krškega je priznal, da so njegove izbrance v prejšnjih dneh pestile zdravstvene težave. Med osmoljenci je bil tudi prvi strelec tekmovanja Miljan Škrbić. "Imeli smo težave v virozami. Škrbić je začel normalno trenirati šele v petek. Če bi začel od začetka, ne bi zdržal ritma. Škoda, da nismo osvojili točke," je sporočil Stipe Balajić.

Triglav : Ankaran 1:3

Primorski brezdomci so zgodovinsko zmago v 1. SNL dočakali na Gorenjskem. V derbiju začelja so v slabo voljo spravili Triglav.

"Nepričakovano smo izgubili tri točke. Pred tekmo smo računali na to, da bomo ujeli priključek z ekipami pred nami," je bil razočaran Anton Žlogar, ki še vedno ni dočakal prve zmage v tej sezoni.

V soboto jo je osvojil Vlado Badžim: "Zadovoljni smo z zmago. Fantje so pokazali karakter, dušo. To je zgodovinska zmaga za klub. Čestitke fantom za borbeno predstavo. Na koncu ni izostal niti rezultat," je bil presrečen nekdanji trener Kopra in Domžal.


Pet najlepših zadetkov 10. kroga:

Ne spreglejte