Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 4. 2020,
12.38

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Koronavirus Lars-Christer Olsson UEFA

Četrtek, 30. 4. 2020, 12.38

3 leta, 11 mesecev

Funkcionarji Uefe se bojijo dolgoročnih vplivov pandemije

Uefa: Pandemija bi na nogometni koledar lahko vplivala več let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Katar 2022 | Katar bo leta 2022 gostil svetovno prvenstvo. Pri Uefi menijo, da bi pandemija novega koronavirusa lahko na nogometni koledar vplivala še več let. | Foto Reuters

Katar bo leta 2022 gostil svetovno prvenstvo. Pri Uefi menijo, da bi pandemija novega koronavirusa lahko na nogometni koledar vplivala še več let.

Foto: Reuters

Pandemija novega koronavirusa bi lahko vplivala na mednarodni nogometni koledar ne le letos in prihodnje leto, temveč tudi čez dve ali celo tri leta, je član izvršnega odbora Evropske nogometne zveze Uefe Lars-Christer Olsson, sicer predsednik Združenja evropskih nogometnih lig, povedal na spletnem seminarju Soccerexa, poroča britanska BBC.

Bayern
Sportal V Nemčiji in Španiji začenjajo testiranja nogometašev. V Angliji drive-in ogledi tekem?

Prvo in najbolj pomembno vprašanje je, ali je lahko na kakršen koli način ogroženo svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo od 21. novembra do 18. decembra 2022 v Katarju. "Če se bodo razmere z virusom razvijale še bolj resno, kot so se doslej, bo zagotovo prišlo do težav z mednarodnim koledarjem," je dejal.

"Nekatera tekmovanja se premaknejo iz enega v drugo leto. In potem sredi evropske sezone prihaja še svetovno prvenstvo v Katarju, tu so še domača in mednarodna tekmovanja. Mislim pa, da moramo počakati in videti, kako to bo vplivalo na posel," je dejal.

Janez Janša
Sportal Janša: Dokler ni cepiva, velikih športnih tekmovanj zelo verjetno ne bo

Raje ta sezona brez zaključka, kot da ne bi začeli prihodnje

Olsson je še dejal, da bi "raje videl scenarij, v katerem se trenutna sezona ne bo končala, kot pa da ne bi začeli nove sezone".

V pogovoru na webinarju je še dejal, da imajo za zdaj načrt, po katerem bi avgusta nekako stlačili in dokončali preostali del klubskih nacionalnih sezon.

"Če bi bilo to mogoče izvesti, bi bilo zelo dobro, ker bi to pomenilo tudi, da lahko zaščitimo integriteto zadnje faze sedanje sezone mednarodnega nogometa," je še dejal.

Lars-Christer Olsson bi "raje videl scenarij, v katerem se trenutna sezona ne bo končala, kot pa da ne bi začeli nove sezone". | Foto: Reuters Lars-Christer Olsson bi "raje videl scenarij, v katerem se trenutna sezona ne bo končala, kot pa da ne bi začeli nove sezone". Foto: Reuters

Uefa Logotip
Sportal Uefa: Nadaljevanje nogometne sezone vsekakor mogoče

Odločitve morajo sprejeti do konca maja

"Vendar moramo seveda odločitev o tem sprejeti konec maja, ker kasneje verjetno ne bo možno dokončati sezone in sprejeti odločitve o uvrščenih ekipah za naslednjo sezono."

Sezona nizozemske lige je bila že odpovedana, brez odločitve o prvaku in odločitve o napredovanju v višjo ali izpadu v nižjo ligo. Poleg tega naj bi v Belgiji na sestanku belgijske nogometne lige prihodnji teden uradno končali ligaško sezono.

Po odločitvi francoske vlade o prepovedi množičnih javnih zborovanj in zbiranj do konca avgusta je vse manj možnosti, da bi lahko v Franciji nadaljevali profesionalni klubski nogomet, torej prekinjeni sezoni ligue 1 in 2.

nogomet žoga
Sportal Švicarska liga se bo lahko znova začela 8. junija
Ne spreglejte