Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 5. 2015,
19.10

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gorica Celje Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 23. 5. 2015, 19.10

5 let, 2 meseca

Utrujeni Celjani niso bili kos Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Celja so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici. Kot kaže je sredina pokalna finalna tekma vzela domačim veliko moči.

Celjani so po bolečem porazu v finalu pokala tokrat doživeli nov udarec še proti Gorici. A ta nima takšnih posledic, saj so si izbranci Simona Rožmana, ta je danes priložnost ponudil kar nekaj mladeničem, Benjamina Verbiča pa pred odhodom v Koebenhavn razrešil nadaljnjih obveznosti, že zagotovili nastop v evropskih tekmovanjih.

Na drugi strani pa Novogoričani še naprej upajo, da bodo prišli do osmega mesta, ki bi jih rešilo dodatnih kvalifikacij. Z dobro igro so danes prevladali v Celju, hkrati pa je izgubila tudi trenutno osmouvrščena Krka. Za osmo mesto morajo Primorci v zadnjem krogu ugnati Zavrč, Krka pa izgubiti v gosteh proti Radomljam.

Novogoričani so tokrat prvi zagrozili prek Dejana Žigona in Amedeja Vetriha, ki sta bila malce premalo natančna, povedli pa so v 14. minuti, ko je z glavo zadel Marshall Mfon Johnson po podaji z desne strani. Sledila sta nevarna napada Celjanov, v 20. minuti je za malo zgrešil Jiri Jeslinek, Ivan Lendrić pa je dve minuti pozneje zadel vratnico s petih metrov. Po še nekaj poskusih na obeh straneh so gosti podvojili prednost v 34. minuti, ko je Blessing Eleke z glavo v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Amela Džuzdanovića.

Po strelu z enajstih metrov je bila tekma odločena

Ekipi sta tudi v drugi polčas šli odločno in z željo po zadetku. Prvi so resno zagrozili Novogoričani prek Johnsona, ki je z 20 metrov namučil debitanta Metoda Jurharja. V 62. minuti so bili blizu gola tudi domači, ko je z desne strani kazenskega prostora sprožil Sunny Omoregie, toda bil malce premalo natančen. V 75. minuti pa je Marko Klemenčič zakrivil najstrožjo kazen s prekrškom nad Žigonom. To je uspešno izvedel Vetrih. S tem je bila tekma dokončno odločena. Ekipi sta kljub temu prišli še do nekaj strelov, a je ostalo pri zanesljivi zmago gostov.

Ne spreglejte