Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 12. 2012,
9.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Omiya Ardija

Ponedeljek, 17. 12. 2012, 9.46

8 let

VIDEO: Novaković poskrbel za sanjski preobrat

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji slovenski reprezentant Milivoje Novaković je z dvema zadetkoma zakoličil preboj moštva Omiya Ardija v četrtfinale pokalnega tekmovanja. V 38. minuti je izgubljal že z 0:3 ...

Najboljši japonski klubi so se od nogometnega leta 2012 poslovili s tekmami osmine finala cesarjevega pokalnega tekmovanja. Klub Omiya Ardija, vodi jo dr. Zdenko Verdenik, je v zaključno dejanje leta vstopil brez pomoči Zlatana Ljubijankića (po operaciji meniskusa počiva v domovini), je pa nastopil Milivoje Novaković. Pred dnevi je potožil, da bi se rad vrnil v Köln (z njim ima sklenjeno pogodbo do poletja 2014), a naj se to ne bi skladalo z vizijo športnega direktorja. Ljubljančan je dejal, da bo v tem primeru najverjetneje ostal zvest japonskemu klubu, kjer se dokazuje v vlogi posojenega napadalca ''kozličkov''. Da je na Japonskem še vedno zelo nevaren in učinkovit, je dokazal tudi v nedeljo, ko je pomagal Omiya Ardiji do pokalnega preboja med osem najboljših. In to na spektakularen način. Gostje, nogometaši ekipe Kawasaki Frontale, so po 38 minutah vodili z visokih 3:0. Nič ni kazalo na prijeten scenarij pred domačim občinstvom v Saitami, nato pa je v 63. minuti kanček upanja ponudil ''Nova''. Zadel je v polno, znižan na 1:3 in poskrbel za enega največjih preobratov v zgodovini japonskega pokalnega tekmovanja. Kmalu se je med strelce vpisal še Keigo Hidaši, ko pa je štiri minute pred koncem rednega dela zadel še enkrat (po podaji Novakovića), se je na semaforju zasvetil rezultat 3:3.

Da pa ne bi ostalo le pri izenačenem rezultatu in podaljških, pa je poskrbel 32-letni nekdanji slovenski reprezentant. V izdihljajih srečanja je dosegel zmagoviti zadetek, veselju gostiteljev pa ni bilo videti konca. Na tribuni, kjer so bili zbrani najbolj glasni privrženci ''oranžnih'', lahko na video posnetku po odločilnem zadetku Ljubljančana opazimo tudi slovensko zastavo. ''Nova'' je spomnil na vzdevek, ki se ga je oprijel v Nemčiji. Postal je ''japonski Nova Doppel-Pack''. Zdaj sledi zimski počitek, Novaković pa bo zagotovo deležen ponudbe kluba iz predmestja Tokia, da mu ostane zvest tudi v prihodnji sezoni.

Ne spreglejte