Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 1. 2013,
13.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 22. 1. 2013, 13.19

8 let

VIDEO: Katanec: Kar vsem kapetanski trak

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor Srečko Katanec je pred ponovnim debijem na slovenski klopi predstavil 23 kandidatov, s katerimi se bo lotil februarske prijateljske tekme z BiH. Pred tem je odgovarjal na številna vprašanja.

Na selektorski prestol se je samozavestno in po tehtnem razmisleku podal 4. januarja ni v trenutku poskrbel za dotok tako potrebne pozitivne energije, ki jo je slovenska reprezentanca že krepko pogrešala.

Le 18 dni kasneje pa je javnosti že zaupal prvi izbor kandidatov. Izbor za prijateljski dvoboj z BiH, ki je v skladu z njegovo filozofijo, da naj pripravljalen tekme služijo predvsem pridobivanju izkušenj na dvobojih z zahtevnimi in težko premagljivimi tekmeci. Vpoklical je 23 imen, okoliščine, saj se mnoge lige v Evropi še niso prevesile v spomladansko nadaljevanje, pa so skupaj z neigranjem v klubih botrovale temu, da bo letošnjo reprezentančno uverturo preskočilo nekaj kandidatov, na katere je Slaviša Stojanović resno računal.

"Moje mišljenje je, da potrebujemo kapetana na igrišču, ki ima v igralnem polju stik s sodnikom. Ne more vratar reševati določenih situacij tako, da preteče pol igrišča. Samir je profesionalec in ne vem, kje bi lahko nastopile težave. On naj samo dela to, kar najbolje zna, to je biti vratar. Če ne nosi kapetanskega traku, pa to ne pomeni, da ni spoštovan. Vodja ekipe je lahko popolnoma drugi kot kapetan. Ne bom imel nobenega problema, če bo glavni 'lider' Samir. Če bomo imeli problem, bo ta na igrišču, ne pa pri tem, kdo bo nosil trak. Malce za šalo ... Povprašal bom proizvajalca opreme, če lahko naredi drese s trakovi na eni roki. Potem bodo vsi kapetani, pa bodo vsi zadovoljni."

''O tem ne bi veliko govoril. Spisek je v prvi fazi takšen, kakršen je. Ni bilo lahko, ker je tako obdobje. Veliko igralcev nisem videl, eno tekmo sem si ogledal v živo, nekaj informacij dobil preko prejšnjih tekem in video posnetkov, pogovoril sem se tudi s 'Slavetom' (Slavišo Stojanovićem, op. p.). Ni pa spisek dokončen. Verjetno nisem poklical koga, ki bi lahko bil z nami, a ga še nisem imel priložnosti videti. Ta spisek ni dokončen, gre samo za eno prijateljsko tekmo. Če kdo ni bil poklican, ni rečeno, da ne bo dobil priložnosti na naslednji tekmi. Prva akcija bo pomembna, da vidimo, kakšni smo in kje smo. In kaj moramo postoriti do prve tekme z Islandijo. Vse drugo je irelevantno.''

''Zmagati bi bilo lepo, a ... Mnogi mislijo, da je demagoško, a na prijateljskih tekmah želim dati moji ekipi čim manj informacij. Želim videti, kako reprezentantje razmišljajo in kako se prilagajajo situacijam na igrišču. Rezultat mi resnično ni pomemben, bolj je važno, da vidim, kako se odigra in kako igralci razmišljajo. Ker nogomet je taka igra, da ne moremo predvideti vse situcaije. Sploh na prvi tekmi. Na prijateljski tekmi lahko zamenjaš šest igralcev in dobiš tekmo, na pravi tekmi za točke pa tega ni. Tam ne moreš menjati kot po tekočem traku. Je pa rezultat vedno dober za vzdušje, a moraš vedeti, kako priti do njega.''

"Moj stik z Robertom Korenom in Milivojem Novakovićem je super. Koren se je zahvalil, tako da ni kaj dodati. Imel sem željo, da bi bil član reprezentance, on pa se je odločil tako kot se je. Milivoje bo z nami, slišava sta se dopoldan, ko uredi status. Takrat bo član reprezentance v takšnem ali drugačnem smislu, ali bo igral ali pa bo zraven, pa bo pomagal. Vse je v igri in glede tega sem povsem zadovoljen. Pogovoril sem se z vsemi, ki so dobrodošli, to pa še ne pomeni, da bi bili avtomatično v reprezentanci. Najprej morajo imeti svoj status, nato pa bi jih šel pogledati."

"Kar se tiče nas, ne bo težav, saj bodo Stožice suhe, pogoji za igranje pa odlični. Lepo je videti in slišati, da je zanimanje za tekmo tako veliko. Tudi če bi bil večji štadion, bi se prodalo še več vstopnic. Upam, da bomo ljudem vrnili zaupanje in dali vse od sebe, tako da bodo zadovoljni.''

Ne spreglejte