Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2013,
13.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Manchester United Wayne Rooney

Torek, 14. 5. 2013, 13.02

8 let

VIDEO: Navijači Man Utd na paradi izžvižgali Rooneyja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Še pred kratkim je veljal za velikega ljubljenca Old Trafforda, zdaj pa je priljubljenost Wayna Rooneyja med navijači Manchester Uniteda močno padla. V to se je lahko prepričal tudi na paradi.

Manchester United je jubilejni 20. naslov angleških prvakov proslavil v ponedeljek, ko se je z avtobusom podal na ulice Manchestra in pozdravil na tisoče navdušenih navijačev. Največji aplavz si je prislužil sir Alex Ferguson. Dolgoletni strateg se po koncu sezone poslavlja od trenerskega stolčka, v nedeljo pa je še zadnjič vodil "rdeče vrage" na Old Traffordu. Poslovil se je tudi (že drugič v karieri) Paul Scholes, ki obljublja, da si zdaj ne bo več premislil ter da bodo nogometni čevlji ostali na klinu. Ko se je razigrani avtobus z angleškimi prvaki ustavil na končni postaji, trgu Albert, so sledili slavnostni govori. Ko je imel mikrofon v rokah Nemanja Vidić, so se zaslišali glasni žvižgi, a ne zaradi tega, ker bi imeli kaj proti priljubljenemu srbskemu branilcu, pač pa je v tistem trenutku z lovoriko poziral Wayne Rooney. Otoški zvezdnik se je po napovedi, da želi zamenjati klubsko okolje, znašel v nemilosti navijačev. Ne vseh, a na ponedeljkovi slovesnosti je bil koncert žvižgov dovolj prepričljiv, da bi lahko v kratkem gledali angleškega reprezentanta v dresu, ki ne bi nosil prepoznavne rdeče barve.

Ko je voditelj slovesnosti na oder poklical Ria Ferdinanda in Rooneyja, se je poleg glasnih skandiranj "Buuuuuuuuuuuu", ki so vskočili namesto standardnih ovacij "Ruuuuuuuuuuuuu" po vrhunskih potezah 27-letnega napadalca, takoj zaslišalo "Rio, Rio, Rio …". Kot da Wayne za njih sploh ne bi več obstajal. Rooneyja to ni zmotilo, saj je še naprej z nasmeškom na obrazu poziral fotografom. Zabava je bila nepopisna, mladostni veteran Ryan Giggs, ki še ne namerava zaključiti kariero, pa jo je opisal kot najboljšo v moderni zgodovini kluba.

"Mislim sem, da ne bom več nikdar doživel takšne proslave kot je bila leta 1999, a je bila ta še boljša," je dejal Valižan, ko se je spominjal sladkih razvad po trojni kroni, ki jo je Manchester United osvojil pred 14 leti. V tej sezoni je postal angleški prvak, a tudi izgubil dolgoletnega trenerja. Verjetno pa tudi Rooneyja …

Ne spreglejte