Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
21. 5. 2016,
23.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

Natisni članek

Rodolfo Vanoli Milan Mandarić NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 21. 5. 2016, 23.07

6 let, 7 mesecev

Trener Olimpije po naslovu prvaka

Od Mandarića pričakuje kakšno presenečenje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

Italijan Rodolfo Vanoli je svojevrstni trenerski rekorder. Olimpijo je vodil le na petih tekmah, a osvojil naslov državnega prvaka. "Zdaj moram stati skupaj in obdržati prvo mesto tudi v prihodnje," je poudaril 53-letni strateg.

Njegovi predhodniki na zeleno-beli klopi, tako v novejši kot starejši različici največjega ljubljanskega kluba, so lahko o tem v zadnjih 21 letih le sanjali. Nekdanji trener Kopra je v stresnem obdobju prepričal predsednika Olimpije Milana Mandarića, da mu zaupa odgovorno mesto. Zmaje je vodil na petih tekmah in v soboto praznoval naslov državnega prvaka.

"Zelo smo veseli. Ni nam bilo lahko. Zahvalil bi se predsedniku, ki nam je stal ob strani tudi takrat, ko nam ni šlo. Zahvala vsem v klubu, od ekonoma do tistih, ki skrbijo za marketing. To je uspeh celotnega mesta. Zdaj moramo stati skupaj in obdržati prvo mesto tudi v prihodnje," je izpovedal željo trener Olimpije, ki je na novinarsko konferenco po tekmi prišel v družbi žene in dveh hčerk. Najmlajšo je tudi prijel v naročje, ko se je znašel na slavnostnem odru, pred tisoči navijačev, ki so pozdravili kanto v rokah kapetana Darijana Matića.

Šala Olimpije mu ne bodo kar tako vzeli

Vesel je, da je podaljšal pogodbo z Olimpijo za dve sezoni. "Želim delati v tem mestu, ki predstavlja zame stopničko višje v karieri trenerja. Vesel sem, da ostajam v tem lepem mestu. Ta šal, ki ga nosim (bil je zeleno-bele barve, op. p.), mi ne bodo mogli kar tako vzeti z vratu. Seveda pa si največje čestitke zaslužijo naši igralci. Dosegli so zgodovinski uspeh in se zapisali v klubske almanahe," je nadaljeval niz čestitk in jih namenil igralcem.

Navijači so po koncu dvoboja med Olimpijo in Krko napolnili travnato površino v Stožicah. | Foto: Navijači so po koncu dvoboja med Olimpijo in Krko napolnili travnato površino v Stožicah.

V torek bo strokovno vodstvo oblikovalo načrt za poletne priprave. Obvez ne bo manjkalo. Pripravljati naj bi se začeli 10. junija, dva tedna pozneje pa je že najavljena tekma za slovenski superpokal. Vanoli ga je lani osvojil s Koprom. "Superpokal je preblizu. Upamo, da se bo datum premaknil in si bo NZS premislila, saj se bomo takrat pripravljali še za Evropo. Seveda ga želimo osvojiti, a je ob nepravem času. Nočemo, da bi se kateri izmed igralcev prehitro poškodoval. Vemo, kakšno je takrat vreme," je zaprosil Nogometno zvezo Slovenije, če bi prestavila superpokalno srečanje na poznejši termin.

O okrepitvah (še) ni želel razpredati

O mogočih okrepitvah in igralnih položajih, kjer bi bile najbolj potrebne, zaradi spoštovanje do igralcev, ki so osvojili naslov prvaka, ni govoril. "Verjamem, da bo predsednik priredil kako presenečenje. Želimo si, da bi bili igralci agresivni in pokazali vse, kar znajo. Naši tekmeci na čelu z Mariborom razmišljajo o temu. Tudi mi se moramo ustrezno pripraviti na novo sezono."

Rodolfo Vanoli, Sebastjan Cimirotić in Milan Mandarić so ponosno pozirali s pokalom za državnega prvaka. | Foto: Rodolfo Vanoli, Sebastjan Cimirotić in Milan Mandarić so ponosno pozirali s pokalom za državnega prvaka.

Želi, da bi ostali vsi igralci in sledili projektu, ki ga je začrtal skupaj s predsednikom. Več bo znanega prihodnji teden, ko bodo začrtane priprave.

Ne spreglejte