Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
12. 8. 2017,
17.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

1

Natisni članek

Miha Mlakar Diego Simeone francosko prvenstvo špansko prvenstvo Atletico Madrid PSG Javier Pastore Jan Oblak Jan Oblak

Sobota, 12. 8. 2017, 17.20

6 let, 7 mesecev

Oblakov agent v Parizu

Velik dan za Oblaka, za katerega ponujajo Argentinca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

1

Jan Oblak | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Danes se v francoski prestolnici mudi posrednik slovenskega vratarja Jana Oblaka. Miha Mlakar se bo sestal s predstavniki PSG, ki ne skrivajo želje, da bi na Park princev pripeljali 24-letnega Škofjeločana. Atleticu bi morali odšteti okroglih sto milijonov evrov. Če jih bodo, bo Oblak postal najdražji vratar vseh časov.

Pariz je v zadnjih dneh priča ogromnim nakupom, največjim, kar jih je zabeležil nogomet od svojega obstoja. Vodstvo PSG je na Park princev že pripeljalo brazilska prijatelja Danija Alvesa in Neymarja. Za zadnjega je Barceloni odštelo rekordnih 222 milijonov evrov, kolikor je znašala njegova odkupna klavzula. Dogovorilo se je tudi za nakup mladega asa Monaca Kyliana Mbappeja, za katerega je pripravljena vložiti 180 milijonov evrov.

S tem pa seznam poletnih okrepitev še ni končan. Na njem je tudi 24-letni Jan Oblak, ljubljenec navijačev Atletica in kandidat za najboljšega vratarja v evropskih tekmovanjih, kar jih je bilo mogoče videti v prejšnji sezoni.

Slovenski rekord bi bil presežen za šestkrat!

Javier Pastore je pred selitvijo v Pariz nosil dres Palerma. | Foto: Sportida Javier Pastore je pred selitvijo v Pariz nosil dres Palerma. Foto: Sportida Če bi PSG kupil Oblaka, bi moral Atleticu nakazati sto milijonov evrov, kolikor znaša odkupna klavzula v pogodbi, ki traja do leta 2021. S tem bi Slovenec postavil svetovni rekord. Postal bi najdražji vratar vseh časov in za več kot šestkrat porušil zdajšnji slovenski rekord, pod katerega se je podpisal leta 2014, ko je Atletico zanj plačal Benfici 16 milijonov evrov.

Parižani bi v posel radi vključili še Javierja Pastoreja. Argentinski as je izjemen zvezni igralec. Odlikuje ga izjemno tehnično znanje, kar pa na Parku princev, kjer vlada ogromna konkurenca, ni vedno zadoščalo, da bi pokazal svoj potencial.

Argentinec se je pred prihodom v Španijo zadrževal na Siciliji, kjer je branil barve Palerma. Slačilnico si je delil tudi z Josipom Iličićem, ki je po odhodu Argentinca zaživel v rožnatem dresu in dokazal, da spada med najboljše zvezne igralce v serie A.

Zdaj bi lahko Pastore kariero nadaljeval v Madridu. Pojavlja pa se težavna ovira, ki bi lahko močno vplivala na razvoj dogodkov. Atletico zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa) to poletje ne sme kupovati novih igralcev, zato bi lahko Pastore za Atletico prvič zaigral šele v začetku prihodnjega leta.

Pastore je v zadnjih šestih letih za Parižane odigral 157 tekem in prispeval 25 zadetkov. Konkurenca v zvezni vrsti je ogromna, zato ni reden član udarne enajsterice. | Foto: Reuters Pastore je v zadnjih šestih letih za Parižane odigral 157 tekem in prispeval 25 zadetkov. Konkurenca v zvezni vrsti je ogromna, zato ni reden član udarne enajsterice. Foto: Reuters

Podoživel bi usodo Turka Arde Turana, ki je moral zaradi kazni Barcelone ob selitvi v Katalonijo prisilno počivati kar nekaj mesecev. Pastore se je preselil v Pariz leta 2011 za več kot 40 milijonov evrov. Bil je eden prvih večjih nakupov pod vodstvom Katarcev.

Vsega konec že v ponedeljek?

Bi lahko Diego Simeone sredi poletja ostal brez prvega vratarja? | Foto: Reuters Bi lahko Diego Simeone sredi poletja ostal brez prvega vratarja? Foto: Reuters Prihod Pastoreja v Madrid bi lahko pomagal njegovemu rojaku Diegu Simeoneju, ki vodi Atletico, da lažje prenese pritiske gledalcev. Tolažbo ob odhodu dvakratnega dobitnika vratarske nagrade Zamora bi lahko našel v 28-letnem Argentincu, ki je za izbrano vrsto odigral 28 tekem in se dvakrat vpisal med strelce.

Zastopnik Pastoreja Marcelo Simonian se je med tednom mudil v španski prestolnici, danes pa v Pariz prihaja Miha Mlakar, posrednik Oblaka. Na drugi strani mize bi se lahko znašel predsednik Atletica PSG Nasser Al Khelaifi. Španski časnik Marca napoveduje, da bi lahko v ponedeljek Oblak že sklenil dogovor s PSG in se preselil v Francijo.

V petek je branil, danes pa ne

Atletico je v soboto odigral zadnjo pripravljalno tekmo, proti Leganesu se je predstavil v mešani postavi in zmagal z 1:0. Oblaka ni bilo v postavi, je pa bil v petek, ko so rdeče-beli odigrali 0:0 proti Getafeju.

Danes sta za Atletico branila Miguel Angel Moya in Axel Werner:

Rdeče-beli bodo v uvodnem krogu španskega prvenstva prihodnjo soboto (19. avgust) gostovali pri novincu Gironi v Kataloniji. Nato jih čakata še dve gostovanji – proti Las Palmasu in Valencii –, 17. septembra pa veliki trenutek, prvi nastop na novem štadionu Wanda Metropolitano. Pri njih bo gostovala Malaga.
Ne spreglejte