Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 10. 2012,
13.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Koper Mladen Rudonja

Petek, 12. 10. 2012, 13.13

7 let, 12 mesecev

''Turbo Rudi'' zapustil Koprčane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vezi med nogometaši in vodstvom kluba Luka Koper ne bo več krepil Mladen Rudonja. Nekdanji reprezentant je odstopil z mesta vodje stroke, klub pa je njegov odstop sprejel.

Nepozabni strelec zadetka, ki je Slovenijo popeljal na svetovno prvenstvo 2002, je nedavno okrepil strokovno vodstvo koprskega prvoligaškega kluba. V delovnih izzivih je užival in na Obalo prenesel izkušnje, ki jih je v zadnjih letih pridobival v Angliji. Koprčani so se s sorazmerno mlado ekipo na razpredelnici oklenili drugega mesta, vodstvo kluba je bilo zadovoljno. Ko pa so ''kanarčki'' padli v rezultatsko krizo, visok poraz v Kranju pa poskrbel za zamenjavo trenerja, se je Mladen Rudonja znašel v novem položaju. Ocenil je, da ga ne more več opravljati po lastnih željah, zato se je odločil za spremembo. Še eno v nizu koprskega kluba, ki ga že teden dni vodi novi trener. ''Nepreklicno odstopam z mesta vodje stroke. Svoj nepreklicni odstop utemeljujem in opravičujem z dejstvom, da dela v koprskem klubu ne morem več opravljati tako kot si želim in se od mene pričakuje,'' je v odstopni izjavi, ki jo je podal direktorju kluba Valterju Valenčiču, zapisal nekdanji reprezentant. V tej sezoni je kot igralec registriran za koprski klub, pri 41 letih pa je presenetljivo oblekel dres na pokalnem srečanju v Prekmurju, a nato dejal, da je bil to najverjetneje njegov zadnji v članski konkurenci.

Upravni odbor Kopra je sprejel odločitev, da izpraznjeno mesto ''scout managerja'' v prihodnje ne bo opravljal nihče. Prihod novega trenerskega štaba, prvi trener je Italijan Rodolfo Vanoli, ki je okrepil vezi med Koprom in Udinesejem, prvi pomočnik pa Novica Nikčevič, je poskrbel za to, da potrebe po tem delovnem mestu niso več tako izrazite. Zato je klubsko vodstvo po dopoldanskem odstopu Rudonje sporočilo, da zaradi racionalizacije stroškov in drugih razlogov ne bo iskala naslednika. Če bi ga že hotela najti, ga bo iskala v lastnem kadru.

Ne spreglejte